Multe si mărunte: Marica îl laudă pe Ianis

miercuri, 20 martie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe si mărunte: Marica îl laudă pe Ianis

 

Ciprian Marica (33 de ani) a vorbit despre convocarea lui Ianis Hagi (20 de ani) la echipa naţională a României. Fostul internaţional a mărurisit că este adeptul jucătorilor tineri şi l-a lăudat pe golgeterul fostei campioane. “Mie personal îmi place Ianis Hagi, este un puşti care promite foarte mult, a şi demonstrat că este decisiv în unele jocuri la Viitorul. Este foarte tânăr, fluctuaţiile de evoluţie se văd, are execuţii, are acea sclipire de care avem nevoie şi, de ce nu, poate în timpul jocului poate veni cu o lovitură liberă, o execuţie care să ne aducă aminte de tatăl său. Nu ştiu ce opţiuni şi cum va aborda Cosmin Contra, nu ştiu care va fi strategia jocului. Important e să alegi şi jucătorii cei mai în formă. Eu sunt adeptul jucătorilor tineri şi aş merge pe mâna lor”, a spus Marica pentru ProSport.

Tudorie, convocat la tineret

Atacantul Alexandru Tudorie a fost convocat de către selecţionerul Mirel Rădoi la naţionala de fotbal U21 a României pentru cantonamentul din Spania. Atacantul echipei FC Voluntari, cu şapte  goluri marcate în acest sezon, îl va înlocui pe Andrei Ivan, “promovat” la echipa de seniori după accidentarea lui George Ţucudean. Tricolorii “under 21” s-au reunit la Buftea, duminică, pentru stagiul de pregătire din Spania, din perioada 19-26 martie. La 21 martie, de la 19.45, la Granada, România va întâlni Spania, iar la 25 martie, de la 19.00, la Marbella, tricolorii vor da piept cu Danemarca.

Ionuţ Radu în echipa etapei

Ionuţ Radu (21 de ani), căpitanul naţionalei U21 a României, a bifat o performanţă remarcabilă în urma meciului cu Juventus, din Serie A.  Portarul celor de la Genoa a închis poarta în faţa torinezilor, echipa sa a învins cu 2-0, iar evoluţia foarte bună l-a dus în primul “11” al celor mai buni tineri din Europa. Statisticienii de la whoscored.com i-au acordat lui Radu nota 6.49 şi l-au inclus într-o echipă din care mai fac parte Jadon Sancho (18 ani; Borussia Dortmund), Leon Bailey (18 ani; Bayer Leverkusen) sau Ibrahima Konate (19 ani; Red Bull Leipzig).Ionuţ Radu face parte din lotul convocat de Mirel Rădoi, pentru amicalele cu Spania şi Danemarca. Meciurile au loc pe 21, respectiv 25 martie şi au ca scop pregătirea Campionatului European din acest an. România farte parte din Grupa C, alături de Anglia, Croaţia şi Franţa.

Înfrângere grea pentru Blaj

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a fost învinsă Sibiu, de formaţia italiană Busto Arsizio, cu scorul de 0-3 (-19, -16, -14), în manşa tur din finala Cupei CEV. Partida retur va avea loc în Italia, în 26 martie, de la ora 21.30 (ora României), iar câştigătoarea din dubla manşă va fi noua deţinătoare a trofeului CEV.Volei Alba Blaj s-a calificat în a doua finală de cupă europeană din istoria sa, după ce a eliminat pe Ştiinţa Bacău în semifinalele Cupei CEV, cu 3-0 şi 3-0. Adversara din finală, Busto Arsizio, a trecut tot cu un dublu 3-0 de Bekescsaba în semifinale. Volei Alba Blaj a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, dar în actuala stagiune a ratat faza grupelor competiţiei şi a continuat direct în optimile Cupei CEV.

 

Deschamps, pe urmele lui Löw

Aflat sub contract până în 2020, selecţionerul Didier Deschamps a declarat că şi-ar dori să continue la naţionala Franţei şi la Cupa Mondială din Qatar, din 2022. “Evident că mi-ar plăcea să continui până la Cupa Mondială din 2022, din Qatar. Acum am o relaţie foarte bună cu preşedintele Noël Le Graët. Am contract până la Campionatul European de anul viitor, asta e singura certitudine. Apoi, dacă pot continua până la Cupa Mondială, evident că nu m-ar deranja, dar vom vedea. Oricum, totul ţine de rezultate. Dar înainte de 2022, trebuie să ne gândim la 2020”, a afirmat tehnicianul.El vede un exemplu bun în Joachim Löw, care conduce naţionala Germaniei de 12 ani. “Joachim Löw este un bun exemplu, el are continuitate şi un nivel bun”, a mai spus Deschamps.

 

PSG a învins UEFA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate clubului Paris Saint-Germain în conflictul cu UEFA privind fair-play-ul financiar. “Apelul depus de TAS la 3 octombrie 2018 contra deciziei UEFA din 19 septembrie 2018 a fost admis, iar decizia atacată este anulată”, a anunţat TAS. Instanţa de control financiar a UEFA a decis, în septembrie, să redeschisă dosarul PSG, clasat în iunie, după ce în vara anului 2017 gruparea franceză a cheltuit peste 400 de milioane de euro pentru transferurile lui Neymar şi Kylian Mbappé.

Varanne pleacă de la Real

La primul meci după revenirea lui Zinédine Zidane pe banca tehnică, Real Madrid a câştigat în La Liga cu Celta Vigo, scor 2-0, şi a rămas pe locul trei în campionat.  Francezul a rezolvat şi transferul lui Eder Militao (21 de ani) de la FC Porto, dar înainte de venirea brazilianului, un jucător de bază şi-ar fi înaintat intenţia de a pleca de pe “Santiago Bernabeu”. Potrivit celor de la L'Equipe, campionul mondial Raphael Varane (25 de ani) şi-ar dori ca din vară să-şi găsească o nouă echipă. Acesta ar fi invocat motivul că a câştigat toate trofeele alături de madrileni şi nu doreşte ca perioada slabă prin care trec aceştia să-i afecteze imaginea. Varane este jucătorul lui Real Madrid din 2011, când aceştia au plătit zece milioane de euro pentru a-l aduce de la RC Lens. Contractul său cu echipa din capitala Spaniei este valabil până în 2022.

Ronaldo, în sprijinul chelioşilor

 Atacantul portughez al echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, şi-a lansat în Spania o clinică de transplant de păr. Ronaldo a fost prezent la inaugurarea clinicii ce face parte din grupul Insparya, la care fotbalistul deţine 50 la sută. “Alopecia este o mare problemă în Europa şi în lume şi noi dorim să-i ajutăm pe oameni să-şi îmbunătăţească aprecierea de sine şi să nu fie ruşinaţi să vină la noi. Fiecăruia îi place să aibă grijă de imaginea lui şi eu sunt un foarte bun exemplu în acest sens. De aceea când Paulo Ramos mi-a spus despre acest proiect am realizat imediat că este ceva unic. Proiectul va fi un succes, dorim să-i ajutăm pe spanioli şi economia Spaniei”, a declarat Ronaldo. Insparya deţine deja zece clinici similare în Portugalia, unde au fost realizate aproximativ 35.000 de transplanturi. Un tratament durează şase ore şi costă între 4.000 şi 7.000 de euro.

 

Comentarii