Mitropolia a început deja pregătirile pentru hramul Sfintei Parascheva

sâmbătă, 01 septembrie 2018, 01:58
2 MIN
 Mitropolia a început deja pregătirile pentru hramul Sfintei Parascheva

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a început pregătirile pentru celebrarea Hramului Sfintei Cuvioasa Pa­rascheva.

În urma deciziei Perma­nen­ţei Consiliului Eparhial din Iaşi, vor primi autorizaţie să comerciali­zeze produse în spaţiile din spatele mitropoliei numai protopopiatele, mănăstirile, schiturile şi parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi unităţile de cult din ţară şi stră­inătate din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care au binecuvântarea ierarhului locului.

„Nu se vor acorda autorizaţii în următoarele cazuri: solicitanţii nu sunt unităţi de cult. Depunerea dosarului ce conţine documentaţia pentru obţinerea spaţiului şi a Autorizaţiei de vânzare, se va face la Centrul Eparhial Iaşi – Sectorul economic – financiar, departamentul activităţi neecono­mice (căminul preoţesc – C3), înce­pând cu data de 10.09.2018. Data limită de depunere a documentaţiei este 01.10.2018, inclusiv“, au precizat reprezentanţii Mitropoliei.

Cum spa­ţiile sunt limitate, prioritate vor avea cei care îşi depun primii dosarele şi care sunt unităţi de cult din Arhiepiscopia Iaşilor. În ceea ce priveşte docu­mentaţia pe care aceştia trebuie să o depună sunt necesare, printre altele, o serie de acte care să ateste codul fiscal al unităţii de cult, o binecuvântare de la chiriarhul locului pentru unităţile de cult din alte parohii, o cerere tip, cartea de identitate a solicitantului şi diverse împuterniciri.

Comentarii