N-au cu cine

marți, 09 iulie 2019, 01:50
3 MIN
 N-au cu cine

Cinci penali şi-o biată Kati.

Viorica Dăncilă caută candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. În vederea depistării celui mai redutabil competitor, partidul penalilor măsoară cinci pesedişti: Teodorovici, Fifor, Nicolae, Pleşoianu şi Androneasca, un aldist: Tăriceanu, dar şi varianta candidaturii unui independent.

Înainte de toate, deşi anunţate din timp, absenţele divelor Dăncilă şi Firea de pe lista prezidenţiabililor deziluzionează. Ca preşedinte al PSD, Viorica era obligată să se avânte prima în nimicirea sistemului "ticăloşit" al lui Iohannis (în statul paralel nu mai crede de vreo lună!), măcar pentru a vedea de ce susţinere se bucură în rândul populaţiei. Şefa unui guvern tembel, videleanca a devenit însă brusc mai isteaţă decât majoritatea penalilor partidoiului. De ce s-ar frige ea, dacă se pot prăji alţii?

Nici primăriţa Găbiţa, altădată locomotiva PSD, nu mai vrea să rişte. Ca şef al administraţiei celui mai important oraş al României, pe care l-a adus în stare de faliment, fosta vedetă TV umblă la coarda sensibilă a românilor, cerşind un nou mandat. Grav suferindă de o pseudo-hemocromatoză, ea se sacrifică totuşi pentru binele bucureştenilor suficient de tolomaci ca s-o mai voteze o dată. Un scor jalnic la prezidenţiale ar condamna-o însă să intre cu şansa a doua în cursa pentru primăria capitalei, pierzând-o aproape sigur. Caz în care ar trebui să se reangajeze ca femeie de serviciu la antene spre a-şi întreţine familia numeroasă!   

Aşa că, vrând-nevrând, spre a propune electoratului şi un personaj feminin carismatic, PSD a apelat la catastrofa ce răspunde tresărind la numele de Ecaterina Andronescu. Responsabilă de haosul şi de înapoierea învăţământului românesc, Kati şi-a dovedit de atâtea ori lipsa de caracter şi de idei utile domeniului educaţiei, încât merită cu prisosinţă o statuie. Una care să glorifice incompetenţa cu doctorat. Culmea este că Androneasca se consideră o femeie pe cât de ordonată şi de cinstită, pe atât de inteligentă!  

Cât îi priveşte vajnicii bărbaţi de stat aruncaţi în războiul prezidenţialelor de partidul penalilor şi de aliaţii săi, alegătorul nu ar trebui să ezite prea mult. Teodorovici? Şmecherul ex-liberal pentru care politica este o lungă distracţie pe banii românilor. Fifor? Plângăciosul care se teme să iasă din casă dacă nu e ţinut de mânuţă de Dragnea. Nicolae? Cel mai fidel prieten al infractorilor! Pleşoianu? Iscoada ruşilor şi păpuşica lui Voiculescu. Tăriceanu? Parazitul cu joben.

Privind lista candidaţilor PSD-ALDE pentru scrutinul din toamnă te răzbeşte un sentiment de cruntă întristare. Ăştia sunt ipochimenii aflaţi deja la conducerea ţării care au promis că vor face din România un stat normal, adică prosper şi civilizat; pe care ar trebui să ne bazăm în caz de război, criză economică, cutremur devastator ori fenomene meteo extreme.

Dar câtă încredere mai aveţi în ei? Toţi au sprijinit măsurile ce vizau salvarea corupţilor şi eliberarea mai devreme din puşcării a criminalilor, violatorilor şi tâlharilor. Toţi au ascultat şi au respectat indicaţiile aberante ale infractorului Liviu Dragnea. Toţi şi-au dovedit nepriceperea şi populismul generatoare de sărăcie, mizerie şi lipsă de speranţă.Tragic este că se vor găsi români care să voteze, pe oricare dintre ei, şi în funcţia de preşedinte al României. Din fericire, nu foarte mulţi.

Comentarii