Multe si marunte: Stanciu visează la Germania

joi, 14 decembrie 2017, 02:43
4 MIN
 Multe si marunte: Stanciu visează la Germania

Jucătorii Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu vor pleca de la Anderlech t Bruxelles în această iarnă, a anunţat publicaţia La Dernière Heure. "Nicolae Stanciu caută o soluţie rapidă pentru perioada de mercato din ianuarie. Deşi este dorit de Beşiktaş şi mai multe cluburi din Golf (Al Hilal şi Al-Wahda), el speră să atragă atenţia cluburilor germane. El apreciază că stilul său de joc este pe placul celor din Bundesliga. Cum valoarea lui a scăzut de când a venit la Anderlecht, el va pleca doar sub formă de împrumut (cu opţiune de cumpărare)", scrie dhnet.be despre Stanciu. Belgienii notează că Alexandru Chipciu costă trei milioane de euro, dar poate fi împrumutat "în cazul unei oferte interesante". "Jucătorul de 28 de ani, care trece prin momente dificile după decesul tatălui său din cauza unui cancer de piele, ar vrea să evolueze mai mult", a notat sursa citată.

Goluri româneşti

Mijlocaşul Gabriel Iancu a marcat un gol pentru formaţia Termalica Nieciecza în meciul câştigat, marţi, pe teren propriu, în compania echipei Slask Wroclaw, în etapa a XX-a a campionatului Poloniei.  Iancu, integralist, a marcat în minutul 13, celălalt gol al echipei sale fiind reuşit de Stefanik (‘20). Pentru Slask a marcat Piech (‘58). Gabriel Iancu, ultima dată la FC Viitorul, a semnat în septembrie un contract pe două sezoane cu gruparea poloneză Nieciecza. Îm vârstă de 23 de ani, Iancu a mai evoluat la Steaua şi Karabukspor. De asemenea, Răzvan Marin a marcat pentru Standard Liège în meciul cu Oostende din Cupa Belgiei, fomaţia românului reuşind calificarea în semifinalele competiţiei.  Răzvan Marin a marcat în minutul 47, el fiind înlocuit în minutul 88 cu Carlinhos. Pentru Standard au mai marcat Orlando Sa (‘33) şi Emond (‘83). Golurile echipei Oostende au fost înscrise de Zivkovic (‘16) şi Gano (‘90^2).

Codrea, antrenor la Ripensia

Antrenorul Paul Codrea a fost prezentat, ieri, la divizionara secundă Ripensia Timişoara. Fostul internaţional consideră că a ajuns la un club prestigios şi mărturiseşte că a primit mesaje de felicitare inclusiv de la fani din străinătate. Paul Fostul antrenor al echipei ACS Ghiroda, echipă din Liga a III-a nu vrrea să renunţe la niciun jucător din lotul actual. Ajuns la 36 de ani, Codrea a mai antrenat până acum ASU Poli Timişoara şi ACS Ghiroda. Ca jucător, el a strâns 44 de selecţii la echipa naţională a României şi a evoluat pentru Dinamo, Poli Timişoara, FC Argeş, Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena, Bari şi Rapid.

 

Meci de caritate organizat de UEFA şi ONU

Două echipe de fotbal antrenate de Didier Deschamps şi Carlo Ancelotti se vor înfrunta, la 21 aprilie, la Geneva, într-un meci de caritate organizat de UEFA şi ONU. Încasările acestui meci vor fi folosite pentru "finanţarea de proiecte umanitare şi de dezvoltare la nivel internaţional", au anunţat cele două instituţii. Căpitanii celor două echipe vor fi brazilianul Ronaldinho şi portughezul Luis Figo. De asemenea, fonduri vor fi strânse şi în cadrul unui dineu şi a unei licitaţii organizate cu ocazia acestui meci.

 

Premii în Serie A

Tehnicianul formaţiei Atalanta Bergamo, Gian Piero Gasperini, a fost numit antrenorul anului în Italia, într-o ceremonie organizată de Gazzetta dello Sport, în cadrul căreia Gianluigi Buffon a fost desemnat personalitatea anului 2017. Numit în iunie 2016 la Atalanta, Gian Piero Gasperini, în vârstă de 59 de ani, a dus echipa din Bergamo în Liga Europa, unde a ajuns până în 16-imile competiţiei. Echipa anului a fost desemnată Juventus Torino, campioana Italiei şi finalistă a Ligii Campionilor. Premiul pentru performanţa sportivă a anului l-a primit Andrea Belotti, de la Torino, golgeterul Seriei A.

 

Promisiuni pentru Manschaft

Fotbaliştii reprezentativei Germaniei vor primi câte 350.000 de euro, dacă vor reuşi să câştige Cupa Mondială din Rusia, din 2018. Jucătorii germani, campioni mondiali en-titre, vor primi cu câte 50.000 de euro mai mult ca în Brazilia. "Negocierile cu căpitanul Manuel Neuer şi întreaga echipă au fost deschise şi uşoare", a declarat secretarul general al federaţiei germane (DFB), Friedrich Cuius. Nicio primă nu este prevăzută în caz de calificare în optimi. Pentru accedera în sferturi, recompensa pentru fiecare jucător va fi de 75.000 de euro, 125.000 de euro pentru semifinale, 150.000 pentru locul trei şi 200.000 pentru un loc în finală. Germania va evolua la CM în grupa F, alături de Mexic, Suedia şi Coreea de Sud

 

 

 

Comentarii