Multe si marunte: Final de sezon la baschet

sâmbătă, 21 aprilie 2018, 01:43
5 MIN
 Multe si marunte: Final de sezon la baschet

 

Jucătorii de la Politehnica îşi vor lua rămas bun de la favoriţii lor, cel puţin până la toamnă. În penultimul meci al grupei inferioare din Liga Naţională, băieţii antrenaţi de Costel Pintilie speră să ofere suporterilor o victorie în faţa formaţiei timişorene Timba. Meciul va avea loc mâine, de la ora 18:00, în Sala Polivalente. Echipa bănăţeană a fost învinsă, în etapa anterioară de Phoenix Galaţi, pe teren propriu cu 63-82, în timp ce Politehnica a fost învinsă cu 89-117 de SCMU Craiova. În clasamentul grupei VII-XII, situaţia arată asftfel: 7. Craiova – 44 p; 8. Galaţi – 44 p; 9. Timba – 34 p; 10. Politehnica – 33 p; 11. Dinamo – 29 p; 12. BC Mureş – 28 p. Ieşenii mai au de jucat un singur meci, în deplasare cu Dinamo, în timp ce Timba va mai întâlni acasă pe Craiova (miercuri) şi Dinamo (vineri).

 

 

Răbufnirea lui Băluţă

Formaţia CSU Craiova a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa FC Botoşani, într-un meci din prima manşă a semifinalelor Cupei României. Golurile au fost marcate de Băluţă (’12, ’30, ’82), Gustavo (‘45^4 – dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Miron asupra sa) şi Mitriţă (’65), respectiv, Acsinte (’35). În minutul 26, un gol marcat de Florin Gardoş a fost anulat din cauza unui fault al lui Tiago la Miron. Înainte de startul meciului, handbalistele de la SCM Craiova, calificate în finala Cupei EHF, au fost prezentate publicului, fiind aplaudate de spectatori. Lovitura de începere a fost dată de antrenorul echipei de handbal, Bogdan Burcea. În celălalt meci din semifinale, AFC Hermannstadt, din liga a II-a, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Gaz Metan Mediaş. Partidele retur vor avea loc la 9 mai.

Spaniolii speră rejucarea

Federaţia Spaniolă de Rugby speră ca la 30 aprilie să se afle dacă meciul cu Belgia, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost atacat de jucătorii Spaniei, se va rejuca. Preşedintele forului, Alfonso Feijoo, este optimist în privinţa şanselor de rejucare. “Este foarte posibil să se rejoace. Suntem în impas, pentru că ni se cere o documentaţie amplă, dar sunt optimist, cu toate că acest caz este bazat pe interpretarea regulamentelor”, a spus Feijoo. El a precizat că federaţia încă se gândeşte dacă va face apel după suspendările celor cinci jucători spanioli care l-au agresat pe Iordăchescu.

Se extinde şi Fed Cup?

Preşedintele ITF, David Haggerty, a declarat că forul pe care îl conduce are ca principal obiectiv creşterea numărului de echipe în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei de la opt la 16 şi oferirea unor premii mai mari, din 2019. Kosmos, firma fotbalistului Gerard Piqué, care a încheiat un acord cu ITF pentru reformarea Cupei Davis, este interesată şi de FedCup, a precizat Haggerty."ITF îşi menţine angajamentul de a extinde FedCup. Prioritatea noastră imediată este de a extinde Grupa Mondială la 16 echipe, în 2019, care să se dispute în obişnuitele trei săptămâni, cu un eveniment Final Four. Asta ar pemite ca un număr dublu de echipe să se lupte pentru trofeu în fiecare an şi o mişcare mai bună între evenimentele Grupei Mondiale şi grupelor zonale. Propunerea companiei Kosmos pentru Cupa Davis ne va pemite de asemenea să creştem valoarea premiilor în Cupa Federaţiei, în 2019. Kosmos şi-a exprimat deja interesul pentru FedCup şi vom continua să discutăm cu ei despre viitorul competiţiei", a declarat David Haggerty.

Arsenal fără Arsène

Antrenorul Arsène Wenger va părăsi clubul Arsenal la finalul acestui sezon, după 22 de ani de activitate pe banca tehnică a londonezilor. "Sunt recunoscător că am avut privilegiul să servesc acest club atâţia ani memorabili. Am condus clubul cu angajament şi integritate depline. Le doresc tuturor iubitorilor echipei Arsenal să aibă grijă de valorile clubului", a declarat Wenger. Acţionarul majoritar Stan Kroenke a descris ziua de vineri, în care a făcut anunţul despărţirii de Wenger, ca "una dintre cele mai dificile zile" pe care a avut-o vreodată în sport.  De la 1 octombrie 1996, Wenger, 68 de ani, a câştigat de trei ori titlul în Premier League şi de şapte ori Cupa Angliei, reuşind eventul în 1998 şi 2002. Cu tehnicianul francez pe bancă, Arsenal a disputat 823 de meciuri, a câştigat 473, a pierdut 151 şi a marcat 1.549 de goluri. Însă acesta este cel mai slab sezon al lui Wenger la Arsenal. Echipa este pe loculVI cu 54 de puncte, după 33 de jocuri, la 33 de puncte de Manchester City.

Voleibalistele junioare merg la Mondiale

Naţionala de volei feminin under 17 a României a învins, ieri reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 3-2, în primul meci pentru clasarea pe locurile 5-8 la CE din Bulgaria. Victoria îi garantează echipei tricolore o clasare în primele şase, astfel că a obţinut calificarea la Campionatul Mondial under 18 de anul viitor. Tricolorele mici vor juca, sâmbătă, meciul pentru clasarea finală pe locurile V-VI cu Belarus.La CE under 17 din Bulgaria, România a obţinut următoarele rezultate: Italia – România 3-1, Turcia – România 3-2, Germania – România 3-0, România – Olanda 3-2, Ucraina – România 3-2 (în grupa II), România – Slovenia 3-2 (locurile 5-8).

Delaţiunea în sportul american

Fostul ciclist Lance Armstrong, care a fost suspendat pe viaţă în 2012 din cauza dopajului şi a pierdut toate cele şapte trofee câştigate în Turului Franţei, va plăti suma de cinci milioane de dolari (aproximativ 4 milioane de euro) pentru a evita un proces cu statul american. Armstrong a fost acuzat că a fraudat compania de stat US Postal, care sponsoriza echipa cu acelaşi nume, din care a făcut parte rutierul, prin faptul că s-a dopat sistematic între 1996 şi 2004, perioadă în care a câştigat de şase din cele şapte trofee în Turul Franţei. Floyd Landis a depus în 2010 o plângere pentru fraudă împotriva fostului său coechipier Lance Armstrong, pe baza unei legi care le permite celor care denunţă astfel de cazuri să primească o recompensă în caz de succes. După ce Armstrong a recunoscut în 2013 că s-a dopat, şi statul american s-a constituit parte în acest dosar şi a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari.  Armstrong s-a apărat, susţinând că nu a adus niciun prejudiciu US Postal prin acţiunile sale.

 

 

 

Comentarii