Multe și mărunte: TAS a respins cerererea ruşilor

miercuri, 16 martie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: TAS a respins cerererea ruşilor

 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, ieri cererea Federaţiei Ruse de Fotbal (FUR) de suspendare a sancţiunilor impuse de UEFA împotriva cluburilor şi selecţionatelor ruseşti din cauza invaziei Ucrainei. Echipele ruseşti rămân aşadar excluse din competiţiile europene până când recursul FUR va fi decis pe fond, în timp ce TAS promite o decizie „până la sfârşitul săptămânii” cu privire la eventuala suspendare a sancţiunilor luate de FIFA. FUR ceruse suspendarea executării aplicării deciziilor celor două foruri, ceea ce ar permite echipei naţionale a Rusiei să evolueze, în martie, în barajul Cupei Mondiale din Qatar.

Meci cu schepsis

FCSB a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Farul Constanţa, în ultimul meci al etapei I din play-off. La oaspeţi, Dussaut a primit două cartonaşe galbene în aceeaşi fază. El a comis un prim fault asupa lui Tănase, arbitrul a lăsat avantaj şi francezul l-a faultat şi pe Octavian Popescu. Centralul Rusandu a oprit jocul, i-a artătat de două ori cartonaşul galben fotbalistului echipei Farul şi l-a eliminat, în minutul 78, la scorul de 1-0. Golurile au fost marcate de Edjouma ('66) şi Octavian Popescu ('85). După prima etapă, clasamentul play-off arată astfel; 1. CFR – 41 p; 2. FCSB – 34 p:3. Craiova – 30 p; 4.Voluntari – 27 p (1-3) 5. Farul – 27 p (0-2); 6. FC Argeş – 27 p (0-3). În clasamentul marcatorilo Ligii I, continuă să conducă Betancor (Farul) – 13 goluri, urmat de Ivan (CSU Craiova) – 11, Tănase (FCSB) şi Debeljuh (CFR) -10.

Lucescu, persona non grata

Fanii echipei Dinamo Kiev îi cer antrenorului Mircea Lucescu să plece de la campioana Ucrainei după ce a spus că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii, informează presa ucraineană. „Mircea Lucescu a acordat un interviu presei italiene, în care a afirmat că ucrainenii şi ruşii trăiau ca fraţii, că războiul din Ucraina este o problemă politică, nu o problemă între naţiuni şi că se opune excluderii sportivilor şi cluburilor din Rusia din competiţiile internaţionale. Pentru noi, fanii dinamovişti, toate faptele anunţate nu au fost o surpriză. De câţiva ani am încercat tot posibilul să transmitem lumii că fraţii Surkis sunt o ruşine pentru Dinamo şi că Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susţinut poziţia în tot acest timp”, se arată în comunicatul suporterilor echipei din Kiev.

Arbitri români în Europa

Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs şi Radu Petrescu împreună cu brigăzile lor vor conduce partide din Europa League şi Conference League. Joi, Ovidiu Haţegan se va afla la centru la partida Lyon – FC Porto, returul optimilor Europa League. În tur, în Portugalia, francezii s-au impus cu 1-0. Tot joi, de la 19.45, la un alt joc din optimile Europa League, Steaua Roşie – Rangers, va arbitra Istvan Kovacs. În tur, Rangers s-a impus cu 3-0. Radu Petrescu a fost delegat la partida Roma – Vitesse (1-0 în tur) din optimile Conference League, programată joi, de la 19:45.

Chelsea n-are bani de avion

Supus sancţiunilor, la fel ca patronul Roman Abramovici, clubul Chelsea nu are bani să ia un zbor charter pentru a se deplasa la Middlesbrough, la meciul din sferturile de finală ale Cupei Angliei. Aşa că echipa lonodoneză va trebui să se deplaseze cu atocarul, pe o distanţă de peste 400 de kilometri, parcursă în aproxiamtiv cinci ore. În total, echipa va fi pe drum timp de zece ore, o situaţia greu de imaginat înainte.

 

Dziuba, retragere temporară

Atacantul echipei Zenit Sankt Petersburg, Artem Dziuba, care are rude în Ucraina, nu vrea să participe la următoarele meciuri ale Rusiei, dar va rămâne în contact cu selecţionerul Valeri Karpin. Căpitanul primei reprezentative nu a fost convocat pentru următoarele meciuri ale naţionalei, de la sfârşitul lunii martie, din cauza „situaţiei dificile din Ucraina”, unde locuiesc rude ale jucătorului, a explicat Karpin. „Am convenit să pătrăm legătura şi îi voi urmări îndeaproape următoarele evoluţii cu Zenit”, a adăugat el. „Aşa cum făcusem deja, din motive logistice, am luat decizia de a nu chema jucătorii care evoluează la cluburi europene pentru acest stagiu”, a precizat Karpin.

Eriksen, convoat la naţională

Mijlocaşul Christian Eriksen a fost convocat la echipa naţională a Danemarcei la nouă luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren, la meciul cu Finlanda de la Euro-2020, informează BBC. Federaţia daneză a anunţat că Eriksen a fost inclus în lotul pentru meciurile amicale cu Olanda şi Serbia, din 26 (în deplasare) respectiv 29 martie (acasă). Înaintea acestor jocuri, naţionala daneză va efectua un stagiu de pregătire în Spania, unde va ajunge şi mijlocaşul de 30 de ani. Danemarca este calificată la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, care va avea loc la finalul acestui an.

 

 

 

Comentarii