Mitinguri: Sus Simona! Jos Dragnea!

joi, 14 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Mitinguri: Sus Simona! Jos Dragnea!

Sute de mii de oameni au sărbătorit sâmbătă, 9 iunie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, succesul Simonei Halep la turneul de tenis de la Roland Garros, şi alte zeci de mii pe Arena Naţională, câteva zile mai târziu. După 4 decenii de aşteptare a unui trofeu de grand slam şi alte trei finale ratate, aromânca din Constanţa s-a impus la Paris, în urma un meci dramatic, în faţa americancei Sloane Stephens.

Mitingul a fost cu atât mai emoţionant cu cât bucureştenilor li s-au alăturat oameni veniţi din toată ţara, cu autocare, trenuri şi maşini proprietate personală. Fiindcă tenisul feminin este una dintre puţinele discipline sportive în care anumite jucătoare şi-au recunoscut orientarea sexuală diferită 

(v. cazurile  suedezei Johanna Larsson şi belgiencei Alyson Van Uytvank), în piaţă au apărut şi membri ai mişcării LGBT. Oamenii s-au îmbrăţişat, s-au bucurat şi au cântat împreună despre diversitate.

Punctul culminant s-a înregistrat însă când la faţa locului au ajuns şi militanţi ai dreptei, care au acceptat că în viaţă există gesturi când eşti obligat să foloseşti şi mâna stângă. Pentru a  dovedi acest lucru, dar şi fiindcă în acest an se împlinesc 100 de ani de la naşterea României Mari, toţi cei de faţă s-au prins într-o uriaşă horă a unirii, dănţuind frenetic până-n zori!

Din păcate, în acelaşi timp cu această revărsare de veselie şi solidaritate, într-un colţ al capitalei, pe un maidan mizerabil lăsat de izbelişte de primăriţa Gabriela Firea, câteva sute de coate-goale s-au întâlnit la rândul lor pentru a înjura „puterea“.

Duhnind a ură şi a băutură, ei au agitat pumni şi pancarte în care erau înfierate statul paralel, binomul, triunghiul echilateral, sistemul, justiţia şi lupta anticorupţie care frânge zilnic destine delicate precum cel al lui Fane Spoitoru, unul dintre cei mai iubiţi fii ai poporului. Prezent la întâlnire, naşul Liviu Dragnea le-a transmis că ei sunt adevăraţii români şi nu ăia care trăiesc ca fraierii din sudoarea frunţii lor şi care se mai şi bucură când altul câştigă mai mult decât ei.  

După ce a rătăcit drumul, ajungând din greşeală la Alexandria, apoi la Videle, după care la Turnu Măgurele, plus o scurtă escală la Plevna, unde s-a bătut cu un turc, la miting a poposit şi premierul Viorica Dăncilă. Ea a înjurat birjăreşte guvernele anterioare, ministerul adevărului, Statele Unite ale Europei, Uniunea Americană, pe Iohannis şi pe mama lui Macron. Pe urmă, ca să fim sinceri, a rectificat şi zis că e vorba de soţia lui Macron.

Trecând în revistă marile izbânzi ale cabinetului care-i poartă în mod uimitor numele – miile de km de autostrăzi, sutele de noi fabrici şi uzine  care duduie, ca şi zecile de spitale regionale de urgenţe – Dăncilă a anunţat că România mai are puţin şi depăşeşte, la capitolele prosperitate şi inteligenţă, Somalia, Kenya şi Kilimanjaro!

Impresionanţi de vorbele ei, cei prezenţi au râgâit din străfunduri, şi-au tras şuturi şi au plecat să bată nişte studenţi bărboşi. După ei a rămas o cumplită mizerie, dar şi Călin Popescu Tăriceanu, care se băgase-n faţă şi nu a mai ştiut să iasă la suprafaţă.

Comentarii