Miros de praf de puşcă în casa cu pătrate: cine se dă rotund?

marți, 05 noiembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Miros de praf de puşcă în casa cu pătrate: cine se dă rotund?

Miros de praf de puşcă şi zgomote de război cu arme grele prin casa cu pătrate de ceva vreme încoace, stimaţi telespectatori. 

Mai egzact, cam de la căderea guvernului lui tanti Veorica încoace, când, întâmplător sau nu, zice-se că s-a şubrezit în Cejău dar şi în filială poziţia de şef a lui nea Măricel. Totul ar avea origini mai vechi, încă de la alegerea lui Măricel ca şef pe judeţ, în 2016, când numărul celor ce l-au votat a fost pe muche, după uneltirile colegului lider de grup care are propria tabără acolo în cejău, dar şi în partidoi.

Acum, zice-se că acesta ar pregăti un nou atac, care va avea loc imediat ce se va schimba guvernul, totul cu complicitatea liberalilor. Căci, dacă nu ştiaţi, o majoritate a conţilierilor poate propune schimbarea şefului instituţiei, iar nea Măricel ştie asta. Miza, hai să spunem şi asta, nu e neapărat funcţia de şef al cejăului, deşi şi aceasta e importantă. Ţinta cea mare ar fi, zice-se, şefia partidoiului pe judeţ şi, mai departe, cine va fi la butoane atunci când se vor face listele pentru parlamentare.

Aşadar, cum mizele sunt pe măsură, căci doritori sunt mulţi, cei rămaşi din actualul mandat de 46% tot mulţi, iar procentele pentru la anul sunt tare puţine, vă invităm aşadar să luaţi loc, să pregătiţi berea şi seminţele, că acuşica începe meciul. Transmitem live!

Linguroiul de partid la borcanul cu miere electorală

Şi dacă tot veni vorba de nea Măricel, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie, tot de campanie, că se poartă. Prin partidoiul ieşean unii colegi de-ai dânsului comentează că acesta ar fi întins linguroiul de partid şi la borcanul cu miere electorală al coanei Dăncilă.

Mai concret, cică din caşcavalul venit de la Bucureşti pentru poze cu tanti pe panouri, ziare, reviste şi altele (bani oricum de la buget, ştiţi voi), nea Măricel ar fi decis să mai arunce şi câte o poză cu el sau cu măreţe realizări politice ale lui. Acuma, băbăeţ, ce să spunem: parcă e mai fotogenic nenea decât tanti, nu vi se pare?

Victimă colaterală

Haideţi la final să vă spunem ceva ce nu s-a văzut la televizor: votul de ieri din parlament cică ar fi lovit cel mai tare nu în tanti Veorica, ci în Victoraş de la Pro România. Mişcarea prin care a vrut să negocieze susţinerea numai pentru el, iar când nu i-a ieşit a ordonat să nu fie votat guvernul, drept pentrru care bătrânii din subordinea sa au rupt rândurile, cică îl va costa pe Victorş pierderea partidului. Cum? Asta vom afla de la televizor, perioada următoare.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii