Multe şi mărunte: Teixeira pleacă de la FCSB

marți, 02 iulie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Teixeira pleacă de la FCSB

 

FCSB a anunţat ieri despărţirea de mijlocaşul portughez Filipe Teixeira (38 de ani). Acesta a fost adus de la Astra Giurgiu în luna iulie a anului 2017. În cei doi ani în care a evoluat pentru FCSB, Filipe Teixeira a adunat 69 de meciuri, în care a înscris 8 goluri. Teixeira nu a reuşit să câştige nici un trofeu alături de FCSB. În luna mai, Gigi Becali declara că nu îi va mai prelungi contractul lui Teixeira. Teixeira a mai evoluat la echipe precum Paris Saint Germain, West Brom, Al-Shaab, Petrolul Ploieşti sau Astra Giurgiu. Portughezul a reuşit să devină campionul României cu Astra Giurgiu, în sezonul 2015-2016, şi a mai câştigat Cupa Franţei, în sezonul 2003-2004, cu PSG.

Titlu mondial la gimnastică

Prima ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică pentru juniori, competiţie desfăşurată între 27 şi 30 iunie la Györ (Ungaria), a adus României o medalie de aur. Gabriel Burtănete (17 ani) a cucerit medalia de aur la sărituri, cu o medie de 14.424 puncte (14.516 şi 14.333). Gimnastul român i-a devansat pe Yang Haonan (China) – 14.300 şi Jasper Smith Gordon (Marea Britanie) – 14.183. La feminin, cea mai bună clasare a fost obţinută în concursul pe echipe, locul IV. În formula Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu şi Antonia Duţă, echipa tricoloră a acumulat 104.596 puncte. Pe primele trei locuri s-au clasat Rusia (111.654), China (109.497) şi SUA (109.380).

i

Higuain se întoarce la Juve

Atacantul argentinian Gonzalo Higuain nu a fost păstrat de clubul Chelsea Londra, astfel că va reveni la Juventus Torino. Higuain a jucat sub formă de împrumut la Chelsea în partea a doua a campionatului, de la începutul lunii ianuarie. Jucătorul a disputat numai 18 meciuri în toate competiţiile şi a marcat cinci goluri. Gruparea londoneză putea prelungi împumutul atacantului de 31 de ani, pentru 18 milioane de euro, sau putea să-l transfere definitiv, pentru 36 de milioane de euro. Însă Chelsea are interdicţie la transferuri şi nici nu mai dorea să-l păstreze pe Higuain. Astfel, fotbalistul va reveni la Juventus, club cu care mai are conttract până în 2021 şi la care antrenor este din această vară Maurizio Sarri, cel care l-a adus la Chelsea.

Griezmann s-a ieftinit

Presa spaniolă scrie că, începând de ieri clauza de reziliere a contractului atacantului Antoine Griezmann cu Atletico Madrid a scăzut de la 200 de milioane de euro la 120 de milioane de euro. Este ceea ce a aşteptat Barcelona pentru a-l transfera pe jucătorul francez. Sursele citate precizează că gruparea catalană va achita în scurt timp această clauză şi va anunţa apoi oficial achiziţionarea fotbalistului. În vara anului 2014, Griezmann a venit la Atletico de la Real Sociedad, pentru 30 de milioane de euro. Francezul a semnat un contract pe şase ani atunci. În 2018, el a încheiat o prelungire a contractului cu Atletico, valabilă până în vara anului 2023. De la 1 iulie, clauza de reziliere a înţelegerii atacantului de 28 de ani scade la 120 de milioane de euro, conform ultimului său contract.

 

Godin se transferă la Inter

Clubul Internazionale Miano a anunţat, luni, transferul uruguayanului Diego Godin, care a evoluat ultima dată la Atletico Madrid. Godin a ajuns în Italia liber de contract. jucătorul de 33 de ani a semnat o înţelegere pe trei ani cu gruparea italiană. Căpitanul echipei Atletico Madrid, urguayanul Diego Godin, şi-a anunţat, la 7 mai, într-o conferinţă de presă, plecarea de la formaţia spaniolă, la finalul sezonului trecut. Venit la Atletico Madrid în vara anului 2010, Godin a jucat 387 de meciuri pentru „colchoneros”, câştgând un titlu în Spania, două trofee ale Ligii Europa, trei trofee ale Supercupei Spaniei, unul al Cupei Spaniei şi unul al Supercupei Europei. El a jucat de două ori finala Ligii Campionilor, în 2014 şi 2016, ambele pierdute în faţa marii rivale Real Madrid.Godin, 131 de selecţii în naţionala Uruguayului, a participat cu prima reprezentativă la Copa America.

Liber pentru Chelsea

Derby County a anunţat că i-a acordat lui Frank Lampard permisiunea de a lipsi de la antrenamente, luni şi marţi, pentru a negocia cu fosta lui echipă, Chelsea Londra, preluarea conducerii tehnice. Derby se aşteaptă ca Lampard să ajungă la un acord cu gruparea londoneză şi precizează că a început căutarea unui nou antrenor. Sezonul trecut, Derby a terminat pe locul VI în liga a doua şi a ratat promovarea în Premier League după finala play-off-ului, în care a fost învinsă, cu 2-1, de Aston Villa.Echipa din Championship şi-a reluat pregătirile în vederea noului sezon, dar se poate lipsi de Lampard, ţinând cont că în această perioadă predomină antrenamentele fizice, care sunt conduse de staff-ul specializat.

CSA Steaua vrea în Liga a III-a

Clubul Sportiv al Armatei Steaua se pregăteşte pentru sezonul următor. Echipa nu are, momentan, un antrenor, după plecarea lui Marius Lăcătuş, acesta urmând să fie anunţat în perioada următoare. Cei de la Asociaţia Steliştilor 47 au anunţat că oficialii echipei vor purta discuţii în aceeastă perioadă cu noul antrenor al echipei. Mai mult, aceştia au depus şi o cerere la FRF pentru a evolua în sezonul următor al Ligii a III-a. Chiar dacă a ratat promovarea, CSA Steaua poate juca în eşalonul superior datorită parcursului echipei de juniori în Liga Elitelor. Adrian Bumbescu a dezvăluit că oficialii CSA Steaua au purtat discuţii cu Marius Baciu, actualul antrenor de la Daco-Getica Bucureşti, dar şi cu Adrian Falub, fostul antrenor al Concordiei Chiajna.

 

Comentarii