Multe si mărunte: Petrescu a revenit la Cluj

sâmbătă, 23 martie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Petrescu a revenit la Cluj

          

CFR Cluj a anunţat, ieri că tehnicianul Dan Petrescu a revenit la echipa campioană, el semnând un contract pe trei sezoane.  Alin Minteuan, care a asigurat interimatul la conducerea tehnică după despărţirea de Antonio Conceiçao, va fi secundul lui Dan Petrescu. În sezonul 2017-2018, cu Dan Petrescu antrenor, CFR Cluj a câştigat cel de-al patrulea titlu de campioană din istorie şi a avut un sezon de excepţie, înregistrând 23 de victorii, 10 egaluri şi doar trei înfrângeri. Sub comanda sa, CFR nu a suferit nicio înfrângere în play-off şi a bifat 22 de partide fără gol primit în întreg sezonul. De asemenea, în sezonul 2017-2018, CFR Cluj a terminat campionatul neînvinsă pe teren propriu, cu 13 victorii şi cinci remize. Ultima dată, Petrescu a antrenat echipa chineză Guizhou Hengfeng.

Kovacs arbitrează pe Stade de France

Istvan Kovacs va arbitra partida dintre Franţa şi Islanda, din grupa H a preliminariilor Campionatului European 2020. Kovacs îi va avea ca arbitri asistenţi pe Vasile Marinescu şi Mihai Artene. Cel de-al patrulea oficial va fi Marius Avram, iar observator de joc Frank De Bleeckere, din Belgia. Partida dintre campioana mondială şi Islanda se va juca luni, pe Stade de France, arenă pe care Franţa şi România s-au întâlnit în meciul de deschidere la EURO 2016. Jocul este programat să înceapă la ora 21:45, ora României. Istvan Kovacs a mai arbitrat Franţa într-o partidă amicală, disputată în octombrie 2014, în compania Armeniei, şi câştigată cu scorul de 3-0.

Înfrângeri pe linie ale handbalistelor

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă la Clermont Ferrand, de campioana europeană şi mondială en-titre, Franţa, cu scorul de 18-28 (8-15), în primul meci din cadrul Golden League. În primul meci al turneului, Norvegia a învins Danemarca cu 31-20 (15-7). Tricolorele vor juca astăzi de la 17:30 cu Norvegia şi mâine de la 16:00 cu Danemarca. Partidele României din Golden League sunt transmise de TVR. Lotul B a jucat a un turneu amical la Gdansk, echipa pierzând cu 22-26 (13-17) în faţa Spaniei B. Tricolorele vor mai juca la Gdansk cu Finlanda (sâmbătă) şi cu Polonia B (duminică).

Panathinaikos, depunctată din cauza suporterilor

Liga Greacă de Fotbal a decis,ca echipa Panathinaikos Atena să fie penalizată cu trei puncte ca urmare a incidentelor care au dus la suspendarea meciului cu Olympiakos, la sfârşitul săptămânii trecute. În plus, Panathinaikos a primit o amendă de 94.500 de euro şi va trebui să joace două partide de pe teren propriu fără public.Liga greacă a mai hotărât ca meciul suspendat să se reia din minutul 69, când a fost întrerupt.  Duminică, derbiul campionatului Greciei, Panathinaikos Atena – Olympiakos Pireu, din etapa a XXV-a, a fost întrerupt şi nu a mai fost reluat, în minutul 69, din cauza violenţei fanilor, care s-au bătut cu forţele de ordine.

Conflict rezolvat la Federaţie

Federaţia Internaţională de patinaj artistic (ISU) a anunţat că americanca Mariah Bell nu a avut nicio intenţie de a o accidenta pe patinatoarea sud-coreeană Lim Eun-soo.  Patinatoarea sud-coreeană Lim Eun-soo o acuză pe americanca Mariah Bell că a rănit-o intenţionat la un antrenament, la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama. Federaţia sud-coreeană de patinaj a depus un memoriu în care susţine că Bell a lovit-o cu piciorul pe Lim la un antrenament dinaintea programului scurt feminin, iar sportiva a suferit o tăietură la picior.

Eto’o vrea să-şi antreneze naţionala

Fostul internaţional Samuel Eto'o vrea să antreneze naţionala Camerunului, el apreciind că acest lucru reprezintă o “datorie”. “Să antrenez naţionala ţării mele este o datorie. Dacă mă lansez în această meserie, va fi de datoria mea să aduc experienţa şi cunoştinţele mele frumoasei şi scumpei mele ţări Camerun”, a declarat Eto'o. Însă pentru a deveni antrenor, fostul jucător de la FC Barcelona are nevoie de diplomă. “Primul pas după ce te laşi de fotbal este să devii antrenor alături de un mare antrenor. Apoi voi putea ava propria mea experienţă”, a adăugat camerunezul.

Comentarii