Multe si marunte: CSM şi-a demis antrenorul

joi, 18 octombrie 2018, 01:43
3 MIN
 Multe si marunte: CSM şi-a demis antrenorul

 

CSM Bucureşti a anunţat, ieri, încheierea colaborării cu antrenorul echipei de handbal feminin, Magnus Johansson. Până la numirea unui nou antrenor principal, interimatul va fi asigurat de Adrian Vasile, actualul antrenor secund, şi Mihaela Ciobanu, antrenoarea cu portarii. Duminică, echipa CSM Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, de formaţia germană SG BBM Bietigheim, scor 28-30 (12-16), în grupa D a Ligii Campionilor. CSM a suferit astfel prima înfrângere în grupă şi are doar două puncte după două etape, obţinute din victoria inaugurală a sezonului, cu Ferencvaros Budapesta. Urmatorul meci pe care CSM Bucureşti îl va juca va fi în deplasare, in Norvegia, în data de 20 octombrie, cu echipa Vipers Kristiansand.

Două medalii de argint la box

Boxul românesc se întoarce de la Anapa (Rusia), de la Campionatele Europene pentru juniori (masculin şi feminin) cu patru medalii. Cei doi pugilişti români prezenţi în gala finală, un băiat şi o fată, au cedat în meciurie pentru medalia de aur. La categoria 54 kg (feminin), Alexandra Gheorghe a fost învinsă de irlandeza Ellie Gartland, iar la aceeaşi categorie, dar la masculin, Adrian Preda, a pierdut la rusul Hunkerhov. România a mai obţinut două medalii de bronz, ambele în concursul feminin, prin Ecaterina Dănileţ (60 kg) şi Petronela Schinte (80 kg).

Meciuri amicale în Europa

Reprezentativele Belgiei şi Olandei au remizat, scor 1-1, marţi, într-un meci amical disputat la Bruxelles, în timp ce Danemarca a trecut de Austria, scor 2-0. Mertens a marcat pentru Belgia în minutul 5, în timp ce pentru Olanda a înscris Groeneveld, în minutul 27. Golurile Danemarcei în meciul cu Austria au fost înscrise de Lerager (‘29) şi Braithwaite (‘90). Tot într-un meci amical, Suedia şi Slovacia au terminat la egalitate, scor 1-1. Pentru suedezi a înscris Guidetti (‘52), iar pentru slovaci Rusnak (‘84).

Femei la meci, la Teheran

Aproximativ 300 de iranience au putut fi prezente, marţi, pe stadionul Azadi din Teheran pentru a asista la meciul amical dintre Iran şi Bolivia. Deşi nu a fost o premieră, prezenţa femeilor în tribune este extrem de rară în Iran, unde acestea nu au dreptul să meargă pe stadion pentru a vedea bărbaţi jucând fotbal. Femeile care au asistat la meci au fost membre ale familiei echipei naţionale, angajate ale federaţiei, dar şi câteva fane ale fotbalului, conform site-ului Varzesh3. Ele au stat într-o tribună separată de cea a bărbaţilor. Iranul a câştigat meciul amical cu Bolivia, scor 2-1.

Bolt a refuzat oferta din Malta

Fostul atlet Usain Bolt nu va da curs ofertei pe care a primit-o de la gruparea Valletta FC, la care este legitimat Bogdan Gavrilă. “Există mult interes pentru Usain ca fotbalist. Primim în mod regulat astfel de propuneri. Pot confirma că Usain nu doreşte să dea cxurs acestei oportunităţi din Malta”, a spus Ricky Simms. După acest refuz, Ghasston Slimen, CEO la Valletta FC, a declarat pentru ESPN că oferta este valabilă oricând. “Îi urăm succes lui Usain Bolt în cariera de fotbalist. Oferta Valletta FC este valabilă oricând”, a spus el. Campioana Maltei, FC Valetta, îi propusese un contract pe două sezoane lui Usain Bolt.

Emmerick cel mofturos

Atacantul echipei Arsenal Londra, Pierre-Emmerick Aubameyang, a refuzat să joace pentru Gabon în preliminariile CAN, nemulţumit de avionul pus la dispoziţia jucătorilor pentru deplasarea în Sudanul de Sud. Aubameyang, în vârstă de 29 de ani, a participat vineri la meciul cu acelaşi adversar de la Libreville, scor 3-0, însă duminică a refuzat să participe la antrenament şi să plece cu coechipierii săi la Juba, apreciind că avionul pus la dispoziţia jucătorilor nu coresponde standardelor pentru sportivi de nivel înalt. El a revenit la Londra şi a lăsat din nou să se înţeleagă că ar putea să nu mai joace curând pentru Gabon. Gabonul a câştigat meciul cu Sudanul de Sud, scor 1-0.

 

Comentarii