Multe si mărunte: Chiricheş se reface

joi, 21 martie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe si mărunte: Chiricheş se reface

 

Fundaşul Vlad Chiricheş va fi la dispoziţia antrenorului Carlo Ancelotti pentru meciul pe care echipa Napoli îl va disputa, în deplasare, la 31 martie, cu Roma, potrivit presei italiene. Chiricheş a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă în Liga Europa, la meciul cu FC Salzburg din 14 martie şi a ratat convocarea la naţională pentru partidele cu Suedia şi Insulele Feroe. Potrivit Il Mattino, căpitanul echipei naţionale se va reface în această perioadă în care campionatele sunt întrerupte pentru meciurile primelor repreznetative şi va fi apt de joc pentru prima partidă pe care Napoli o va disputa după pauză, în etapa a XXIX-a din Serie A. Chiricheş a mai stat departe de gazon, cinci luni şi jumătate, din septembrie 2018 până în februarie, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng, la meciul cu Serbia, din Liga Naţiunilor.

Bătăi crunte prin tururile de elită

Reprezentativa Under 17 a României a pierdut cu scorul de 1-5 meciul împotriva Austriei, din cadrul Turului de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European dedicat acestei categorii de vârstă. Golul echipei pregătite de Daniel Mogoşanu s-a marcat în timpul adiţional şi a fost un autogol realizat de Koller, la scorul de 5-0. Următoarele meciuri ale echipei României se vor disputa sâmbătă cu Italia şi marţi, cu ţara gazdă Turcia. La turneul final găzduit de Irlanda, se vor califica echipele clasate pe primul loc şi cele mai bune şapte ocupante ale poziţiilor secunde/ Nici echipa U19, pregătită de Daniel Oprescu, n-a avut o soartă mai bună. În grupa I a Turului de Elită., România a fost învinsă, la Krasnodar  de Irlanda cu scorul de 0-5. Ehmann şi-a înscris un autogol iar Sefer a ratat un penalty. Pentru echipa noastră urmează, sâmbătă, Rusia, iar ultimul joc al grupei se va disputa marţi contra Azerbaidjanului. Din grupă se califică numai prima clasată.

Iată de cine am scăpat!

Aproape jumătate dintre fanii lui Manchester United l-au votat pe suedezul Victor Lindelöf ca fiind cel mai bun fotbalist al echipei în acest sezon. Fundaşul central suedez s-a impus în actuala stagiune pe Old Trafford, după ce a dezamăgit în primul sezon la United, care l-a adus în 2017 de la Benfica în schimbul a 30 de milioane de lire sterline. Lindelof a început prost şi acest sezon, dar a jucat apoi din ce în ce mai bine, impresionând atât sub comanda lui José Mourinho, cât şi cea a lui Ole Gunnar Solskjær. Dintre cei 2.858 de suporteri care au răspuns anchetei ziarului citat, 44% au văzut în Lindel     148f cel mai bun jucător de până acum al “diavolilor roşii” în acest sezon. Suedezul a fost urmat de Paul Pogba, cu 28% din voturi şi Luke Shaw (23%). Lindelöf a fost pe lista iniţială a jucătorilor convocaţi la naţionala Suediei pentru întâlnirile cu România (23 martie, acasă) şi Norvegia (26 martie, deplasare) din preliminariile EURO 2020, dar nu este în

Rednic testează, testează, testează

Mircea Rednic nu a oprit transferurile la Dinamo, chiar dacă perioada de mercato s-a încheiat. “Puriul” a adus în probe doi fotbalişti, pe Facundo Mallo (Uruguay; 24 de ani) şi Elvis Kabashi (Albania; 25 de ani), fără angajamente în acest moment. Mallo evoluează pe postul de fundaş central şi a fost lansat la Liverpool FC Montevideo (Uruguay). Ulterior a făcut pasul la echipa de seniori, iar în perioada iulie 2017 – ianuarie 2019 a fost legitimat la Club Atletico Torque (Uruguay). Mallo a are o selecţie pentru echipa U21 a Uruguayului, în 2015. De partea cealaltă, Kabashi este liber de contrat din iulie 2018, când Livorno i-a reziliat înţelegerea, după 6 luni. În Italia, şi-a trecut în C.V. echipe precum AS Viterbese Castrense sau US Città di Pontedera, dar a fost sub contract şi cu Juventus. Torinezii l-au cumpărat de la Empoli U19, în 2013, pentru 700.000 de euro, dar nu a apucat să joace pentru echipa de seniori.

Barcelona se umple de olandezi

Matthijs de Ligt (19 ani) pare că a luat decizia finală în privinţa următoarei destinaţii. După ce s-a aflat că Barcelona şi Juventus sunt pe urmele mijlocaşului de la Ajax, acum cotidianul Sport a aflat că s-a decis să ia drumul Spaniei. Ajax se va alege cu o sumă consistentă de pe urma mutării. Aceeaşi sursă precizează că Barcelona i-a luat faţa campioanei Italiei cu o ofertă de 60 de milioane de euro ^ bonusuri, în funcţie de randamentul şi de numărul de meciuri ale lui De Ligt. Totul se va oficializa în vară, când fotbalistul ar urma să semneze pe cini sezoane. Astfel, Matthijs de Ligt va fi coleg la echipa catalană cu Frenkie de Jong (21 de ani), care a fost achiziţionat de Barcelona, de la Ajax, în ianuarie, pentru 75 de milioane de euro şi alte bonusuri. Ca şi în cazul fundaşului central, de Jong va rămâne la Amsterdam până la finalul sezonului.

Scandări rasiste  la Milano

Gruparea Internazionale Milano a fost sancţionată după insultele rasiste ale fanilor adresate lui Franck Kessié de la AC Milan, la derbiul de duminică.  Astfel, Inter a primit o sancţiune de a evolua cu tribunele parţial închise după scandările rasiste la adresa mijlocaşului ivorian Franck Kessié de la AC Milan, duminică, la derbiul cu AC Milan, scor 3-2. Judecătorii sportivi ai federaţiei italiene susţin că oficiali, plasaţi în diferite locuri, au auzit scandări rasiste lansate din “Curva Nord” în minutele 7 şi 39. FIGC a precizat că sancţiunea va intra în vigoare în cazul unei recidive în următoarele 12 luni.

Antrenor demis la Udinese

Antrenorul Davide Nicola a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Udinese, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipa din Seria A. Nicola, 46 de ani, era în funcţie din 13 noiembrie 2018, când l-a înlocuit pe spaniolul Julio Velazquez. Udinese a pierdut ultimele două meciuri din campionat, 1-4, cu Juventus şi 2-4, cu Napoli, ambele în deplasare. Echipa friuliană ocupă locul 16 cu 25 de puncte, după 27 de meciuri jucate în acest sezon al Serie A, la un punct de Bologna, clasată pe locul 18, primul retrogradabil. Bologna are un meci în plus jucat.  Potrivit presei italiene, Nicola ar putea fi înlocuit de croatul Igor Tudor, care a mai antrenat Udinese, la finalul sezonului 2017/2018. Udinese s-a menţinut în Serie A neîntrerupt, din sezonul 1995/1996.

 

Comentarii