Multe și mărunte: Nimeni nu rezistă clujenilor

miercuri, 09 februarie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Nimeni nu rezistă clujenilor

 

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins luni, pe teren propriu, formaţia belgiană Filou Oostende, scor 86-75 (37-37), în meci contând pentru etapa a III -a din grupa K, faza Top 16, a Basketball Champions League. Suc cesul de luni a fost dedicat fanilor, dar şi jucătorului Karel Guzman Abreu, care a împlinit în aceeaşi zi 27 de ani. Principalii marcatori ai UBT au fost Brown 25 şi Stewart 17 puncte.Celălalt meci al rundei disputat ieri în grupa K: Unicaja Malaga (Spania) – Prometei (Ucraina) 70-69. După două dispute în grupa K, formaţia antrenată de Mihai Silvăşan are 4 puncte şi este liderul clasamentului, acelaşi punctaj cu Unicaja, din trei jocuri. Urmează Prometei -2 p (1j.) şi Oostende-1 p (2 j) Clujenii mai au de jucat o restanţă în deplasare cu echipa ucraineană BC Prometei.

Dinamo plânge, CFR gâfâie

Formaţia FC Botoşani a învins, luni pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), echipa Dinamo, în ultimul meci al etapei a XXIV-a din Liga I. Golurile au fost marcate de M.A. Roman ('12), Jaja ('27, '65) şi Fili ('84). Ieri s-au disputat primele meciuri din etapa a XXV-a. La Sfântu Gheorghe, Sepsi a învins cu 2-0 pe Gaz Metan Mediaş, prin reuşitele lui Horj ('64 – autogol) şi Tudorie ('81). La Cluj, CFR, realizează a patra remiză consecutivă, 0-0 cu UTA, rezultat înregistrat și în meciul FC Voluntari-Rapid. Meciurile de astăzi sunt Chindia – FC Argeş (ora 15:00), CS Mioveni – Farul (17:30) şi FCSB – Academica (19:55)

Portugalia la rând

Naţionala de rugby a României va întâlni sâmbătă, Portugalia, în cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship. Staful tehnic al României a anunţat lotul pentru acest meci. Pentru această partidă, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 35 de jucători, 19 înaintaşi şi 16 treisferturi. Faţă de meciul cu Rusia, s-au alăturat Stejarilor pilierii Alexandru Savin şi Costel Burţilă din Franţa şi au părăsit lotul Constantin Pristăviţă, Ştefan Iancu şi Damian Strătilă. Naţionala României va întâlni sâmbătă 12 februarie, Portugalia, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 17:30 (în direct pe TVR 1).
Traseul lui Chivu s-a frânt

Echipa U19 a clubului Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a fost eliminată din Youth League, după ce a fost învinsă, maţi, în deplasare, cu scorul de 1-3 (0-1), de Zilina. Echipa din Slovacia s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei. Jocul de marţi a făcut arte din play-off-ul pentru optimi şi s-a disputat într-o singură manşă. În optimi au obţinut calificarea directă cele opt câştigătoare ale grupelor competiţiei: Juventus, PSG, Sporting Lisabona, Liverpool, Real Madrid, Benfica, Manchester United şi FC Salzburg.

Maxim, specialist în goluri decisive

Gaziantep s-a calificat în sferurile de finală ale Cupei Turciei, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Kasimpaşa. Maxim a marcat în minutul 81, din penalti, golul victoriei oaspeţilor. Ben Ouanes a deschis scorul, în minutul 31, pentru gazde, iar Figueiredo a egalat, în minutul 42. Mijlocaşul roman a intrat pe teren, în minutul 71, iar Alin Toşca a fost titular şi a părăsit terenul la pauză.

La braţ cu Bach

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a asistat, ieri, alături de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, la o probă din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Peng Shuai a asistat la proba Big Air din cadrul concursului feminin de schi freestyle, câştigată de compatrioata sa Eileen Gu. Sportiva de 36 de ani l-a acuzat în noiembrie de agresiune sexuală pe un oficial chinez de rang înalt. Ea şi-a retras apoi afirmaţiile, însă a dispărut din atenţia presei, lucru care a atras îngrijorare în lumea sportului şi nu numai.

Boicot fără voie

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a fost testat pozitiv cu coronavirus şi nu mai poate efectua plănuita vizită la Beijing (11-15 februarie), unde au loc Jocurile Olimpice. Astfel, Franţa nu va avea niciun oficial al statului prezent la JO de la Beijing. Ministrul declarase cu o zi înainte la RMC că intenţionează să plece în China „fără reţineri”. „Astăzi suntem în dialog cu ţări din întreaga lume. E clar că nu este un boicot, a vorbit preşedintele Republicii pe această temă. Suntem în dialog, vrem să afirmăm poziţiile Franţei pe toate subiectele faţă de China”, a spus ea.

Demisie la vârful Barcelonei

Numit director general al Barça în iulie anul trecut, Ferran Reverter nu a rămas nici măcar un an în funcţie. El şi-a anunţat, ieri, demisia din motive personale şi familiale. El îşi va părăsi postul imediat ce clubul catalan îi va găsi succesorul. „Personal, am depus mult efort şi dăruire, dar acum vreau să mă concentrez pe motivul pentru care m-am întors la Barcelona, ​​​​şi anume să dedic mai mult timp proiectelor

Comentarii