Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ne mai miră ceva în sportul ieşean?

GALERIE
balogun-iasi--steaua
  • balogun-iasi--steaua
- +

Anunţată ca una dintre favoritele “zeilor” echipa ieşeană de baschet masculin trăieşte şi ea drama celorlalte: jucătorii neplătiţi pleacă unul după altul, antrenorul Tsirogiannis este pe ducă, iar clubul încearcă o lovitură de imagine: Marcel Ţenter, pe post de consilier

 

 

Cine s-a gândit că la bugetul sărac pentru sport era justificată o tăiere în carne vie şi o alegere dureroasă s-a înşelat amarnic şi nu a înţeles nimic din meandrele politicii sportive stufoase a conducătorilor urbei bahluviene. Nu ne putem permite să ţinem în braţe atât de multe echipe, e clar? Fotbalul e fotbal, cel mai iubit sport de echipă, trebuie să-i dăm ce i se cuvine. Baschetul este foarte iubit la clubul sportiv Politehnica, deci merită şi el puţină atenţie. Handbalul îl pasăm la Consiliul Judeţean, iar rugbiul.... Dumnezeu cu mila. Trebuie să alegem cumva!  Corect?

Corect pe naiba şi expresia neacademică este demonstrată de ultimele evenimente. De exemplu, la poziţia ocupată de echipa masculină de handbal, o salvare de la retrogradare implica o campanie puternică de transferuri. Ori, campionatul se reia în această săptămână şi în materie de lot Iaşul e tot în faza tatonărilor.

Că echipa de rugby se destramă, nu-i de mirare. Surpriza vine de la baschet, echipa iubită şi pe bulevardul “Ştefan cel Mare” şi pe “Lascăr Catargi”. Era greu de crezut că şi această echipă va fi neplătită cu lunile (se merge pe a cincea) ca şi celelalte. Probabil că a dat destule dureri de cap şi bătăi de inimă, acolo sus: parchet, tabelă de marcaj, cronometre, deplasări costisitoare fără sfârşit, etc... Iată că jucătorii pleacă unul după altul: la Popovici, Bjelic şi Jones s-a renunţat, au plecat Lipkens, Keely, despre Tsintsadze nu se mai ştie dacă are chef de viza pentru România, acum şi Balogun, cel mai bun marcator (17 puncte / meci) s-a dus după Keely în Grecia, la aceeaşi echipă Gymnastikos Larissa-Faros. Dintre străini, au mai rămas deocamdată Jackson, Roberts şi Cvetanovic. Şi pentru ca tortul să aibă şi moţ în formă de cireaşă s-a anunţat şi o nouă conducere tehnică, ceea ce înseamnă implicit renunţarea la antrenorul grec Yoannis Tsirogiannis, căruia tocmai i se prelungise contractul pe doi ani. Cel care se spune că va prelua echipa este fostul selecţioner al naţionalei, Marcel Ţenter, dar cum acesta are probleme serioase de sănătate şi nu se poate implica direct, clujeanul va fi doar consilier, iar antrenorul pe hârtie va fi fostul elev al lui Ţenter la UBT Cluj, Branko Jorovic. Sârbul nu are nicio experienţă în antrenorat, însă poate urma exemplul de la rugby. Nici Cosmin Raţiu nu era antrenor cu experienţă atunci când a venit la Iaşi, dar a rămas şi se descurcă. Evident, cu ce are! Rămâne doar de văzut cum se va realiza despărţirea de Tsirogiannis, după două experienţe nefericite în baschetul ieşean.

În concluzie, se prefigurează un far călăuzitor în meandrele politicii sportive bahluviene: mai întâi, grupările sunt încurajate să facă transferuri bune pentru a ataca performanţa, iar apoi, încep întârzierile la salarii, reproşurile, schimbările de staff, etc. Aşa s-a întâmplat şi la baschetul feminin, aşa s-a întâmplat şi la rugby . Dacă unul dintre sporturile alese al aleşilor ieşeni a ajuns într-o astfel de criză, nu ne miră ce se va întâmplă cu celelalte. Din acest punct de vedere, nici cei care îndrăgesc enorm fotbalul nu au motive să stea liniştiţi.

PS:  “Ne vedem la sală ! Prima partida acasă va fi cea din 18 februarie cu Phoenix Galaţi. Veţi vedea armăsarii in galop pe noua suprafaţă de lemn masiv la care se lucrează în aceste zile”, se scrie pe pagina de facebook a secţiei de baschet. No comment!

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri