Multe și mărunte: Eşec pe malul Dunării

luni, 14 octombrie 2019, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Eşec pe malul Dunării

 

* CSU Galaţi – Poli Iaşi 34-22 (15-9), în Divizia A de handbal masculin.Politehnica Iaşi a pierdut meciul din etapa a IV-a a Seriei A a Diviziei A de handbal masculin. Formaţia pregătită de Florin Spiridon a cedat cu 22-34 (9-15) la Galaţi, în faţa echipei locale CSU. Politehnica a rămas astfel cu 3 puncte şi ocupă locul IV al clasamentului. Pe podium se află CSU Suceava şi CS Botoşani, fiecare cu 7 puncte şi Galaţi, cu 6. “Lanternă” este CS Târgovişte, care a pierdut totate meciurile din acest sezon. Poli va sta în ultima etapă a turului, care este programată la finalul săptămânii, când au loc partidele Târgovişte – Botoşani şi Suceava – Galaţi. În prima etapă a returului, ieşenii vor juca în deplasare, contra CSU Suceava. Reamintim, Politehnica Iaşi s-a înscris în acest an în eşalonul secund după ce s-a retras din Liga Naţională în sezonul 2017-2018 şi nu a participat în nicio competiţie în stagiunea precedentă. (Ovidiu MINEA)

 

Un nou examen pentru tinerii tricolori

Reprezentativa Under 21 a României ţinteşte o nouă calificare la turneul final după cea din acest an. După un eşec cu Danemarca, scor 2-1, „tricolorii” mici s-au impus în faţa Ucrainei la Ploieşti, iar astăzi vor evoluala Voluntari contra Irlandei de Nord, de la ora 20.30. Partida va fi transmisă în direct de PRO TV. Meciul va fi arbitrat de slovenul Nejc Kajtazovic, ajutat de Manuel Vidali şi Tomislav Pospeh. La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare de grupe şi cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

Drăgulescu, aproape de podium

Gimnastul Marian Drăgulescu s-a clasat, duminică, pe locul IV, în finală la sărituri, la Campionatul Mondial de la Stuttgart. La 38 de ani, el este calificat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în aceeaşi probă, alături de Maria Holbură, la individual-compus. Marian Drăgulescu a avut o medie de 14.624 puncte, după cele două sărituri, notate cu 14.966 şi 14.283. Medalia de aur a fost câştigată de rusul Nikita Nagornîi (14.966), urmat pe podium de conaţionalul său Artur Dalaloian (14.933) şi de Igor Radivilov (Ucraina, 14.749).În calificări, Drăgulescu a avut tot o medie de 14.624 (locul 6).

Dinamo a răpus „urşii” în bârlogul lor

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia rusă Chehovskie Medvedi (în traducere „urşii din Cehov”), cu scorul de 30-20 (16-10), în cea de-a patra partidă din grupa D a Ligii Campionilor şi este lider, cu 7 puncte.Principalii marcatori dinamovişti au fost Kuduz 6 şi Asoltanei 5. În cadrul etapei s-a mai jucat meciurile IFK Kristianstad – Kadetten 24-24; GOG (Danemarca) – Wisla Plock 28 – 27. Clasament după patru etape: 1. Dinamo – 7 p; 2, GOG -6 p; 3. Wisla – 4 p; Kadetten – 4 p; 5. Medvedi – 2 p; 6. Kristiansand – 1p. Dinamo Bucureşti va evolua în etapa viitoare în Polonia , cu Orlen Wisla Plock, în 20 octombrie.

 

Mercedes, imbatabilă în Formula 1
Pilotul finlandez Valtteri Bottas a câştigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, iar echipa sa, Mercedes, s-a impus în clasamentul mondial al constructorilor pentru a şasea oară la rând. Pe circuitul de la Suzuka, Bottas a fost urmat de germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari, în timp ce trei s-a clasat coechipierul său Lewis Hamilton.Pe locul patru s-a clasat thailandezul Alexander Albon, de la Red Bull, iar pe cinci spaniolul Carlos Sainz Jr. de la Red Bull.Cursa de la Suzuka s-a desfăşurat la patru ore după calificări, acestea fiind programate tot duminică, deoarece sâmbătă au fost anulate din cauza taifunului Hagibis. Cu şase titluri consecutive, Mercedes a egalat recordul deţinut de Ferrari între 1999 şi 2004.Următorul Grand Prix, cel al Mexicului, va avea loc la 27 octombrie

Sferturile Cupei Mondiale la rugby: Japonia calificată

Reprezentativa Japoniei s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, învingând cu scorul de 28-21 echipa Scoţiei, la Yokohama, în grupa A a competiţiei. Japonezii se află pentru prima dată în sferturile CM.În faza următoare, Japonia va întâlni Africa de Sud, duminică, 20 octombrie, la Tokyo. În celelalte sferturi de finală vor juca Anglia cu Australia (sâmbătă, 19 octombrie, Oita), Noua Zeelandă cu Irlanda (sâmbătă, 19 octombrie, Tokyo) şi Ţara Galilor cu Franţa (duminică, 20 octombrie, Oita).

Poloiştii merg la Euro

Naţionala masculină de polo a României a învins, duminică, reprezentativa Maltei, cu scorul de 13-7 (3-2, 3-2, 4-2, 3-1), în al doilea meci din grupa C a preliminariilor Campionatului European din 2020 şi s-a calificat la turneul final. .Campionatul European din 2020 va avea loc la Budapesta între 12-26 ianuarie. Şi echipa feminină a României este angrenată în preliminarii şi a învins Germania, cu scorul de 14-13, în manşa tur din baraj. Returul este programat în 26 octombrie, pentru un loc la turneul final.

 Ranieri a semnat cu Sampdoria

Clubul Sampdoria Genova a anunţat, sâmbătă, că noul antrenor al echipei este Claudio Ranieri, confirmând astfel informaţiile apărute recent în presă. Ranieri a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2021. La Sampdoria, Ranieri îi ia locul lui Eusebio Di Francesco, demis luni. În vârstă de 67 de ani, Ranieri a antrenat ultima dată echipa AS Roma.

 

Comentarii