Nocturna Bibliotecilor

vineri, 28 septembrie 2018, 15:58
2 MIN
 Nocturna Bibliotecilor

„Nocturna Bibliotecilor“, eveniment aflat la cea de-a IX-a ediţie, debutează astăzi cu o serie de concursuri care se vor desfăşura de la ora 14.00 la Secţia împrumut pentru copii de la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. 

Evenimentele, vizite ghidate, proiecţii de filme, prezentări de carte nouă şi de patrimoniu, expoziţii, concursuri, ateliere de creaţie, jocuri interactive, lecturi publice, poezie, teatru, muzică, dar şi activităţi specifice de bibliotecă, vor avea loc pe parcursul a două zile, pe 28 şi 29 septembrie.Campania naţională „Nocturna Bibliotecilor“ se desfăşoară în ultimul weekend al lunii septembrie, iar anul acesta, campania de mobilizare nocturnă a bibliotecilor este dedicată valorilor şi simbolurilor culturale ale Unirii.Astăzi, la Secţia împrumut pentru copii, de la ora 16.30, vor putea fi urmărite două filme, „The Lion King“, dar şi „Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul fulgerului“.

Tot astăzi, la American Corner, vor avea loc jocuri pentru copii, de la ora 20.00 va putea fi urmărit filmul „To Kill a Mockingbird“, dar va avea loc şi o expoziţie de carte.Galeriile comerciale vor fi gazda unor expoziţii, „Veşnicia păsărilor moldave“, „Unirea în arta copiilor“ şi „Origami pentru UNIRE“, urmând ca de la ora 20.00 să aibă loc un concurs de cultură generală, dar şi un workshop de poezie. La sala de lectură se va desfăşura, de la ora 20.00, „Biblioteca VIE“, dar şi un recital de poezie şi monolog pregătit de Şcoala de Teatru ProfessArt Iaşi. Serviciile de bibliotecă şi împrumut sunt disponibile până la ora 22.00. Participarea la toate activităţile este gratuită. 

 

 

Comentarii