Mister. Euthyrox se găsește foarte greu în farmacii, autoritățile spun că nu e nicio problemă

luni, 24 august 2020, 09:44
1 MIN
 Mister. Euthyrox se găsește foarte greu în farmacii, autoritățile spun că nu e nicio problemă

Agenția Națională a Medicamentului a ajuns la concluzia că, în momentul de față, nu există probleme deosebite la furnizori și pe lanțurile de distribuție ale medicamentului Euthyrox. Cu toate acestea, în continuare el nu se găsește în cantități suficiente în farmacii.

În baza unei monitorizări s-a constatat că „întreaga cantitate de Euthyrox comprimate livrate de Merck România către cei șapte distribuitori angro parteneri este în continuare livrată pe lanțul de distribuție către farmacii (cu preponderență)”.

Asta înseamnă, potrivit ANMDMR, că Merck și distribuitorii săi nu păstrează în depozite acest medicament pentru a-l exporta, așa cum au fost acuzați pe scena publică din România. Autoritățile insistă că, „în perioada martie- iulie 2020, nu a existat situație de suprastoc de Euthyrox comprimate la distribuitorii Merck”. „Rulajul este într-o continuă dinamică”, precizează autoritățile.

Agenția Națională a Medicamentului ține însă să precizeze că livrările sunt făcute „conform comenzilor primite de la clienți și a cantităților disponibile la momentul primirii comenzii”.

Nu este foarte limpede din acest răspuns dacă problema este la farmacii, care nu comandă o cantitate care să răspundă cererii clienților, sau la distribuitori, care nu asigură stocuri suficiente, adaptate la nivelul cererii.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii