Multe şi mărunte: Griezmann pleacă de la Atletico

joi, 16 mai 2019, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Griezmann pleacă de la Atletico

 

Sosit la Atletico Madrid în 2014, campionul mondial francez Antoine Griezmann (28 de ani) a anunţat, ieri, că va părăsi gruparea madrilenă la finalul sezonului. Autor a 133 de goluri în 256 de meciuri, Griezmann a venit la Atletico în 2014 de la Real Sociedad. La 28 de ani, el are 69 de selecţii în naţionala Franţei şi a câştigat Supercupa Spaniei în 2014, Liga Europa şi Supercupa Europei în 2018 cu Atletico. Cel mai probabil, campionul mondial cu Franţa va semna cu Barcelona în vară. Catalanii ar urma să plătească 120 de milioane de euro, echivalentul clauzei de reziliere a francezului, şi să-l ia pe Camp Nou. Antoine Griezmann a petrecut cinci ani la Atletico Madrid, timp în care a ajuns al cincilea cel mai bun marcator din istoria clubului. Atacantul trebuia să plece la Barcelona încă din vara trecută, dar a fost întors din drum.

Lotul pentru trofeul Carpaţi

Antrenorul suedez Tomas Ryde, revenit pe banca tehnică a naţionalei de handbal feminin a României, a convocat 21 de jucătoare tricolore pentru prima acţiune pe care o va conduce de la preluarea funcţiei – Trofeul Carpaţi de la Brăila. Între jucătoarele convocate de Tomas Ryde şi anunţate, ieri de FR Handbal, se numără şi Crina Pintea, proaspătă câştigătoare a Ligii Campionilor cu Györ, Denisa Dedu şi Gabriela Perianu, care au cucerit Cupa EHF cu Siofok, Cristina Laslo de la Buducnost şi  Mădălina Zamfirescu de la Debrecen, celelalte componente fiind din campionatul intern. România se va reuni în 24 mai la Brăila, iar Trofeul Carpaţi va avea loc între 31 mai – 2 iunie, cu participarea echipei noastre, a Angolei, Japoniei şi a lotului B tricolor.

 

Blajul a făcut eventul

Campioana din 2019 la volei feminin, Volei Alba Blaj, a câştigat, miercuri, şi Cupa României, după ce a învins în finala Turneului Final Four de la Alexandria, formaţia CSM Târgovişte, cu scorul de 3-1 (19, -20, 18, 22).  În semifinale, CSM Târgovişte a învins pe CSM Lugoj cu 3-0, iar Volei Alba Blaj a trecut de CSM Bucureşti, cu 3-1. Titlul naţional a fost câştigat în 2019 de Volei Alba Blaj, care are asigurată participarea în grupele Ligii Campionilor, România având repartizate în sezonul viitor al cupelor europene încă patru locuri – două în CEV Cup şi două în Challenge Cup. La masculin, Cupa României a fost câştigată de Dinamo Bucureşti, în timp ce Arcada Galaţi a cucerit titlul naţional.

 

Dozar de delapidare la Călăraşi

Poliţiştii au ridicat, miercuri, mai multe dosare de la sediul clubului Dunărea Călăraşi, într-un caz de delapidare, informează pagina de Facebook a grupării din Liga I. “Poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi au ridicat în cursul zilei de astăzi de la sediul clubului AFC Dunărea Călăraşi, mai multe dosare care vizează activitatea clubului din perioada 2014-2016 şi care fac obiectul unui dosar de delapidare aflat pe masa oamenilor legii. Facem precizarea că documentele ridicate astăzi, 15 mai, de la clubul Dunărea, provin din perioada fostei conduceri, când Dunărea activa în Liga a III-a, iar mai apoi a promovat în Liga a II-a”, se arată în comunicatul citat. Dunărea a promovat în Liga a II-a în sezonul 2014/2015, iar în anul competiţional 2017/2018 a promovat în Liga I.

Un polonez, şef la WADA

Ministrul Sporturilor din Polonia, Witold Banka, un fost atlet în vârstă de 34 de ani, a fost ales la Montreal, de reprezentanţii statelor membre ale Agenţiei mondiale antidoping (WADA) ca viitor preşedinte al acestei instanţe.

Alegerea va fi ratificată de către consiliul membrilor fondatori ai WADA pe 7 noiembrie la Katowice. Witold Banka îi va succeda britanicului Craig Reedie, ales în 2014 şi venit din cadrul mişcării olimpice. De la înfiinţarea sa, în 1999, WADA a fost supusă unui principiu de rotaţie al preşedinţiei sale între mişcarea olimpică (CIO şi federaţiile internaţionale) şi guvernele statelor membre.

Genoa de vânzare

Clubul Genoa, situat pe locul 17 în Serie A, la care evoluează şi portarul Ionuţ Radu, a încredinţat unui cabinet de consultanţă “un mandat pentru a consilia vânzarea clubului”.  “Un mandat de consiliere pentru vânzarea clubului a fost oferit societăţii Assietta S.p.A, un cabinet de consultanţă specializat în finanţele firmelor”, a anunţat Genia. Pentru ducerea la bun sfârşit a misiunii, cabinetul va beneficia de sprijinul unui specialist cu “profil internaţional”. Clubul Genoa aparţine din 2003 omului de afaceri italian Enrico Preziosi.

Bănuit de dopaj sanguin

Fostul rutier italian Alessandro Petacchi, unul dintre “regii” sprintului în anii 2000, este bănuit că a recurs la dopaj sanguin cu ajutorul medicului german Mark Schmidt, aflat în centrul operaţiunii Aderlass. Potrivit publicaţiilor Corriere della Sera şi Le Monde, anchetatorii îi reproşează lui Petacchi că a practicat tranfuzii sanguine autologe în sezoanele 2012 şi 2013. Această practică este interzisă de codul mondial antidoping şi este delict penal în Italia. Ea constă în reinjectarea propriului sânge prelevat anterior pentru a creşte numărul de globule roşii din organism şi pentru a îmbunătăţi transportul de oxigen.

Wilmots, selecţioner în Iran

Tehnicianul belgian Marc Wilmots a sosit, miercuri dimineaţă, la Teheran, el urmând să fie prezentat în calitate de nou selecţioner al Iranului, în locul lui Carlos Queiroz. Televiziunea de stat a prezentat imagini cu sosirea lui Wilmots la aeroportul internaţional din Teheran, iar tehnicianul va semna contractul înainte de prânz. Contractul lui Wilmots este valabil până la Cupa Mondială din 2022, pentru o sumă anuală de 1.2 milioane de dolari. Fost internaţional belgian, Wilmots a condus naţionala Belgiei din 2012 până în 2016, iar apoi Coasta de Fildeş în 2017.

 

Comentarii