Multe și mărunte: Dinamo nu se mai vinde

miercuri, 20 mai 2020, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Dinamo nu se mai vinde

 

Ioan Andone a declarat, ieri, la Digi Sport, că negocierile lui Ionuţ Negoiţă cu investitorii spanioli care voiau să preia FC Dinamo au eşuat. “Din ce ştiu eu s-a incheiat. Ionuţ n-a acceptat, vinde cui vrea el. Nici n-a fost vorba de venit cu banii. E o societate pe care o cumperi cu un leu, dar leul ăla e 4 milioane! A plătit societatea avocaţi, contabili…pierdere de timp. S-au tradus contractele…Nici nu ştiu dacă a vrut să vândă. Joi au avut un acord cu el, cu termene de plată, cu tot. Apoi, nu ştiu ce s-a întâmplat. O să citesc şi eu contractele. Negoita n-a mai vrut să comunice, n-a mai răspuns la telefon”, a spus Andone. „Fălcosul” a a fost un intermediar între cele două părţi şi a dezminţit speculaţiile referitoare la lipsa de seriozitate a spaniolilor: „E vorba de cineva care a fost preşedinte la Sevilla, nu ajunge niciodată cineva din România la valoarea lui, membru CIO…Cică are conturile blocate. Ce prostie, când ăla are 7 proprietăţi”, a spus Andone..

Sfârşit de etapă în Bundesliga

Formaţia Bayer Leverkusen a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Werder Bremen, într-un meci din etapa a XXVI-a a campionatului Germaniei, prima de după o pauză de două luni cauzată de pandemia de coronavirus.Învingătorii au marcat prin Havertz (’28, ’33(, Weiser (’61) şi Demirbay (’78). Pentru gazde a înscris Gebre Selassie, în minutul 30. Această etapă era programată iniţial la 13-15 martie.

Televiziunile nu iartă nimic

Cluburile din Premier League ar putea fi nevoite să dea înapoi 340 de milioane de lire sterline deţinătorilor drepturilor TV din ţară şi străinătate, chiar şi în cazul în care meciurile se vor relua de luna viitoare. Deşi oficialii cluburilor continuă discuţiile pentru Proiectul Restart, în speranţa ca meciurile să poată fi reluate în iunie, totuşi ar putea fi nevoite să dea bani înapoi deoarece partidele vor avea loc la alte date decât cele prevăzute, se vor juca fără spectatori şi posibil pe teren neutru. Cluburile din Premier League ar urma să câştige un total de 9,2 miliarde de lire sterline de la deţinătorii drepturilor TV pentru sezoanele 2019 – 2022.Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a vorbit despre o pierdere de cel puţin „un miliard de lire sterline”, dacă actualul sezon din Premier League nu se va încheia.

ManCity, programat la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că apelul depus de Manchester City după decizia UEFA de a suspenda gruparea britanică din cupele europene din cauza nerespectării fair-play-ului financiar va fi analizat în perioada 8-10 iunie. TAS a înregistrat apelul clubului din Manchester la 26 februarie.Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat încă nu ştie dacă audierile se vor desfăşura prin videoconferinţă sau cu prezenţa fizică a părţilor. La 14 februarie, UEFA a anunţat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro şi exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar. Manchester City ar fi exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă.

Cupa Solidarităţii în 2021

Cluburile Real Madrid, Bayern München şi Inter Milano au anunţat că vor organiza Cupa Solidarităţii în 2021, având ca obiectiv „strângerea de fonduri pentru serviciile medicale” care luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Trei meciuri vor fi organizate în 2021 la Madrid, München şi Milano, la date ce urmează să fie anunţate. „În toate cazurile, meciurile se vor disputa atunci când va fi posibil ca spectatorii să fie în tribune”, a precizat Real Madrid.Real Madrid – Inter Milano se va juca la Madrid, Inter Milano – Bayern la Milano şi Bayern – Real Madrid la München. La fiecare meci, clubul gazdă va invita personal medical din oraş.

Ce e important pentru Klopp

Antrenorul Jürgen Klopp a vorbit, despre posibilitatea ca echipa sa, Liverpool, să nu poată câştiga campionatul Angliei, în cazul în care Premier League nu se va relua. „Există lucruri mai grave în viaţă decât să nu câştigi titlul de campion. Mulţi oameni din jurul nostru au probleme grave. Oamenii mor”, a declarat Klopp pentru Bild. Klopp a precizat că protocolul de reluare a antrenamentelor colective este mai mult decât mulţumitor. „Centrele de antrenament şi formare ale cluburilor profesioniste vor fi locurile cele mai sigure. Nimeni nu va putea fi infectat acolo”, a mai spus Klopp. Premier League a ales data de 12 iunie pentru o posibilă reluare a meciurilor, însă totul depinde de evoluţia situaţiei legate de pandemia de coronavirus.

Şedinţă amânată

UEFA a anunţat, ieri, că şedinţa Comitetului Executiv al forului, care ar fi trebuit să aibă loc la 27 mai, a fost amânată pentru 17 iunie. Amânarea vine ca urmare a existenţei unor “puncte deschise” cu privire la un număr mic de locuri propuse pentru “reprogramatul” Euro-2020 anul viitor. Forul european a decis la 17 martie amânarea cu un an a Campionatului European, competiţie la care printre gazde se numără şi Bucureşti. Săptămâna trecută, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat într-un interviu pentru beIN Sports că există probleme în privinţa unora dintre oraşele gazdă pentru Euro-2020,

Antrenamente cu distanţă

Cluburile din Premier League au convenit ca de marţi echipele să înceapă să se antreneze în grupuri mici, un prim pas către revenirea competiţiilor, relatează bbc.com. Cluburile au votat în unanimitate această decizie, la şedinţa “Project Restant” de luni. Jucătorii trebuie să respecte distanţarea fizică şi nu sunt permise antrenamentele cu contact.Această primă etapă a fost votată după consultări cu jucătorii, antrenorii, doctorii echipelor, experţi independenţi şi cu guvernul. Premier League a ales data de 12 iunie pentru o posibilă reluare a meciurilor, însă totul depinde de evoluţia situaţiei legate de pandemia de coronavirus.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii