Multe și mărunte: Xavier Pascual revine la naţionala de handbal

joi, 19 august 2021, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Xavier  Pascual revine la naţionala de handbal

 

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a aprobat, cu unanimitate de voturi (16), hotărârea Comitetului Director de învestire în funcţia de antrenor principal al lotului naţional de seniori a spaniolului Xavier Pascual. Ibericul, care o va pregăti din acest sezon şi pe Dinamo Bucureşti, a mai fost selecţioner al României în perioda 2016-2018. Xavi Pascual îl înlocuieşte la cârma naţionalei pe Rareş Fortuneanu, al cărui mandat s-a încheiat în mai, după ratarea calificării la Campionatul European. Xavi Pascual (53 de ani) are o carieră remarcabilă, derulată integral la gigantul FC Barcelona, cu care a câştigat tot ce se putea câştiga.
 

Oficial: Edi la FCSB

FCSB a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei bucureştene este Edward Iordănescu. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran.Noul antrenor a condus deja prima şedinţă de pregătire la Baza Sportivă FCSB. Pe lângă vechiul staff de la FCSB, tehnicianului i se vor alătura Alexandru Radu şi Michele Iannucci.

Nota de plată la derby

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, ieri, sancţionarea FC Rapid şi FCSB ca urmare a eliminărilor şi incidentelor de la meciul de săptămâna trecută, contând pentru etapa a cincea a Ligii 1 Astfel, Sorin Şerban (FCSB). a fost suspendat pentru o etapă, iar Antonio Sefer (Rapid) pe două. În minutul 83, Şerban (FCSB) şi Claudiu Iordache (Rapid) au avut o altercaţie, s-au îmbrâncit. Sefer (Rapid) a venit tare şi l-a doborât pe Şerban. După acest incident, în care s-au implicat mai mulţi jucători de la ambele echipe, Sefer şi Şerban au fost eliminaţi. Ambele cluburi au fost sancţionate pecuniar,din cauza incidentelor provocate de fanii ultras.

 

În memoria marelui Gerd

Echipa Bayern Munchen a învins, marţi seară, formaţia Borussia Dortmund, scor 3-1, şi a câştigat Supercupa Germaniei a 9-a oară în istoria sa. Pentru Bayern au marcat Robert Lewandowski ('41, '74) şi Thomas Müller ('50), în timp ce pentru Borussia a înscris Marco Reus, în minutul 64. Acesta este primul trofeu câştigat de Bayern sub conducerea noului antrenor, Julian Nagelsmann. La începutul partidei, jucătorii bavarezi au omagiat memoria marelui atacant al echipei din anii '70, Gerd Müller, încetat din viaţă cu puţin timp în urmă.

Şi-a vândut medalia pentru operaţia fiului

Atleta poloneză Maria Andrejczyk a scos la licitaţie medalia de argint câştigată la Jocurila Olimpice de la Tokyo, la aruncarea suliţei. Ea a avut nevoie de bani pentru operaţia fiului său de 8 luni Milosz are opt luni şi suferă de o gravă malformaţie cardiacă. „O medalie nu este decât un obiect, dar poate avea o mare valoare pentru alţii. Acest argint poate salva vieţi, în loc să se umple de praf într-o cutie”, a declarat sportiva de 25 de ani. Când a scos medalia la licitaţie, sportiva spera să câştige aproape jumătate din banii necesari pentru operaţie, al cărei cost se ridică la 330 000 de euro. O societate a câştigat licitaţia, după ce a oferit 44.000 de euro. În paralel, sute de persoane au participat la licitaţie şi s-a strâns suma necesară pentru operaţie.

Thiem pierde US Open

Austriacul Dominic Thiem, locul 6 ATP, a anunţat în social media, că nu îşi va apăra titlul la US Open, în perioada 30 august – 12 septembrie, şi nu va mai evolua în acest sezon. Thiem s-a accidentat la încheietura mâinii drepte în data de 22 iunie, la un meci cu Adrian Mannarino de la turneul ATP 250 de la Mallorca. Thiem a precizat că a respectat toate recomandările medicilor şi recuperarea decurgea bine, însă săptămâna trecută în timpul unui antrenament a început să simtă din nou dureri după ce a lovit o minge. După unele investigaţii, medicii i-au spus lui Thiem că are nevoie de mai mult timp pentru recuperare.

Selecţioner cu trofeu la ucraineni

Oleksandr Petrakov, fost antrenor al echipei Ucrainei under-20, a devenit noul selecţioner al naţionalei ucrainene, în locul lui Andri Şevcenko. Petrakov „va pregăti echipa la următoarele meciuri de calificare pentru Cupa Mondială din 2022”, a anunţat federaţia ucraineană, fără a preciza durata contractului. În vârstă de 64 de ani, Petrakov a condus echipa Ucrainei under-20 la titlul mondial în 2019, în Polonia. Andri Şevcenko a anunţat că nu va continua ca selecţioner al Ucrainei, după ce contractul său a expirat la finalul Euro-2020.

Altă amânare

Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus. Etapa din Japonia era prevăzută în perioada 9-10 octombrie. Este al doilea an consecutiv când Grand Prix-ul Japoniei este anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Ultimul câştigător la Suzuka a fost Valterri Bottas în 2019.

 

Comentarii