Neil Diamond, nevoit să renunţe la turnee. Este diagnosticat cu Parkinson

marți, 23 ianuarie 2018, 12:15
2 MIN
 Neil Diamond, nevoit să renunţe la turnee. Este diagnosticat cu Parkinson

Cântăreţul american Neil Diamond a anunţat că este nevoit să renunţe pentru totdeauna la turnee, după ce a fost diagnosticat recent cu Parkinson. Artistul şi-a anulat concertele pe care ar fi trebuit să le susţină în Australia şi Noua Zeelandă în cadrul unui turneu aniversar, scrie BBC.

 

Diamond, care va împlini miercuri vârsta de 77 de ani, se afla la jumătatea acestui turneu, care a început în aprilie 2017 şi a marcat împlinirea a 50 de ani de carieră ai artistului.  Artistul a transmis că a luat decizia de a renunţa la turnee cu „multă reticenţă şi dezamăgire”.

„Am fost atât de onorat să îi prezint publicului spectacolele mele pe parcursul ultimilor 50 de ani. Le cer scuze tuturor celor care au cumpărat bilete şi plănuiau să vină la concertele programate”, a mai transmis cântăreţul. Parkinson este o boală progresivă care afectează creierul şi poate duce la tremur, dificultate motorie, schimbări de vorbire şi probleme de memorie. Diamond speră să continue să compună şi să înregistreze o perioadă, aşa cum a scris pe site-ul său. „Îi mulţumesc publicului meu devotat din jurul lumii. Vă voi aprecia întotdeauna sprijinul şi încurajările voastre”, a scris artistul.

Neil Diamond, care a vândut peste 130 de milioane de albume în întreaga lume, va primi un premiu pentru îmntreaga carieră duminică, la gala Grammy.  Prieteni şi fani ai artistului au reacţionat la anunţul său, publicând mesaje de încurajare pe reţelele de socializare.  „Continuă să lupţi, prieten drag! Încă mai ai o cale lungă de străbătut”, a scris Nancy Sinatra pe Twitter. „Admiraţie şi dragoste fără margini pentru tine”, a scris şi muzicianul Josh Groban.

Neil Leslie Diamond, născut pe 24 ianuarie 1941, este un cunoscut cântăreţ, compozitor şi chitarist american, a cărui carieră a început în anii 1960. Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se află piese precum ”Sweet Caroline”, ”Cracklin' Rosie", "Song Sung Blue", "Longfellow Serenade", "I've Been This Way Before", "If You Know What I Mean", "Desiree", "You Don't Bring Me Flowers", "America", "Yesterday's Songs", "Heartlight" şi "I'm a Believer". Discurile lui s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Artistul american a câştigat de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii, inclusiv Grammy, Globul de Aur şi American Music Award. A fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 1984, în Rock and Roll Hall of Fame în 2011 şi, începând din 2012, are o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

 

Comentarii