Multe și mărunte: Farul s-a calificat în play-off

vineri, 04 martie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Farul s-a calificat în play-off

 

Farul Constanţa şi-a asigurat prezenţa în play-off-ul Ligii I, după ce a învins, ieri, pe teren propriu, echipa FC Botoşani, cu 2-0 (1-0) în penultima etapă a Ligii I. Golurile echipei pregătite de Gică Hagi au fost marcate de Betancor ('16)şi de Nooijer ('90^1). Golgeterul campionatului, spaniolul Jefte Betancor (16 goluri) a ratat şi un penalty în min.39. Echipa constănţeană a acumulat 48 de puncte, asigurându-şi prezenţa în play-off. Vineri seară, în aceeaşi etapă, CFR Cluj a învins în deplasare cu 1-0 cu FC Voluntari, prin golul marcat de Burcă, în minutul 19.Aseară, la Pitești, FC Argeș a învins cu 1-0 (1-0) pe FCSB, prin golul reușit de Ganea în min. 16. FC Argeș se poate califica în play-off dacă învinge în deplasarea de duminică de la Botoșani, în caz contrar, moldovenii obțin calificarea.

Doi paralimpici români la Beijing

România va fi reprezentată de doi sportivi la Jocurile Paralimpice de la Beijing, competiţie care va începe astăzi, informează Ministerul Sportului. Laura Văleanu se află la a treia participare, după cele de la Vancouver şi Sochi, şi va evolua la para schi alpin. Mihăiţă Papară a mai concurat la PyeongChang şi va evolua la para snowboarding. Jocurile Paralimpice se vor desfăşura până la 13 martie, iar paralimpicii din Rusia şi Belarus nu vor fi acceptaţi. Iniţial, Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a permis acestora să participe sub drapel neutru, dar ca urmare a protestelor şi ameninţărilor cu retragerea de către mai multe delegaţii, IPC şi-a modificat decizia.

O nouă victorie pentru UBT

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins joi, în Cehia, echipa ucraineană BC Prometei Slobojanske, meci mutat pe teren neutru din cauza conflictului armat. U BT Cluj rămâne astfel neînvinsă în grupa K din Top 16 al Bascketball Champions League. Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au învins cu scorul 92-81 (43-39). Partida a fost restantă din 1 februarie, când formaţia ucraineană acuza mai multe cazuri de Covid-19 în lot.Campioana României va juca următoarea partidă pe teren propriu, în 8 martie, cu Unicaja Malaga.

Veste uriaşă pentru „Nole”

Premierul francez Jean Castex a anunţat, joi, suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie, ceea ce i-a permite sârbului Novak Djokovic, care nu este imunizat, să participe în mai la turneul de la Roland Garros. Castex a afirmat, la TF1, că din 14 martie se va renunţa şi la obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior, excepţie făcând mijloacele de transport în comun şi unităţile medicale. Anunţul lui Castex îi permite lui Novak Djokovic, care nu este vaccinat împotriva covid-19, să participe la turneul de la Monte Carlo în perioada 9-17 aprilie şi la Roland Garros în perioada 22 mai – 5 iunie.

 

Grea decizia pentru TAS

Federaţia Rusă de Fotbal a anunţat, ieri, că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv deciziile UEFA şi FIFA de suspendare a participării echipelor din Rusia la competiţiile internaţionale. Forul va solicita anularea deciziilor, precum şi compensaţii.Federaţia a menţionat că va insista pentru ca procedurile să fie accelerate, astfel încât echipele să poată juca meciurile pe care le aveau programate în viitorul apropiat. FIFA şi UEFA au decis ieri împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări.

 

Încă un trofeu pentru Palmeiras

Echipa braziliană Palmeiras a câştigat Recopa Sudamericana, echivalentul Supercupei Europei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formaţia Athletico Paranaense. Golurile partidei de la Sao Paulo au fost înscrise de Ze Rafael ('50) şi Danilo ('88). În meciul tur, disputat la Curitiba, tot în Brazilia, la 23 februarie, scorul a fost egal, 2-2. Pentru Palmeiras, câştigătoarea Copei Libertadores, echvalentul Ligii Campionilor, acesta este primul trofeu al Recopa Sudamericana. Atletico Paranaense a cucerit în sezonul recent încheiat Copa Sudamericana, echivalentul Ligii Europa

Mhitarian se retrage din naţională

Fotbalistul Henrih Mhitarian a decis să se retragă din naţionala Armeniei, după 15 ani în care a purtat tricoul primei reprezentative a ţării sale. El a precizat că a luat decizia de retragere după meciul din noiembrie cu Germania. “Cred că este momentul potrivit. Am dat tot ce puteam da pentru echipa mea naţională. În anii următori mă voi concentra total pe cariera la echipa de club”, a adăugat fotbalistul.

 

Comentarii