Multe şi mărunte: Petrolul mai speră

joi, 25 aprilie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Petrolul mai speră

 

FC Petrolul a învins în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia CS Mioveni, în ultimul meci al etapei a XXXI-a a Ligii a II-a. Golurile au fost marcate de Măzărache ('17), pentru gazde, respectiv Robert Moldoveanu('60) şi Arnăutu('77). În urma acestui rezultat, Petrolul se menţine pe locul V, cu 62 de puncte. Academica Clinceni este primul loc, cu 73 de puncte. Chindia este pe locul II, cu 67 de puncte, Universitatea Cluj pe III, cu 66 de puncte, iar Sportul Snagov pe locul IV, cu 63 de puncte.

Turneul Campionilor la Torino

Arena Pala Alpitour din Torino a fost aleasă pentru a găzdui Turneul Campionilor în perioada 2021-2025, a anunţat, ieri ATP. “Mutarea turneului la Torino aduce pentru prima dată această competiţie în Italia şi face ca Torino să fie al 15-lea oraş care găzduieşte prestigiosul turneu de final de sezon, de la înfiinţarea competiţiei, în 1970”, se arată într-un comunicat al forului internaţional. Pe lista scurtă a oraşelor care au candidat pentru găzduirea Turneului Campionilor s-au numărat şi Londra, Manchester, Singapore şi Tokyo.Prima ediţie a Turneului Campionilor a fost găzduită de Tokyo, în 1970. De atunci, turneul s-a desfăşurat în mai multe oraşe importante din lume. Din 2009, Turneul Campionilor este găzduit de Londra, care va organiza turneul până în 2020.

Sarri, sub ochii FA

 Antrenorul echipei Chelsea, Maurizio Sarri, este vizat de o procedură disciplinară pentru comportament nesportiv, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu Burnley (2-2), a anunţat, miecuri, Federaţia Engleză de Fotbal (FA).  “Maurizio Sarri face obiectul unei proceduri disciplinare din cauza comportamentului său din minutul 90^4 al meciului cu Burnley. Antrenorul echipei Chelsea poate răspunde acestei proceduri până vineri, la ora 19.00”, a anunţat FA. Trimis în tribună la finalul meciului, Sarri nu s-a prezentat la conferinţa de presă, iar secundul său, Gianfranco Zola, a explicat că a fost enervat de “cuvintele auzite la adresa lui din partea celor de la Burnley”.

Supercupa Spaniei la arabi?

Federaţia Spaniolă de Fotbal negociază cu guvernul din Arabia Saudită pentru ca Supercupa Spaniei să se dispute în ţara din Asia în următorii ani, susţine Marca. Potrivit sursei citate, se discută o propunere de 30 de milioane de euro pe sezon pentru spanioli pentru ca meciul să aibă loc în Arabia Saudită în următorii şase ani. Negocierile sunt în curs şi încă nu s-a ajuns la o înţelegere. Şi formatul competiţiei s-ar putea modifica. Astfel, ediţia viitoare ar putea avea loc în ianuarie 2020, dacă această schimbare va fi aprobată de Adunarea Federală a federaţiei la 29 aprilie.

Sancţiuni de la Comisia de Disciplină

Jucătoii Vlad Achim (FC Viitorul) şi Romario Benzar (FCSB) au fost suspendaţi pentru câte un joc de către Comisia de Disciplină a FRF. Cei doi, eliminaţi la meciul direct de duminică, scor 1-1, au primit şi o penalitate sportivă de 740 de lei. Masorul clubului Dunărea Călăraşi a fost sancţionat cu o suspendare pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 4.500 lei, în timp ce antrenorul Dan Alexa a primit o penalitate sportivă de 2.000 lei, iar clubul Dunărea Călăraşi cu penalitate sportivă de 2.500 lei. Şi cluburile Astra Giurgiu şi Universitatea Craiova au fost penalizate sportiv, cu 5.000 de lei, respectiv 7.500 de lei.

Percheziţii la Anderlecht

Sediul Federaţiei Belgiene de Fotbal şi centrul de antrenament al clubului Anderlecht au fost percheziţionate, ieri, în cadrul unei anchete judiciare vizând agenţi de jucători, bănuiţi de fraude în cadrul transferurilor. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de o anchetă diferită faţă de «footballgate», dosarul de fraudă în care circa 20 de persoane (agenţi arbitri, conducători) sunt inculpate din octombrie 2018.Ancheta, care a cuprins cinci percheziţii, este condusă de un judecător de instrucţie din Bruxelles, specializat în cazuri financiare şi se referă la suspiciuni de spălare de bani. Presa belgiană scris că au avut loc percheziţii la centrul de antrenament al clubului Andelrecht, la Laeken, unde este sediul federaţiei, dar şi la Schaerbeek, acolo unde este sediul societăţii One Goal Management, specializată în transferuri.

 

Comentarii