Multe și mărunte: Lyon visează frumos

luni, 11 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Lyon visează frumos

 

Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a declarat, într-un interviu pentru postul francez RTL, că meciul cu Juventus Torino, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor, va avea loc în data de 7 august, cu porţile închise. Preşedintele grupării franceze a confirmat astfel ceea ce a scris luna trecută presa internaţională, şi anume că Liga Campionilor se va relua la 7 august cu meciurile Juventus – Lyon şi Manchester City – Real Madrid. Anunţul clubului francez a fost contrazis de forul continental: un purtător de cuvânt al UEFA a declarat, pentru DPA, că încă nu s-a stabilit nimic în privinţa meciurilor din Liga Campionilor, dezminţind astfel ceea ce a afirmat preşedintele Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas.

Protest sud-american

Confederaţia Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL) susţine că nu a fost consultată de FIFA cu privire la decizia folosirii a cinci înlocuiri în timpul meciurilor. „Această modificare ne-a luat prin surprindere, confederaţia noastră nu a fost consultată. CONMEBOL va convoca o comisie de experţi pentru a analiza noua reglementare, concluziile urmând să fie pezentate Comitetului Executiv, care se va pronunţa în privinţa utilităţii adoptării pentru competiţiile sud-americane”, a anunţat Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL. Echipele vor putea face câte cinci schimbări pe meci, după ce International Football Association Board (IFAB) a făcut un amendament temporar la legile fotbalului, la revenirea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Propunerea modificării regulii cu privire la schimbări a venit de la FIFA.

Barcelona l-a convins pe Pjanic

Mijlocaşul echipei Juventus Torino, Miralem Pjanic, şi-a dat acordul pentru a merge la FC Barcelona în această vară. Pjanic joacă la Juventus din 2016 şi are contract până în 2023. Presa italiană scrie că Juventus vrea să renunţe la mijlocaşul de 30 de ani pentru a-l aduce a schimb pe brazilianul Arthur, de 23 de ani. Însă Barcelona ar prefera să-i dea la schimb pe chilianul Arturo Vidal (32 de ani) sau croatul Ivan Rakitic (32 ani).

Tricou cu autograf

Vânzarea unui tricou al echipei naţionale a Argentinei semnat de Diego Maradona a permis strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor dintr-un cartier defavorizat din Buenos Aires, afectat de carantina impusă din cauza coronavirusului. „Vom trece şi peste asta”, a scris Maradona pe acest tricou, replică a celui utilizat la Cupa Mondială din 1986, câştigată de Argentina. Iniţiativa a permis strângerea unei sume necesare pentru cumpărarea a o sută de kilograme de mâncare, precum şi de cumpărare de produse de igienă şi măşti de protecţie pentru locuitorii din cartierul Favaloro.

Ali şi Mahomed, pui de boxeri

Pugiliştii Tony Yoka şi Estelle Mossely, campioni olimpici în 2016, au anunţat, sâmbătă, că în urmă cu două zile s-a născut al doilea lor copil. “Bebeluşul nostru s-a născut. 7 mai 2020 – o nouă dată gravată! 3,8 kilograme. Fără record depăşit, însă eu îmi doream un bebe mic. Iată că îl am. Micuţul meu Mahomed! Felicitări nouă”, a notat Estelle Mossely pe Twitter. Estelle Mossely, în vârstă de 27 de ani, a obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 60 kg. Yoka (28 de ani) a obţinut aurul olimpic tot în 2016, la +91 kg.Cei doi sportivi mai au un băieţel, Ali, născut în august 2017.

 

Comentarii