Mişcări de iarnă în Liga I

miercuri, 08 ianuarie 2020, 02:43
3 MIN
 Mişcări de iarnă în Liga I

 

 

FCSB nu l-a mai lăsat pe Olaru la Mediaş. Costaricanul Flores a fost pus pe liber de Sepsi. Familia Fülöp s-a reunit la Sfântul Gheorghe

*FCSB a anunţat, ieri transferul lui Darius Olaru şi încheiarea contractelor cu jucătorii Ioan Hora, Juvhel Tsoumou şi Bojidar Ciorbadjinski. Olaru a declarat, ieri dimineaţă, la vizita medicală la noua sa echipă, FCSB, că venirea la Bucureşti este un pas înainte, subliniind că îşi doreşte să ajungă cât mai departe. „Am venit de la o echipă care avea obiectivul intrarea în play-off, şi aici e câştigarea campionatului”,a afirmat Olaru. Mijlocaşul a subliniat că au existat discuţii între reprezentanţii celor două cluburi, nefinalizate, ca el să evolueze până la finalul sezonului la Gaz Metan Mediaş: „Au fost ceva discuţii să rămân la Mediaş până în vară, dar nu ştiu, acum sunt aici şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Normal, presiunea e mare aici, sunt alte obiective, se vrea câştigarea campionatului. Mi-au dat ceva sfaturi şi colegii de la naţionala de tineret, voi vedea ce voi face”.De la vizita medicală au absentat jucătorii Marko Momcilovic, Bogdan Planic, Harlem Gnohéré şi Aristidis Soiledis, învoiţi, precu, şi Mihai Pintilii, care va efectua vizita medicală la altă clinică.

*Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a anunţat, ieri, despărţirea de mijlocaşul costarican Dylan Armando Flores. Jucătorul în vârstă de 26 de ani, care înainte evoluase la Poli Iaşi, a semnat, în februarie 2019, un contract cu Sepsi OSK, valabil până la 30 iunie 2020. Anterior, Flores a mai jucat la mai multe echipe din Costa Rica, cum ar fi Alajuelense, Cartaginés, Saprissa, CS Uruguay, precum şi la Tondela din Portugalia. În altă ordine de idei, Sepsi OSK anunţă oficializarea unui nou transfer din această iarnă: Lorand Fülöp fratele lui Istvan Fülöp, va face parte din lotul echipei ardelene.Mijlocaşul ofensiv, în vârstă de 22 de ani, a venit la Sfântu Gheorghe sub formă de împrumut de la Academia Puskas (Ungaria) pentru un an şi jumătate. În urmă cu câţiva ani Lorand a mai jucat la Sepsi OSK, după care a evoluat la FC Botoşani, iar în vara anului trecut a fost transferat la Academia Puskás.

* Vasile Miriuţă a fost reinstalat, marţi, în funcţia de antrenor principal al A.F.C. Hermannstadt. El a semnat un contract până la finalul sezonului. Alături de antrenorul principal, au revenit în stafful echipei Florin Berţa, antrenor cu portarii şi preparatorul fizic Vlad Ţăran, cel care a ocupat această funcţie şi în mandatul precedent al lui Vasile Miriuţă.

*Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a anunţat că în pauza competiţională din această iarnă vor fi transferaţi trei jucători, doi dintre aceştia urmând să semneze contractele până joi.” Două nume dintre cele trei le avem, dar nu le putem face publice decât după ce vor semna. Cel mai târziu joi aceştia doi vor semna. E un jucător român şi unul străin. E vorba despre un fundaş central şi un atacant”, a spus tehnicianul. Faţă de lotul din prima parte a sezonului, FC Botoşani se va despărţi de jucătorii Sofien Moussa, Leonel Pierce şi Nikita Kolesovs.

 

Comentarii