Multe şi mărunte: Ciucur s-a dus la UTA

miercuri, 20 februarie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Ciucur s-a dus la UTA

 

Alexandru Teofil Ciucur (28 de ani) a ajuns astăzi la Arad şi a semnat un contract pe un an şi jumătate cu “Bătrâna Doamnă”. Fost elev al lui Ionuţ Popa la CS Mioveni, Poli Iaşi şi ACS Poli Timişoara, mijlocaşul originar din Dorohoi a evoluat în prima parte a sezonului la FC Voluntari, echipă unde a prins 15 meciuri. La seniori, în cariera sa, a mai trecut pe la Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu (în trei rânduri), CS Mioveni, Politehnica Iaşi (în trei rânduri) şi ACS Poli Timişoara. Alexandru Ciucur e al şaselea transfer perfectat de UTA în 2019, până acum fiind prezentaţi oficial Kanda, Ionuţ Neagu, Şeroni, Răzvan Ivan şi Melinte.

FCSB nu s-a impus la Chiajna

Formaţia FCSB a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Concordia Chiajna, în ultimul meci al etapei a XXIV-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, FCSB coboară pe locul III, cu 45 de puncte, tot atâtea cât are Universitatea Craiova, dar cu un golaveraj mai slab. În fruntea clasamentului se află CFR Cluj, cu 48 de puncte. Concordia Chiajna ocupă locul XIII (penultimul) cu 18 puncte, faţă de Dunărea Călăraşi (22 puncte), ocupanta locului anterior. FC Voluntari a preluat din  nou lanterna, cu 17 puncte.                                                        

CSM joacă în Bosnia

Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti va întâlni formaţia bosniacă RK Borac Banja Luka în sferturile Challenge Cup, conform tragerii la sorţi de ieri de la Viena. Manşa tur va avea loc la Bucureşti în 23 sau 24 martie, iar returul, o săptămână mai târziu pe terenul celor de la RK Borac. Câştigătoarea din dubla manşă se va califica în semifinale, care au fost trase la sorţi tot marţi. Astfel, CSM Bucureşti ar urma să joace în semifinale, dacă se va califica, în compania învingătoarei dintre HC Visé (Belgia) şi HC Neva Sankt Petersburg (Rusia). Turul semifinalelor este programat în 20 sau 21 aprilie, iar CSM Bucureşti ar urma să joace în deplasare, având returul programat pe teren popriu. CSM s-a calificat în sferturi după dubla victorie din optima cu Dukla Praga (28-23 şi 30-25).

Arbitri români în Europa League

România va avea două brigăzi de arbitri implicate în partidele de joi din returul 16-imilor Ligii Europa. De la ora 19:55, la Zagreb, Istvan Kovacs se va afla la centru la meciul Dinamo – Viktoria Plzen, în tur 1-2, fiind ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de „adiţionalii” Marius Avram şi Horaţiu Feşnic, şi de al patrulea oficial Alexandru Cerei. De la ora 22:00, la Lisabona, Ovidiu Haţegan va conduce jocul Benfica – Galatasaray, în tur 2-1. „Centralul” român îi va avea alături pe asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, pe „adiţionalii” Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu şi pe al patrulea oficial Radu Ghinguleac.

Supercupa în turneu?

Supercupa Spaniei, care se dispută tradiţional între campioana LaLiga şi câştigătoarea Cupei Spaniei, va deveni Final Four, unde vor evolua şi vicecampioana şi finalista cupei, şi va fi organizată în străinătate, conform unui proiect al federaţiei spaniole. Preşedintele federaţiei spaniole (RFEF), Luis Rubiales, consideră că prin această decizie, echipele se vor implica mai mult în Supercupă, competiţie dominată de FC Barcelona şi Real Madrid. Proiectul lui Rubiales prevede semifinale între campioana Spaniei şi finalista Cupei şi între vicecampioana şi câştigătoarea Cupei.  “Vom discuta de acest proiect la adunarea generală din aprilie”, a declarat Rubiales

 

Nici o şansă pentru Neymar

Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat, într-un interviu acordat pentru Le Figaro, că Neymar nu va reveni la gruparea catalană.  “Niciodată, nici tatăl lui Neymar, nici jucătorul, nici anturajul lui, nu ne-a sunat pentru a ne spune că el vrea să revină. Barça a mizat pe doi jucători de atac, Ousmane Dembélé şi Philippe Coutinho, pe care i-am cumpărat din vânzarea lui Neymar. El şi-a cumpărat libertatea pentru 222 de milioane de euro, dar FC Barcelona nu voia aceşti bani, noi nu ne doream să-l vindem. Totuşi, în Spania, avem obligaţia de a avea o clauză de reziliere. Dacă vrea cineva să-i cumpere pe Busquet, Piqué sau Messi, ei nu sunt de vânzare”, a declarat Bartomeu. Brazilianul în vârstă de 27 de ani are contract cu Paris Saint-Germain până în iunie 2022, el fiind transferat de la FC Barcelona în 2017 pentru 222 de milioane de euro.

“Ibra” a pus gând rău recordurilor

Atacantul echipei Los Angeles Galaxy, Zlatan Ibrahimovic, şi-a fixat obiective măreţe pentru noul sezon din MLS, el promiţând să bată toate recordurile campionatului nord-american de fotbal.  “În acest sezon vrea să aduc ceva, vreau să bat toate recordurile din MLS”, a spus jucătorul de 37 de ani. În sezonul trecut, el a marcat 22 de goluri şi a dat 10 pase decisive în 27 de meciuri. Los Angeles Galaxy începe noul sezon în 2 martie, la Chicago. Zlatan ar putea încerca să depăşească recordul de număr de goluri înscrise într-un sezon stabilit anul trecut de venezuelanul Josef Martinez, care a marcat 31 de goluri în 34 de meciuri cu Atlanta.Recordul de pase decisive într-un sezon îi aparţine lui Carlos Valderrama, cu 26 în 32 de meciuri, în 2000.

Indonezia vrea olimpiadă

Indonezia, care a găzduit ultima ediţie a Jocurilor Asiatice, şi-a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe. Ambasadorul Indoneziei în Elveţia, Muliaman Hadad, a transmis Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) scrisoarea de candidatură din partea preşedintelui Joko Widodo. Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi-au exprimat intenţia de a găzdui împreună JO din 2032, la fel ca şi India. Gazda competiţiei va fi anunţată în 2025. Jocurile Olimpice de vară din 2020 vor avea loc la Tokyo, în 2024 la Paris, iar în 2028 la Los Angeles.

 

Comentarii