Multe și mărunte: Mare succes al spadasinei Ana Maria Popescu

luni, 04 noiembrie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Mare succes al spadasinei Ana Maria Popescu

 

Sportiva Ana Maria Popescu a câştigat, sâmbătă, etapa din Estonia de Cupă Mondială la spadă feminin. “Ana a câştigat etapa din Estonia dominându-şi adversarele tactic şi fizic şi a făcut un pas important spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. La primul concurs al sezonului, Ana a dat dovadă de încredere în semifinala cu Sun Yiwen (China). A condus, a fost egalată la 12, a fost condusă cu 12-15 dar a revenit şi a câştigat 15-14. Cu gândul la aur, Ana a început timid finala cu rusoaica Violetta Kolobova. Adversara ei a condus lupta, abia de la 9-9. Ana a dominat acţiunile şi a reuşit să închidă finala ca o mare campioană, 15-13!”, se arată pe pagina de Facebook a FR Scrimă. În concursul pe echipe, România a învins Cehia cu 45-28, dar a pierdut în faţa Estoniei cu 32-38, clasându-se în final pe locul XI. Alături de Ana, au mai făcut parte din echipă, Alexandra Predescu, Amalia Tătăran şi Greta Vereş

Demonstraţie în Polonia

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 28-19, formaţia MKS Perla Lublin, într-un meci din grupa B a Ligii Campionilor, la care Cristina N eagu a jucat pentru prima dată după decembrie 2018 şi a înscris patru goluri. Ea a revenit pe teren la zece luni după ruptura de ligament încrucişşat anterior la genunchi, suferită la Campionatul European de anul trecut. Clasamentul grupei arată astfel, după patru runde: 1.CSM – 7 p; 2. Rostov-Don – 5 p; 3. Esbjerg – 4 p; 4. Lublin – 0 p.Programul în continuare al vicecampioanei României este: cu Team Esbjerg (acasă, 10 noiembrie) şi cu Rostov (în deplasare, 16 noiembrie).

 

Barcelona pierde în opt minute

Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-3, de echipa Levante, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Spaniei. Catalanii au deschis scorul în minutul 38, prin Messi, din penaly.Gazdele au marcat în repriza a doua trei goluri într-un interval de opt minute: Campana (’61), Mayoral (’63), Radoja (’68). Real Madrid n-a reuşit, însă, să profite de acest eşec al marilor rivali, remizând acasă cu Betis Sevilla. În ciuda acestui rezultat, antrenorul Realului, Zinedine Zidane, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale, care a avut, în opinia lui, un ritm şi o intensitate de joc perfecte, lispindu-i numai golul. Barcelona şi Real au acelaşi număr de puncte, departajate prin golaveraj.

 

Scoruri fluviu în Bundesliga

Formaţia Bayern München a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-5, de Eintracht Frankfurt, în etapa a zecea a campionatului Germaniei, în care şi echipa lui Alexandru Maxim, Mainz, a suferit un eşec zdrobitor, scor 0-8 la Leipzig. La Frankfurt, Bayern a jucat aproape tot meciul în inferioritate numerică, Boateng fiind eliminat în minutul 8. Pentru Eintracht au marcat Kostic (’25), Sow (’33), Abraham (’49), Hinteregger (’61) şi Paciencia ’85, golul bavarezilor fiind reuşit de Robert Lewandowski, în minutul 37. La Leipzig au înscris Sabitzer (‘5), Werner(’30, ’48, ’87), Nkunku (35), Halstenberg (’39), Poulsen (’44), Mukiele (’50). Maxim a fost rezervă la Mainz.

Contador a fost internat

Fostul ciclist spaniol Alberto Contador a fost spitalizat în Columbia, după ce a avut probleme de sănătate în timpul unui zbor care îl ducea în America Latină. Câştigător al Turului Franţei în 2007 şi 2009, Contador, retras din activitate în 2017, a fost spitalizat la Bogota, după ce a făcut febră şi a avut probleme intestinale în timpul unui zbor care îl ducea spre Columbia. Contador trebuia să ajungă la La Tebaida, în centru Columbiei, el fiind invitat de onoare la « Giro de Rigo », o probă ciclistă organizată de columbianul Rigoberto Uran (Education First), la care participă şi Egan Bernal (Ineos) şi Esteban Chaves (Mitchelton-Scott). Alberto Contador va rămâne în spital timpde 48 de ore.

Rapidul a deraiat la Snagov

FC Rapid a fost învinsă, ieri în deplasare, cu scorul de 2-3(0-2), de ultima clasată, Sportul Snagov, în etapa XV-a a Ligii a II-a. În finalul meciului, fanii giuleşteni au cerut demisia antrenorului Daniel Pancu, dar şi a conducerii clubului. Snagovenii au condus cu 2-0 şi 3-1, au marcat Poştoarcă ('19) şi Roşu ('43, '80), golurile giuleştenilor fiind realizate de Roskopf, în minutele 48 şi 90^5. Alte rezultate ale rundei: FC Csikszereda – Turris Turnu Măgurele 1-0; CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiul 4-0ş Gloria Buzău – Farul Constanţa 2-0; Metaloglobus Bucureşti – FC Argeş 0-0; Dunărea Călăraşi – CSM Reşiţa 2-1; Ripensia Timişoara – Concordia Chiajna 2-1; Petrolul Ploieşti – ASU Politehnica Timişoara 1-0; UTA –Viitorul Pandurii 2-0. „U”Cluj a stat. În clasament, conduce CS Mioveni, cu 30 de puncte (15 jocuri), urmată de UTA – 26 p (11!) şi Turris 23 p (13).

Gol Keşeru în Bulgaria

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, a înscris un gol în meciul câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Beroe Stara Zagora, în etapa a XV-a a campionatului Bulgariei. Keşeru, care a jucat până în minutul 59, a înscris în minutul 52. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Wanderson(’22) şi Swierczok (’80). Pentru Beroe a înscris Conte('6).La Ludogoreţ, Cosmin Moţi a fost integralist. Echipa românilor este lider în clasament, cu 39 de puncte obţinute în 15 meciuri, neînregistrând nicio înfrângere (12 victorii, trei remize). Beroe este peVII, cu 21 de puncte. Poziţia a doua este ocupată de Levski Sofia, care are 32 de puncte şi un joc mai puţin.

 

 

 

Ultras, executat prin împuşcare

Liderul galeriei de fotbal Partizan Belgrad, Ljubomir Markovic, a fost executat cu şase focuri de armă pe o stradă din capitala Serbiei, lângă o benzinărie. Potrivit presei sârbe, asupra lui Ljubomir Markovic au fost trase, vineri seara, şase focuri de armă de către un grup de persoane încă neidentificate, înaintea meciului pe care Partizan urma să-l dispute cu Vojvodina. Ljubomir Markovic, supranumit Kica avea 37 de ani şi era unul dintre liderii grupului de ultraşi Alkatraz, condus de Milos Radisavljevic Kim. Ljubomir Markovic a fost unul dintre cei mai prolifici lideri de galerie din Serbia şi o persoană foarte cunoscută poliţiei din Serbia, după scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului.

 

Comentarii