Multe și mărunte; Alte două transferuri la handbal

joi, 11 iunie 2020, 01:43
5 MIN

 

Echipa de handbal masculin Politehnica Iaşi continuă să lucreze la alcătuirea lotului de jucători cu care va aborda sezonul 2020-2021. După ce l-a înregimentat pe pivotul Răzvan Drenceanu şi a obţinut acordul interului romaşcan Edi Ghica, formaţia pregătită de Florin Spiridon e sigură că va mai conta pe alţi doi jucători. Este vorba de pivotul Erik Melinte (1,93 metri), de la LPS Iaşi şi de extrema dreaptă Sebastian Chitic, provenită tot de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi. Reamintim, Poli se clasa pe locul IV al clasamentului Seriei A a Diviziei A înainte de îngheţarea handbalului în România. Sezonul viitor ar putea începe în luna septembrie. Până la reluarea pregătirilor, prevăzute a avea loc în iulie, handbaliştii ieşeni lucrează de trei ori pe săptămână la capitolul pregătire fizică. (Ovidiu MINEA)

 

COVID19 nu întrerupe campionatul

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va întrerupe dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3. Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova – FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului. În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out. Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

Schumacher, din nou la operaţie

Fostul pilot Michael Schumacher, care a suferit un accident grav la schi în 2013, ar urma să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale, susţine agenţia italiană Contro Copertina, potrivit Le Figaro. Operaţia ar fi legată de un tratament făcut anul trecut la Paris, cu celule suşă cardiace. Intervenţia chirurgicală va fi făcută de francezul Philippe Menasche, obiectivul fiind „regenerarea sistemului nervos central”.Michael Schumacher, acum în vârstă de 51 de ani, a suferit un accident grav la schi în decembrie 2013, la Meribel. De atunci, el nu a mai fost văzut în public şi familia sa a fost discretă în ceea ce priveşte starea de sănătate a fostului sportiv.

Leverkusen, prima finalistă

Formaţia Bayern Leverkusen a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa FC Saarbrucken din liga a patra, în semifinalele Cupei Germaniei. Golurile au fost marcate de Diaby ('11), Alario ('19) şi Bellarabi ('58). La meci nu au asistat spectatori din tribune. Dacă Bayer a venit la această întâlnire după cinci partide jucate în Bundesliga de la reluarea competiţiei întrerupte de pandemia de coronavirus, gazdele au jucat primul meci după 94 de zile, deoarece liga a patra germană a fost oprită definitiv.

Program epuizant pentru handbalişti

Federaţia Română de Handbal a decis, ieri, în şedinţa Consiliului de Administraţie, că Turneul Final al Cupei României va avea loc în 15-16 august, tot la Constanţa. Liga Naţională va debuta trei zile mai târziu. „Ne aşteaptă un sezon epuizant: 44 de meciuri în campionat, minim 14 meciuri în Liga Campionilor (sperăm să primim wild-card), turneul final Cupa României 2019-2020, plus toate etapele Cupei României 2020-2021. Vor fi peste 65 de meciuri, fără să punem la socoteală meciurile de la naţională şi pe cele de pregătire! Poate duce un jucător 75-80 de meciuri într-un sezon?”, a transmis Dinamo Bucureşti, liderul Ligii Naţionale la momentul „îngheţării” stagiunii 2019-2020.

S-a reluat boxul în Las Vegas

Americanul Shakur Stevenson, campionul mondial en titre la categoria pană, versiunea WBO, l-a învins prin KO tehnic în repriza a şasea pe portoricanul Felix Caraballo, marţi, în prima gală de box organizată la Las Vegas (Statele Unite) de la debutul pandemiei de coronavirus. Stevenson, în vârstă de 22 ani, a obţinut cu această ocazie a 14-a sa victorie ca profesionist în tot atâtea lupte (8 înainte de limită), în timp ce Caraballo a suferit al doilea eşec din cariera sa, pe parcursul căreia a mai înregistrat 13 victorii şi 2 egaluri. Arbitrul a pus capăt meciului în repriza a şasea, după ce Caraballo a încasat o lovitură puternică în stomac, nemaiputând continua lupta. În prima repriză, portoricanul a fost numărat după o altă lovitură puternică expediată de Stevenson. Las Vegas nu a mai găzduit o gală de box din 22 februarie, când britanicul Tyson Fury l-a învins în şapte reprize pe americanul Deontay Wilder, reaminteşte postul ESPN.

Dinamo cesionează o parte din drepturile TV

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, marţi, că Dinamo a cesionat o parte din drepturile de televizare pentru sezonul viitor către o firmă, ceea ce ar putea însemna un progres în negocierile pentru vânzarea clubului. „Este vorba despre acea cesiune despre care s-a discutat în ultima vreme cu spaniolii. Cred că e o firmă din Spania, nu ştiu exact unde are sediul, în momentul acesta. Doamne ajută să se rezolve această… să se încheie această telenovelă şi clubul să reuşească să ajungă la acea stabilitate financiară pe care ne-o dorim cu toţii, atât la nivelul ligii, ca organziatori de competiţie, cât şi la nivelul suporterilor clubului. E clar că există nevoia de stabilitate acolo”, a declarat Ştefan, la Digi Sport. Potrivit gsp.ro, acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, negociază în acest moment vânzarea clubului către Pablo Manuel Fernandez Cortacero, un spaniol cu afaceri în domeniul imobiliarelor. Acesta din urmă s-a angajat să împrumute clubul Dinamo cu 500.000 de euro, înainte ca el să capete acţiunile, cu posibilitatea de a-şi recupera banii din drepturile TV aferente sezonului următor. 

Antrenor nou la Standard

Antrenorul francez Philippe Montanier a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei belgiene Standard Liege, în locul lui Michel Preud’homme.Fost portar, în vârstă de 55 de ani, Montanier a mai antrenat formaţiile Boulogne, Valenciennes, Real Sociedad, Rennes, Nottingham Forest, Lens şi naţionala Franţei U20. Ultima dată el a fost pe banca echipei Lens, de unde a fost dat afară în februarie. Antrenorul Michel Preud’homme a renunţat la conducerea tehnică a echipei belgiene Standard Liege, dar va rămâne vicepreşedinte al clubului.

 

Comentarii