Multe si marunte: Bronz european pentru Glinţă

luni, 18 decembrie 2017, 02:43
5 MIN
 Multe si marunte: Bronz european pentru Glinţă

 

Înotătorul Robert Glinţă, în vârstă de 20 de ani, a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Copenhaga. Sportivul legitimat la CS Dinamo a parcurs cele patru lungimi de bazin în 49,99 secunde, timp ce reprezintă un nou record naţional al probei. Glinţă a fost devansat de rusul Kliment Kolesnikov (48,99 s) şi de italianul Simone Sabbioni (49,68 s). Ultima medalie obţinută de un înotător român la Campionatele Europene de înot în bazin scurt data din 2006. La ediţia desfăşurată la Helsinki, Răzvan Florea s-a clasat pe locul III la 200 de metri spate, cu 1:53,71.  Glinţă, care se pregăteşte în SUA, unde urmează cursurile Universităţii California de Sud, a intrat în finală cu al treilea timp, poziţie pe care a reconfirmat-o în cursa pentru medalii. În ţară, el este legitimat la CS Dinamo Bucureşti.

Ciocan s-a apărat şi a pierdut

Pugilistul Cristian Ciocan, în vârstă de 30 de ani, a fost învins la puncte de rusul Aleksandr Povetkin (38 de ani), într-o gală disputată vineri seara la Ekaterinburg, în Rusia. Partida a avut ca miză centura WBO International la categoria grea, dar şi postura de challenger la titlul mondial WBA. Pe lângă debut, care a fost unul de tatonare, rusul a dominat clar fiecare repriză. Ciocan a adoptat o tactică defensivă încă din start şi a acceptat dominarea adversarului. Abia din repriza a şasea românul a început să mai dea drumul la braţe, însă fără ritm, izolat şi mai mult pe contre. A fost a cincea înfrângere a carierei pentru Cristian Ciocan, care are 22 de victorii, dintre care 12 prin knockout, obţinute până acum. Pentru Alexander Povetkin, fost campion mondial WBA la această categorie, acesta este cel de-al 33-lea succes, dintr-un total de 34 de lupte. În urma acestei victorii, Povetkin va boxa cu deţinătorul titlului mondial WBO, Joseph Parker, neînvins la profesionişti – 24 de victorii, dintre care 18 prin knockout – sau cu Anthony Joshua, de asemenea invincibil – 20 de victorii, toate prin knockout. Meciul dintre Parker şi Joshua va avea loc în martie 2018.

Kelic, contract prelungit

Clubul Universitatea Craiova şi fundaşul Renato Kelic au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului scadent în vara lui 2018 cu încă un an, până la 30 iunie 2019, a anunţat clubul oltean. Kelic a început fotbalul la juniorii grupării din prima ligă croată HNK Cibalia. A fost cumpărat de formaţia Slovan Liberec, câştigând titlul de campion al Cehiei în sezonul competiţional 2011 – 2012. A jucat apoi în Italia pentru Padova şi în Ungaria la FC Puskas Akademia. I s-a cântat de 45 de ori imnul Croaţiei, purtând banderola de căpitan la toate nivelele importante de juniori, de la Under – 16 la Under – 21. El a debutat pentru CSU la data de 10.09.2016, în partida cu CFR Cluj, din deplasare. În actualul sezon competiţional, Kelic a evolua în 19 meciuri (17 în sezonul regulat al Ligii I Betano şi două în UEFA Europa League contra celor de la AC Milan).

Kaká se retrage

Fostul internaţional brazilian Kaká, în vârstă de 35 de ani, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitatea de fotbalist. “Am ajuns la concluzia că este momentul să îmi închei cariera de jucător profesionist”, a spus Kaká pentru postul Globo. El a spus că se va pregăti pentru un alt rol în fotbal şi că i-ar plăcea să fie manager sau director sportiv la un club. Kaká a jucat ultima data la Orlando City, în SUA. Anterior, el a evoluat la Sao Paulo, AC Milan şi Real Madrid. A câştigat cinci trofee cu Milan (campionatul Italiei şi Cupa Italiei în 2004, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi CM al cluburilor în 2007) şi două cu Real Madrid (Cupa Spaniei în 2011 şi campionatul Spaniei în 2012). El are 92 de selecţii în naţionala Braziliei, făcând parte din lotul campioanei mondiale din 2002.

îDificultăţi cu Goal-Line

Sistemul Goal-Line Technology, care stabileşte dacă mingea a trecut sau nu cu toată circumferinţa linia porţii, a fost dezactivat în repriza a doua a meciului Troyes-Amiens, la cererea arbitrilor partidei.   În prima repriză, după ce balonul a lovit transversala şi a căzut pe teren la lovitura de cap a jucătorului de la Troyes Suk Huyn-jun, ceasul arbitrului a vibrat, iar François Letexier a validat golul, provocând furia celor de la Amiens şi neînţelegerea suporterilor. După nouă minute de tergiversări, arbitrul a decis să nu valideze golul. La pauză, la propunerea lui Letexier şi a celorlaţi arbitri, s-a luat decizia de a dezactiva goal-line technology, aceasta fiind validată de Didier Quillot, director general al ligii profesioniste franceze. În cele din urmă meciul a fost câştigat de Troyes, scor 1-0, prin golul marcat de Darbion, în minutul 78.

Deces pe teren

Un jucător în vârstă de 33 de ani al echipei El Rayo San Anton a decedat, sâmbătă, în timpul unui meci în localitatea Villarrobledo, relatează Europa Press/ Fotbalistul a fost transportat de urgenţă la spitalul din Albacete, însă medicii nu au mai putut face nimic şi au constatat decesul. “Condoleanţe marii familii a El Rayo San Anton şi a campionatului local. Multă putere familiei sale şi prietenilor. Ieri a fost o zi grea pentru fotbalul local. A murit făcând unul dintre lucrurile care îi plăceau cel mai mult. R.I.P Fran”, a postat pe Twitter Clubul Sportiv Villarrobledo.

 

Comentarii