Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe și mărunte: Concurenţă pentru Panţîru

GALERIE
soileidis-fcsb
  • soileidis-fcsb
- +

 

FCSB a anunţat, ieri, că l-a transferat pe Aristidis Soiledis de la FC Botoşani, jucătorul semnând un contract pe un sezon. Fundaşul stânga grec în vârstă de 28 de ani va purta tricoul cu numărul 18. Aristeidis Soiledis (28 de ani) a jucat la Olympiakos Pireu, OFI Kriti, APO Levadiakos, pentru ca, în vara lui 2011, să semneze cu Doxa Dramas, unde a petrecut doi ani. Au urmat transferuri la Niki Volou, AEK Atena, Omonia Nikosia şi AOK Kerkyra, pentru ca, în vara lui 2018, să ajungă la FC Botoşani, club pentru care a evoluat în 24 de meciuri.

Mitrea a marcat, dar nu s-a calificat

Formaţia Spartak Trnava a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Lokomotiv Plovdiv, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, meci în care Bogdan Mitrea a marcat un gol. Mitrea a transformat un penalty în minutul 53, la scorul de 1-0. Celelalte goluri ale gazdelor au fost înscrise de Dangubic (’16) şi Dos Santos (’71). Pentru Lokomotiv Plovdiv a marcat Ozbolt, în minutul 74. Deoarece în tur Plovdiv s-a impus cu scorul de 2-0, bulgarii au intrat în faza următoare datorită golurilor marcate în deplasare.

 

 

Arbitraj feminin la Supercupa Europei

Meciul Liverpool – Chelsea Londra, contând pentru Supercupa Europei, va fi arbitrat de franţuzoaica Stephanie Frappart, a anunţat, ieri, UEFA. Frappart va fi ajutată de asistenţii Manuela Nicolosi şi Michelle O’Neal. Arbitru de rezervă va fi turcul Cuneyt Cakir. Arbitru pentru asistenţa video va fi francezul Clement Turpin, ajutat de Francois Letexier, Mark Borsch şi Massimiliano Irrati. “Va fi pentru prima dată când o femeie arbitru va conduce la centru un eveniment major masculin organizat de UEFA”, se arată pe site-ul forului continental. În iulie, Frappart a arbitrat finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, dintre SUA şi Olanda.

 

Şarapova nu mai lucrează cu Hogstedt

Fostul lider mondial WTA, Maria Şarapova (82 WTA) va înceta zilele următoare colaborarea cu antrenorul Thomas Hogstedt, potrivit academiei de tenis Good To Great. Articolul publicat de academia de tenis amintită susţine că Thomas Hogstedt s-ar afla în negocieri cu Rebecca Peterson (70 WTA), pentru a deveni antrenorul acesteia. Maria Şarapova a mai lucrat cu Hogstedt, în perioada 2011-2013, când aceasta a decis să se antreneze cu Jimmy Connors. În 2018, ea a reluat antrenamentele cu Hogstedt, însă evoluţia sa a fost oprită de o accidentare. Tot din cauza unei accidentări, la turneul de la Wimbledon, Sharapova a abandonat în primul tur. Şarapova va reveni în teren săptămâna viitoare, jucătoarea din Rusia fiind invitată să evolueze la Rogers Cup.

Eliminări temporare în fotbal?

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că va extinde aplicarea regulii eliminării temporare, pe care a testat-o deja, la 31 de competiţii de juniori şi tineret, din sezonul 2019/2020. Regula îi permite unui arbitru să elimine un jucător pentru zece minute dacă fotbalistul protestează la vreo decizie. Arbitrul va semnaliza eliminarea temporară arătându-i jucătorului cartonaşul galben şi, în acelaşi, timp marginea terenului. La a doua abatere, jucătorul va fi eliminat cu cartonaşul roşu.

Un „extraterestru” în Rusia

Brazilianul Malcom (22 de ani) este, oficial, jucătorul celor de la Zenit Sankt Petersburg. Campioana Rusiei a anunţat oficial mutarea, prin intermediul reţelelor de socializare. Barcelona va încasa în schimbul său aproximativ 40 de milioane de euro, o sumă apropiată de cea plătită în schimbul său în vara anului trecut. Sud-americanul se desparte de gruparea de pe Camp Nou după un singur sezon, timp în care a cucerit titlul de campion al Spaniei şi a ratat calificarea în finala UEFA Champions League de pe Wanda Metropolitano, Barcelona fiind eliminată de Liverpool cu scorul general de 4-3. Malcom a fost „deturnat” de Barcelona în vara anului 2018, atunci când brazilianul era pe punctul de a semna cu AS Roma. Gruparea blaugrana l-a convins să i se alăture, dar atacantul nu a fost pe placul lui Ernesto Valverde, care l-a jucat în 24 de meciuri oficiale şi a marcat de patru ori.

 

Home, sweet home!

Fundaşul brazilian Dani Alves s-a întors în ţara natală şi a semnat, la vârsta de 36 de ani, un contract valabil trei sezoane, cu echipa Sao Paulo. Dani Alves a revenit în Brazilia după 17 ani petrecuţi în străinătate. El a jucat până vara aceasta la PSG şi a obţinut la Copa America trofeul cu numărul 40 din cariera lui. El are cinci trofee cu FC Sevilla, între care Liga Europa de două ori, 23 cu FC Barcelona, printre care trei trofee ale Ligii Campionilor şi şase titluri în Spania, două cu Juventus şi şase cu PSG. Cu Brazilia, Alves a câştigat de două ori Copa America şi tot de două ori Cupa Confederaţiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri