Multe și mărunte: Iulia Dumanska și atât

vineri, 04 decembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Iulia Dumanska și atât

 

Echipa României a pierdut, ieri, prima partidă din cadrul Campionatului European, în sala din oraşul danez Kolding, scor 19-22 (10-13). Elevele lui Ovidiu Buricea au avut un start catastrofal, fiind conduse cu 2-8, iar cu un început de parte secundă promiţător au reuşit să egaleze la 15. Deşi nici Germania n-a strălucit, tricolorele au slăbit din nou ritmul şi au crescut frecvenţa erorilor, iar dacă portarul Iulia Dumanska n-ar fi făcut o partidă excelentă (15 intervenţii decisive) înfrângerea ar fi fost usturătoare. Marcatoarele României au fost Cristina Neagu 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Cristina Laslo 3, Lorena Ostase 3,Alexandra Iovănescu 2, Nicoleta Dincă 1, Andrea Popa 1, Sonia Seraficeanu 1,Anamaria Iuganu 1, Următorul joc al tricolorelor la Kolding, va avea loc mâine de la ora 17:00, cu Polonia

CE de tineret, în România

România a obţinut, alături de Georgia, găzduirea ediţiei din 2023 a Campionatului European under 21. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al UEF. “Succesul dosarului de candidatură FRF înseamnă participarea României U21 la turneul final de peste trei ani, a treia calificare consecutivă la EURO reprezentând o premieră istorică la acest nivel pentru fotbalul românesc. Iar România devine singura ţară europeană gazdă la două EURO U21!”, menţionează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele ţărilor-gazdă, va fi organizat în România în două oraşe, Cluj şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia.

Va fi Halep jucătoarea anului?

Simona Halep se numără printre sportivele nominalizate de WTA pentru titlul de jucătoarea anului, alături de Sofia Kenin, Victoria Azarenka, Naomi Osaka, Arina Sabalenka şi Iga Swiatek. Halep a câştigat trei turnee în acest an: Dubai, Praga şi Roma. Premiul pentru revenirea anului va fi obţinut de Viktoria Azarenka, Ţvetana Pironkova, Laura Siegemund sau de Patricia Ţig.Premiile sunt decise prin voturile reprezentanţilor mass-media şi rezultatele vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Contra pleacă definitiv din ţară

Antrenorul Cosmin Contra a părăsit, ieri, echipa Dinamo, supărat pe patronii spanioli ai clubului, care nu l-au plătit şi, cu toate acestea, a spus că nu mai revine în România. „Eu am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi fiecare persoană are o limită. Limita mea a ajuns peste limită. Nu regret că am venit la Dinamo. Îmi pare rău că nu am puttu să fac mai mult şi sigur, mâine, băieţii vor câştiga şi vor continua seria asta bună începută. Nu, nu mai revin în România”, a declarat Contra, la plecarea de la Săftica. Cosmin Contra a preluat echipa Dinamo la 26 august. De atunci, formaţia condusă de el a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, în Liga I, precum şi o victorie în Cupa României.

Semifinale în Liga Naţiunilor

Italia va întâlni Spania şi Belgia va juca împotriva Franţei în semifinalele ediţiei 2020/2021 a Ligii Naţiunilor, conform tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Nyon. Confruntarea Italia – Spania se va disputa în data de 6 octombrie 2021, la Milano, iar partida Belgia – Franţa va avea loc la Torino, în 7 octombrie 2021. În 10 octombrie 2021 vor avea loc meciul pentru locul 3, la Torino, şi finala, la Milano.

Selecţioner nou al Norvegiei

Ståle Solbakken este noul selecţioner al Norvegiei, el înlocuindu-l pe suedezul Lars Lågerbäck, sub conducerea căruia naţionala a ratat calificarea la Euro-2020. Solbakken, 52 de ani, a antrenat până în octombrie echipa daneză FC Copenhaga. El a mai pregătit formaţiile HamKam, FC Köln şi Woverhampton. Solbakken îşi va începe mandatul la 7 decembrie. Norvegia, care nu a mai jucat o fază finală a CE din 2000, a fost eliminată în semifinalele barajului pentru Euro-2020, de Serbia, scor 2-1. Lågerbäck, în vârstă de 72 de ani, a explicat că federaţia a făcut uz de o clauză prin care putea întrerupe contractul selecţionerului, valabil până la Cupa Mondială 2022.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii