Multe şi mărunte: Vin de Cotnari cu noroc la zar

joi, 20 iunie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Vin de Cotnari cu noroc la zar

 

Asociaţia Judeţeană de Table şi Backgammon, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, SC Cotnari SA, SC PIM SRL şi IASISTING SRL organizează de vineri până duminică turneul de table şi backgammon, “Cupa Moldovei”, concurs găzduit de Restaurantul Cotnari. Ca de obicei, competiţia va cuprinde două turnee de backgammon, unul de table şi Turneul Maeştrilor. Vineri, de la ora 12:00, va avea loc prezentarea, două ore mai târziu, se vor face înscrierile şi, de la ora 16:00, zarurile vor începe să zornăie. Concursul continuă sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00. Relaţii suplimentare la preşedintele-organizator Vasile Grăjdeanu, telefon 0741/482899 şi 0332 / 431126.

Tenis la Ciric

În perioada 21-26 iunie se vor desfăşura pe terenurile de la Ciric întrecerile “Cupei Klimatherm Daikin” la tenis de câmp competiţie rezervată copiilor între 8 şi 16 ani, fete şi băieţi. Concursurile se vor disputa pe şase categorii de vârstă. Compania Klimatherm Daikin, de distribuţie a centralelor termice este sponsorul unic al competiţiei.

Platini a fost eliberat

Fostul preşedinte UEFA Michel Platini, reţinut, marţi dimineaţă, fiind acuzat de corupţie în atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale, a fost eliberat noaptea trecută. Platini a fost eliberat la scurt timp după miezul nopţii. El a fost interogat de marţi dimineaţă, la Nanterre, în cadrul anchetei cu privire la atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale Rusiei, respectiv Qatarului. Asistat de avocatul său, William Bourdon, Michel Platini fusese chemat la poliţie ca martor. Însă la sosirea la Oficiul anticorupţie al poliţiei judiciare, poliţiştii l-au reţinut.

De Ligt a refuzat Barça

Impresarul jucătorului Matthijs De Ligt, Mino Raiola, a refuzat oferta făcută de FC Barcelona pentru jucătorul în vârstă de 19 ani al echipei Ajax Amsterdam, susţine Cadena Ser. Potrivit sursei citate, clubul catalan a făcut o ultimă ofertă în urmă cu câteva săptămâni. Preşedintele grupării din Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a intervenit în negociere pentru a-l convinge pe jucător, însă fără succes. De Ligt a răspuns că dacă Raiola spune nu, el este de acord cu impresarul. Cei de la Barça cred că este vorba de o decizie legată de bani, adaugă cadenaser.com. Matthijs De Ligt este dorit şi de PSG, Juventus şi Bayern.

Brazilia s-a poticnit

Reprezentativa Braziliei a remizat, noaptea trecută, la Salvador, scor 0-0, cu selecţionata Venezuelei, într-un meci din grupa A a Copa America, în care două goluri i-au fost anulate după consultarea VAR. Potrivit presei internaţionale, cele două goluri, marcate în repriza a doua, au fost anulate corect. Tot în grupa A, Bolivia a pierdut cu 1-3 confruntarea cu Peru. Au marcat Moreno (’28 – penalty) pentru Bolivia, respectiv, Guerrero (’45), Farfan (’55) şi Flores (’90) pentru Peru.

Kovacs a mai primit un meci

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru partida Germania – Serbia, programată astăzi, la ora 22.00, la Trieste, în grupa B a Campionatului European under 21. Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă va fi englezul Paul Tierney, iar asistenţi pentru VAR spaniolii Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez. Până acum, Kovacs a arbitrat la Euro-2019 partida de deschidere, Polonia – Belgia, scor 3-2, şi a fost arbitru de rezervă la Franţa – Anglia, scor 2-1.

 

Prima oară, după 42 de ani

Faimosul club austriac de handbal feminin, Hypo Viena, a pierdut titlul naţional în 2019, pentru prima dată din 1977, de când a fost invincibil în campionat. Fosta adversară de temut în Liga Campionilor a anilor 1990-2000, inclusiv pentru echipele româneşti, Hypo Viena a bifat o premieră negativă, prin pierderea titlului naţional pentru prima dată din sezonul 1976/1977. Hypo a fost învinsă în lupta pentru titlu de WAT Atzgersdorf, prima echipă care întrerupe dominaţia vieneză. Hypo, cu opt trofee continentale la activ, şi-a păstrat supremaţia doar în liga internă, după anul 2000 intrând într-un con de umbră.  Stagiunea 2018-2019 părea să ducă spre un nou titlu naţional, cu atât mai mult cu cât Hypo câştigase cele 22 de meciuri din sezonul regulat la diferenţe mari. În finală însă, multipla campioană a Austriei a cedat prima manşă cu WAT, cu 18-22, iar în retur a câştigat la doar două goluri, 23-21, diferenţă insuficientă pentru trofeu. Hypo Viena a pierdut titlul naţional cu o singură înfrângere în toată stagiunea.

 

Comentarii