Ministrul PSD al Economiei are un proiect de ţară. Ceauşescu a avut aceeaşi idee

luni, 21 februarie 2022, 12:25
2 MIN
 Ministrul PSD al Economiei are un proiect de ţară. Ceauşescu a avut aceeaşi idee

Ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, are un proiect de ţară: vrea ca România să construiască avioane. Spătaru a declarat că vrea să aducă la masă toţi jucătorii din industria aeronautică pentru a pune la punct acest proiect de ţară. 

Avionul produs în România ar urma să fie utilizat şi la nivel mondial. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a precizat că va face această propunere în cadrul unei întâlniri pe care Ministerul Economiei şi Camera Deputaţilor o vor organiza, marţi, cu „jucătorii” din industria aeronautică românească.

„Îmi doresc foarte mult ca în urma discuţiilor pe care le vom avea săptămâna viitoare, organizate în urma evenimentului pe care îl realizăm cu Camera Deputaţilor, să aducem la masă toţi jucătorii din industria aeronautică şi să avem un proiect de ţară, un nou avion produs în România, cu ajutorul companiilor din România, utilizat nu numai în România, ci în regiune şi, de ce nu, la nivel mondial”, a afirmat ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că România are o tradiţie în acest domeniu şi trebuie să reînceapă cercetarea în domeniul aeronauticii.

România a mai construit avioane între 1982 şi 1989: la Întreprinderea de Avioane Bucureşti au fost finalizate 11 avioane Rombac 1-11, după o licenţă BAC 1-11. Era singurul avion comercial cu reacţie din Europa comunistă, cu excepţia URSS. Toate au fost cumparate de Tarom şi Romavia, ulterior fiind operate şi de către alte companii. În plus, la IAR Craiova s-au produs din 1985 în 2008 28 de avioane IAR 99, un avion pentru antrenamentele piloţilor militari.

SURSA: defapt.ro

 

 

Comentarii