Minune în Copou: întârzieri la plata salariilor Politehnicii Iaşi. Se va ajunge la zi săptămâna viitoare

vineri, 18 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Minune în Copou: întârzieri la plata salariilor Politehnicii Iaşi. Se va ajunge la zi săptămâna viitoare

Poli Iaşi este în acest sezon cea mai răsfăţată echipă din Liga a II-a de fotbal. Beneficiind de un buget uriaş de la Consiliul Local Iaşi, circa 2 milioane de euro pentru 2022, fără precedent ca nivel în istoria clubului, Poli plăteşte salarii cum nici la Liga I nu se găsesc. Acest lucru se întâmplă pe mai multe paliere, incluzând şi banca tehnică şi majoritatea componenţilor lotului. Pe lângă retribuţii consistente, “actorii” din Copou beneficiază şi de prime foarte mari.

În plus, Poli a fost, până în această lună, unul dintre puţinele cluburi din fotbalul românesc care a plătit la zi toate drepturile către jucători şi antrenori. Astfel, termenul limită de plată a salariilor pentru fiecare lună, data de 15 a următorii luni, a fost respectat, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul primelor.

În această lună însă, în Copou există mici probleme, care, conform conducătorilor clubului, vor fi depăşite imediat. Concret, primele corespunzătoare rezultatelor din luna octombrie vor fi plătite săptămâna aceasta, iar salariile pentru luna trecută – săptămâna viitoare. Asta chiar dacă plăţile trebuiau făcute până marţi.

Fondurile necesare achităriii primelor şi salariilor sunt asigurate tot de Primăria Iaşi. Până acum, conform şefilor Politehnicii, clubul din Copou a aspirat în totalitate un milion de lei dintr-unul din cele două proiecte de finanţare dedicate fotbalului pentru 2022 şi circa 7,2 milioane lei din cel de-al doilea, în valoare de 8 775 000 de lei.

Drept urmare, Poli mai are dreptul de a încasa aproximativ 1,5 milioane lei (peste 300 000 de euro) de la municipalitate în acest an. O parte din aceşti bani vor fi aspiraţi săptămâna viitoare, când e nevoie de peste 100 000 de euro numai pentru salariile nete ale angajaţilor clubului. Ţinând cont şi de taxe, chiar dacă mulţi angajaţi colaborează sub forma unor contracte de activitate sportivă, Poli are nevoie de circa 125 000 de euro.

Chiar şi după aceste plăţi consistente, clubul din Copou nu va avea probleme cu plata salariilor şi primelor nici în ultima lună a lui 2022, când vor fi achitate drepturile pentru luna noiembrie. Asta pentru că Politehnica va mai avea dreptul de a încasa o nouă rată de la municipalitate. Iar cei circa 175 000 de euro care vor rămâne pentru fotbal după plăţile de săptămâna viitoare sunt suficienţi pentru ca în 2023 să se intre cu zero datorii la angajaţii actuali. 

Comentarii