Morel Bolea a fost expulzat fără drept de apel din Ordinul Cavalerilor de Malta

luni, 11 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 Morel Bolea a fost expulzat fără drept de apel din Ordinul Cavalerilor de Malta

Decizia a fost luată „fără drept de apel“ după ce în presă au apărut dezvăluiri în care mai multe tinere îl acuză pe Bolea de abuzuri sexuale.

Morel Bolea, care se recomanda adesea cu titlurile sale, şi chiar are desenat pe casa sa din comuna Miroslava, pe perete, însemnul Cavalerilor de Malta, a fost exclus din ordin pentru prejudiciile de imagine aduse acestuia. Astfel, potrivit unei înştiinţări primite pe adresa redacţiei de la avocatul Romulus Andriescu, decizia a fost luată în urma dezvăluirilor din presa locală şi naţională. Ziarul de Iaşi a publicat în luna decembrie mărturia unei mame care povesteşte cum a încercat timp de 16 ani să îşi scoată fiica de la Kasta Morrely.

Redacţia Ziarului de Iaşi a fost contactată în cursul zilei de ieri de un reprezentant al Excelenţei Sale Don Basilio Cali, Principe Mare Maestru al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalem, Cavalerii de Malta, în care se aduce la cunoştinţă faptul că Morel Bolea, co-fondator al Kasta Morrely şi EURO DEMOS, a fost exclus din rândul membrilor ordinului încă de pe data de 17 decembrie, în cadrul unei „adunări de urgenţă“.

Conform dreptului la replică semnat de Don Basilio Cali, decizia de „expulzare imediată fără drept de apel“ a fost luată în unanimitate, considerând că întreaga situaţie care îl are ca punct central pe Morel Bolea „cauzează grave prejudicii de imagine atât Ordinului Cavalerilor de Malta cât şi a onorabililor săi membri“.

Totodată, în cadrul dreptului la replică semnat de către Don Basilio Cali se arată: „condamnăm vehement comportamentul domnului Morel Bolea, ne disociem total şi ireversibil de toate acţiunile şi faptele acestuia, şi speram ca justiţia din România să-şi urmeze cursul firesc şi, în cazul în care va fi găsit vinovat, să fie pedepsit“.

În cadrul documentelor trimise, se aminteşte şi de site-ul ordinului, www.cavalieridimalta.org, unde însă Morel Bolea încă figurează drept „Ambasciatori at Large dell’Ordine O.S.J. Malta“, alături de alte 14 persoane.

În cadrul mesajului trimis nu se aminteşte însă nimic de Diana Alexandroae, preşedinte Kasta Morrely, învestită în 2011 drept Dame of Grace O.S.J. Malta „pentru calităţile ei umane şi profesionale dovedite“.

Morel Bolea a respins toate acuzele pe care i le-au adus mai multe tinere ce au declarat pentru ziarul „Libertatea“ că au fost abuzate sexual.

Comentarii