Muzeu din Republica Moldova realizat sub coordonare de la Iaşi

miercuri, 05 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Muzeu din Republica Moldova realizat sub coordonare de la Iaşi

Muzeul unei mănăstiri din Republica Moldova, realizat în cadrul unui proiect coordonat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, va fi inaugurat în cursul zilei de astăzi. Astfel, Mănăstirea Căpriana din Republica Moldova va avea un muzeu realizat în cadrul proiectului „Revitalizarea Mănăstirii Căpriana pentru promovarea patrimoniului ecleziastic unic prin cooperare transfrontalieră şi digitalizare”. Inaugurarea Muzeului „Sf. Ierarh Gavriil” de la Mănăstirea Căpriana va fi precedată de o slujbă religioasă, urmată de vizitarea expoziţiei „Valorizarea patrimoniului eclesiastic unic de la Mănăstirea Căpriana”. 

Cu această ocazie, potrivit organizatorilor, vor fi transmise mesaje din partea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii din România, Lilia Pogolşa, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova, dar şi a altor oficiali de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu ocazia inaugurării muzeului de la Mănăstirea Căpriana a fost adusă la Iaşi o expoziţie care cuprinde o serie de artefacte descăperite în urma unor săpături arheologice realizate împreună cu specialişti de la Complexul Muzeal Naţional „Moldova”. Astfel, în perioada 13-21 aprilie, ieşenii au putut vedea o serie de obiecte restaurate la Iaşi.

Comentarii