Mulţumiri ieşenilor care au ajutat! Elevii din Alexeni au fost în excursie la munte

marți, 05 iunie 2018, 01:50
2 MIN

Cei 47 de elevi de la Şcoala Gimnazială Ale­xeni, din comuna Ţibana, pentru care profesorul de sport Adrian Pelczer (foto) strângea bani pe Facebook în urmă cu o săptămână pentru a-i duce, pentru prima dată în viaţa lor, într-o excursie, au ajuns în weekend la Cheile Bicazului.

Elevii de la Alexeni au avut astfel parte de prima lor excursie adevărată, au vizitat Cheile Bicazului, s-au plimbat cu telegondola, şi nu vor mai putea spune că nu au ieşit niciodată din judeţ, unii chiar din sat. Acest lucru a fost posibil datorită mobilizării ieşenilor, care au fost impresionaţi de povestea celor 47 de elevi.

Jumă­tate dintre copiii de la Şcoala Alexeni nu ajunseseră niciodată în oraş, nu au văzut blocuri şi nu au ieşit din comună. Dintre cei 47 de elevi, doar unul singur ieşise din judeţ, şi atunci pentru a merge la Bu­cureşti, la spital.

Profesorul de sport Adrian Pelczer a dorit să le facă o bucurie micuţilor, însă nu şi-ar fi permis să plătească întreaga excusie din buzunarul său. De aceea a lansat un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia cerea sprijinul ieşenilor.

„Copiii aceştia dacă ajung în Ţibana este o sărbătoare. Au de mers şase kilometri pe câmp şi coboară poate doar marţea, când este târg. Ca peste tot în localităţile sărace, sunt vai de capul lor. Au două magazine în sat şi alea sunt crâşme, iar părinţii copiilor nu au bani. Am întrebat la clasa a VIII-a, care sunt mai mari, care a fost mai departe de Iaşi, şi un singur copil a fost la spital la Bucureşti, ajutat de o mătuşă, în rest nu trecuse nimeni de Iaşi“, a povestit cadrul didactic în ziua publicării mesajului pe Facebook.

În ziua publicării mesajului, în doar câteva ore, cadrul didactic a reuşit să strângă întreaga sumă necesară pentru o excursie. De asemenea, în urma articolului publicat pe «Ziarul de Iaşi», profesorul a mai adunat încă 3.000 de lei, pe care îi va folosi pentru o nouă excursie cu elevii, în luna septembrie, pe un traseu încă nedecis.

Comentarii