Noi blocuri turn, azi, pe masa consilierilor. Dezvoltatorii atacă şi zone aparent neatractive din oraş

vineri, 30 martie 2018, 01:49
3 MIN
 Noi blocuri turn, azi, pe masa consilierilor. Dezvoltatorii atacă şi zone aparent neatractive din oraş

Ele urmează să fie supuse votului consilierilor locali în şedinţa de astăzi. Mai nou, dezvoltatorii „atacă“ şi zone în care puţini ar fi crezut că se pot construi blocuri noi.

Consilierii locali vor aproba astăzi noi investiţii imobiliare în diverse zone ale oraşului. Pe ordinea de zi a plenului se află mai multe proiecte urbanistice ce fac referire, în special, la construirea de blocuri în zone precum Păcurari, Tudor Vladimirescu, Zona Industrială, Galata şi Manta Roşie. În total, sunt cel puţin 10 blocuri, ţinând cont de faptul că unele clădiri vor avea avea mai multe tronsoane.

De exemplu, o investiţie propusă pentru bd. Chimiei, în apropiere de zona blocurilor Grădinari, prevede construirea unui singur bloc, dar din planşa de reglementări urbanistice rezultă că imobilul va avea şapte tronsoane. Regimul de înălţime al blocului va fi de opt etaje, iar investiţia aparţine unor persoane fizice (Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg) ce au primit în instanţă drept de proprietate asupra unei suprafeţe de aproape 6.400 mp.

Tot pe bd. Chimiei, în spatele Hotelului Zimbru, Logistic Development SRL va primi undă verde pentru un bloc de 11 etaje. În apropiere de cele două proiecte, pe str. Melodiei, în spatele facultăţilor Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“, Complex Hotelier „Unirea“ SA are un proiect pentru un bloc cu opt etaje.

Alte blocuri în zone surpriză

Un alt plan urbanistic ce va fi astăzi aprobat de consilieri aparţine companiei „Construcţii Hidrotehnice“ SA. Firma are în proprietate o suprafaţă de circa 9.500 mp şi vrea să construiască patru blocuri: unul cu şase etaje şi trei cu patru etaje. Unul dintre blocurile cu patru etaje va avea trei tronsoane, conform planşei de reglementări urbanistice.

„Construcţii Hidrotehnice“ SA mai are în avizare un proiect, dar în Metalurgie. Amplasamentul se află lângă Podul Sf. Ioan şi are o suprafaţă de peste 17.000 mp. În această zonă, compania vrea să construiască trei blocuri cu nouă etaje şi patru cu cinci etaje, dar acest proiect nu va fi discutat astăzi în şedinţa de CL, ci într-o şedinţă viitoare. În schimb, în plenul de astăzi vor fi dezbătute alte două proiecte imobiliare din Păcurari, din zona Colina Însorită. Unul aparţine unei persoane fizice (Mircea Arsene), iar celălalt firmei „Cristal Klipp“.

Cele două proiecte sunt învecinate, în faţa cartierului de vile „Amfiteatru“, iar planurile aprobate la nivelul Comisiei de urbanism prevăd două blocuri, fiecare imobil cu câte două etaje. De asemenea, consilierii vor avea la mapă şi un proiect din şos. Tudor Neculai, în apropiere de zona Mănăstirii Galata, tot pentru un imobil de locuinţe colective cu o înălţime medie (două etaje).

Nu în ultimul rând, plenul va da undă verde şi pentru modificarea regimului de înălţime a unui bloc aprobat deja pe şos. Nicolina 146. Beneficiarul („Auto Trans Com“ SRL) vrea să construiască două etaje în plus, imobilul urmând să aibă cinci etaje.

În ceea ce priveşte alte tipuri de investiţii, în Bucium va fi aprobată construirea unei clădiri de birouri, cu deschidere la şosea, în apropierea cartierului de vile „I.C. Brătianu“. Investiţia aparţine firmei „According Group“ SRL, iar în spatele clădirii va fi amenajată şi o hală pentru producţie şi depozitare.

Cel mai probabil, proiectele menţionate mai sus vor fi aprobate prin votul consilierilor PSD, PMP şi ALDE, în contextul în care aleşii PNL refuză să dea undă verde la investiţii private, acuzând lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat şi favorizarea de către municipalitate a unor constructori imobiliari.

Comentarii