Multe și mărunte: Ministru Novak l îşi asumă eroarea

sâmbătă, 16 aprilie 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Ministru Novak l îşi asumă eroarea

 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat, ieri, într-o postare în social media, că regretă neînţelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva, subliniind că Daniela Silivaş este perfect îndreptăţită să dea numele său acestui loc şi va face toate demersurile în acest sens.Reacţia lui Novak este urmare a criticilor apărute după anunţul de joi, conform căruia sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi Ecaterina Szabo, deşi singura campioană mondială şi olimpică născută în Deva este Daniela Silivaş. Aceasta a reacţionat pe Facebook: „Foarte ruşinos din partea tuturor care au ajutat la aceasta decizie şi celor care au acceptat”, a scris ea. Daniela Silivaş a fost desemnată cea mai bună gimnastă din lume în 1988, după ce a câştigat trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul din acel an. Din 1991, ea s-a stabilit în SUA.

S-au trezit moldovenii

Formaţia FC Botoşani a învins, vineri, la Ploieşti, cu scorul de 2-1, echipa Chindia Târgovişte, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1, în care a revenit de la 0-1. Chindia a deschis scorul în min. 41, prin Chamed, fost jucător al echipei Gaz Metan Mediaş, iar Roman II a egalat două minute mai târziu. În min. 66, albanezul Enriko Papa a adus victoria echipei moldovene care a egalat, pe moment, Rapid în fruntea clasamentului grupei play-out (32 p).

Semifinalele Cupei, prima strigare

Marţi şi miercuri sunt programate partidele din manşa tur a semifinalelor Cupei României, ediţia 2021-2022, iar FRF a anunţat programul meciurilor. Marţi, 19 aprilie, de la ora 20:00 se dispută prima manşă a semifinalei FC Voluntari – FC Argeş,iar a doua zi, partida tur din confruntarea Sepsi Sfântu Gheorghe – CSU Craiova..Returul competiţiei se va disputa în perioada 10-12 mai. Toate partidele vor fi transmise în direct la Digi Sport, Orange Sport şi Look TV (din 19 aprilie, Prima Sport)

Românce bântuie prin Hawai

Gabriela Lee,venită din calificări, a reuşit să acceadă în sferturile de finală ale turneului ITF de la Palm Harbor (Hawaii), cu premii de 100.000 de dolari. Românca a învins-o în optimi pe favorita nr. 6, americanca Alycia Parks, scor 7-6, 6-3. În aceeaşi reuniune, Alexandra Ignatik a fost eliminată în optimile de finală de favorita nr. 5, sportiva chineză Wang Xiyu, scor 5-7, 1-6. Irina Bara, calificată în sferturi după ce a învins două americane, a depăşit-o şi pe a treia, Grace Min (196) şi va juca în semifinale cu… americanca Katie Volynets (154) care a dispus de japoneza Kurumi Nara (247), scor 6-4, 6-4.Irina Bara joacă la turneul din Hawaii şi la dublu, fază în care este calificată în semifinale, alături de italianca Lucrezia Stefanini. Cele două sportive au bătut în sferturi echipa americană Robin Anderson/Taylor Townsend, scor 7-6, 6-2. Alte americance, cu wild card, Kayla Day şi Ellie Douglas la aşteaptă pe Irina şi Lucrezia în semifinale

 

Caruso a câştigat Turul Siciliei

* Rutierul italian Damiano Caruso (UCI Pro Team) a câştigat ieriTurul Siciliei 2022, după ce a terminat învingător în etapa a IV-a (ultima) , între Ragalna şi muntele Etna (140 km). Caruso a câştigat în solitar etapa” fiind urmat de sud-africanul Louis Meintjes (Intermarche) la 5 secundede Wanty şi de ecuadorianul Jefferson Cepeda (Androni), la 10 secunde Caruso şi-a adjudecat trofeul competiţiei urmat de Cepeda (^9) şi Meintjes (^29).

*Australianul Ewan (Lotto Soudal) a câştigat la sprint etapa a VI-a din Turul Turciei, devansându-i pe olandezii Jasper Philipsen (Alpecin) şi Danny Van Poppel (Bora). A fost a douaa victorie a australianului de la această ediţie, el trecând primul linia de sosire şi în etapa inaugurală. În clasamentul general lider a rămas Eduardo Sepulveda, care are 11 secunde avans faţă de Patrick Bevin şi 25 faţă de Jay Vine, ambii australieni.

Achitare în masă

Justiţia sportivă italiană a achitat, vineri, cele 11 cluburi acuzate în cazul de presupusă fraudă contabilă legată de transferurile de jucători. De asemenea au fost achitaţi aproximativ 60 de oficiali. Tribunalul federaţiei italiene (FIGC) a dat astfel dreptate cluburilor, care au contestat acuzaţiile procurorului federal că ar fi supraevaluat preţul unor jucători şi au înregistrat astfel în documentele contabile valori nejustificate. Un an de suspendare a fost cerut, marţi, împotriva preşedintelui clubului Juventus, Andrea Agnelli, şi unsprezece luni împotriva preşedintelui grupării Napoli, Aurelio De Laurentiis, chemaţi în faţa justiţiei sportive italiene pentru presupusă fraudă contabilă în timpul transferurilor de jucători.

Pedri a încheiat sezonul

Pedri, tânărul mijlocaş al FC Barcelona, a suferit o leziune musculară la coapsa stângă în timpul returului din sferturile de finală ale Ligii Europa, pierdut, scor 2-3, cu Eintracht Frankfurt. Potrivit presei catalane, tânărul internaţional spaniol de 19 ani ar putea lipsi de pe teren cel puţin o lună. Tânărul fotbalist din Insulele Canare a simţit dureri la finalul primei reprize pe Camp Nou, iar după ce s-a consultat cu cadrele medicale în pauză, Xavi a decis să-l înlocuiască, după reluare, cu Frenkie de Jong.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii