Mulţi nervi, multe cartonaşe

luni, 02 aprilie 2018, 01:43
4 MIN
 Mulţi nervi, multe cartonaşe
* FCSB – CSM Poli Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a III-a a play-off-ului Ligii I de fotbal * Cioinac a fost eliminat iarăşi ca urmare a unei ieşiri necontrolate, iar Budescu a semnat golul victoriei

 

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Momcilovic, J. Morais – Nedelcu (’46 – Teixeira), Ov. Popescu – Man (’71 – Coman), Budescu, Fl. Tănase – Alibec (’77 – Gnohéré). Antrenor: Nicolae Dică.

CSM: Rusu – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic (’28 – Bosoi) – Cioinac, Chelaru – Jo (’80 – Kizito), Pedro (’46 – Qaka), Platini – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Nedelcu (’44), Teixeira (’55), Popescu (’66), Coman (’74), Gnohere (‘90^5) – Pedro (‘4), Chelaru (’17), Jo (’19), Cioinac (’60, ’69), Platini (’62), Bosoi (’68), Cristea (’88).

Eliminat: Cioinac (’69).

Arbitri: Adrian  Comănescu; Marius Nicoară, Mihai Marica.

 

1-0, min. 71: Budescu, dintr-o lovitură liberă de la 21 de metri, din poziţie centrală, acordată după un duel între Bosoi şi Fl. Tănase.

 

Atrasă de posibilitatea de a ajunge pe primul loc în cazul unei victorii, FCSB i-a luat tare pe moldoveni, încercând să le taxeze tupeul declarativ dinaintea partidei, când Stoican a anunţat că bucureştenii se înşală dacă se cred învingători. Gazdele au dominat cu autoritate prima jumătate a actului întâi, însă defensiva moladvă a fost un burete excelent, absorbind presiunea în permanenţă. Drept urmare, Rusu a avut emoţii cu adevărat doar la bara lui Alibec, din minutul 8. Treptat, Iaşul a început să conteze şi în atac, una din contrele CSM aducându-l pe Cristea aproape de gol în minutul 38, şutul din lateral dreapta al atacantului lovind bara.

La odihnă s-a intrat astfel pe picior de egalitate, dominarea gazdelor (64% posesie, 10-0 la cornere!) nefiind tradusă şi în ceea ce priveşte numărul ocaziilor de gol.

Iaşul a intrat mult mai hotărâtă după pauză, Platini fiind la un pas de gol în minutul 49, când Bălgrădean a avut un reflex notabil. Şi celălalt portar a ieşit la rampă, Rusu parând un şut trimis de Alibec în minutul 54. Ocaziile au continuat să alterneze: portarul FCSB a deviat şutul lui Cioinac (’56) de la 23 de metri, iar Alibec (’65), scăpat singur, a trimis peste poartă.

Meciul s-a rupt după o lovitură liberă acordată gazdelor în minutul 69 în urma căreia Cioinac a fost eliminat iar gazdele au deschis scorul, după o execuţie magistrală marca  Budescu. Cu un om mai puţin, Iaşul a pus presiune pe o echipă care nu şi-a onorat blazonul, ajungând să tragă de timp (!), însă nu a reuşit să egaleze, singurul moment periculos derulându-se în minutul 88, după o acţiune a lui Platini.

Astfel, ca şi la Cluj, Iaşul a plecat cu fruntea sus de pe Arena Naţională, însă tot fără vreun punct în clasament.

 

Un nou derapaj al lui Cioinac

 

^ Bădic a fost înlocuit ca urmare a unei accidentări. ^ În ciuda eforturilor făcute pentru recuperarea lui Qaka, albanezul nu a putut fi titular aseară. Pe bancă au mai stat Kelava, Zaharia, Gavrilă şi Panţîru. ^ În minutul 69, înainte de executarea loviturii libere din care Budescu a marcat, Cioinac l-a aplaudat ironic pe arbitru, care i-a acordat al doilea cartonaş galben şi apoi pe cel roşu. Imediat după gol jucătorii ieşeni au venit la bancă, chemaţi fiind de Stoican. Iniţial, s-a crezut că arbitrul îl va elimina pe antrenorul ieşenilor, însă tehnicianul a rămas până la final în teren. ^ Căpitanul oaspeţilor, Andrei Cristea, a fost coechipier cu antrenorul gazdelor, la Steaua. ^ Deşi Primăria Iaşi nu mai dă un leu clubului ieşean de mai multe luni, stema oraşului şi inscripţia “Municipiul Iaşi” a rămas pe tricourile CSM. Tot fără urmări în contul clubului este şi cealaltă siglă de pe faţa tricourilor echipei ieşene, Cotnari dând bani, prin intermediul clubului, doar jucătorilor şi antrenorilor, în cazul unor rezultate pozitive. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de o galerie formată din circa 15 persoane.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Nicolae Dică: “Am început foarte bine jocul. În primele 30 de minute ne-am creat trei-patru ocazii pe care, din păcate, nu le-am fructificat. Apoi, le-am permis celor de la Iaşi să aibă ocazii pe contraatac. E important că am câştigat, însă sunt supărat că la 1-0, în superioritate numerică, nu am înscris golul doi, pentru a închide meciul. S-a simţit faptul că noi am jucat cu presiune mare în timp ce Iaşul a fost foarte relaxată şi a avut, în plus, şi o primă mare”.

Flavius Stoican: “Sunt bucuros că jucătorii au ajuns să joace la un nivel în care poate să joace de la egal la egal cu orice echipă. Nu suntem cu nimic mai prejos decât nicio echipă din play-off. În ceea ce priveşte jocul, FCSB a început mai bine, apoi am echilibrat meciul, am avut ocazii, chiar i-am dominat uneori. Nu am observat faza în urma căruia s-a dat lovitura liberă din care s-a marcat şi nici de ce a fost eliminat Cioinac. Arbitrul m-a ameninţat că mă elimină, însă lucrurile s-au liniştit”.

Comentarii