Noi categorii care pot urca în autobuzele CTP începând de azi

joi, 26 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Noi categorii care pot urca în autobuzele CTP începând de azi

Ce noi măsuri au fost luate în şedinţa de ieri a Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă? A fost pus la dispoziţie şi un număr de telefon pentru pensionarii peste 65 de ani care au nevoie de ajutor.

 

Municipalitatea a anunţat ieri noi măsuri adoptate în contextul crizei provocate de răspândirea noului tip de coronavirus. Principalul subiect discutat a fost din nou situaţia transportului public în comun, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) nominalizând noi categorii de persoane care pot utiliza autobuzele şi tramvaiele CTP în această perioadă de restricţii. Potrivit deciziei CLSU, vor avea acces în mijloacele CTP donatorii de sânge, personalul angajat în sistemul de producere, distribuţie şi vânzare a produselor alimentare şi agroalimentare şi personalul de la Penitenciar. La fel ca în cazul personalului din sănătate şi cadrelor Ministerului de Interne, persoanele din categoriile enumerate mai sus pot urca în autobuze dacă au mănuşi de protecţie şi mască specifică, alături de legitimaţia de serviciu sau adeverinţa de la angajator.

În context, CTP a anunţat ieri închiderea tuturor tonetelor de bilete ale companiei pe o perioadă nedeterminată, călătorii care mai pot folosi autobuzele şi tramvaiele fiind sfătuiţi să achiziţioneze tichete prin mijloace electronice (aplicaţia 24pay, carduri contactless şi automatele existente în unele staţii). CLSU a luat decizii şi în ceea ce priveşte persoanele de peste 65 de ani (magazinele şi farmaciile sunt obligate să dea prioritate acestor persoane la achiziţii în intervalul orar 11.00 – 13.00) şi persoanele fără adăpost (vor fi cazate într-un spaţiu de pe platforma Fortus, unde vor primi şi o masă caldă). În context, amintim că persoanele peste 65 de ani care nu au susţinători sau altă formă de sprijin pot solicita ajutor de la autorităţi la numărul de telefon 0770.448.993. Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) pune la dispoziţia acestora echipe de angajaţi care să-i ajute în aprovizionare (banii pentru cumpărături sunt suportaţi de către beneficiar, angajaţii DAS asigurând doar livrarea).

„Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va asigura, la cerere, servicii de aprovizionare cu alimente pentru personalul medical cazat în Căminul T20. Municipiul Iaşi va asigura plata utilităţilor, serviciilor de curăţenie şi a lenjeriei de pat. Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi va delega doi angajaţi pentru asigurarea serviciilor de curăţenie“, este o altă măsură dispusă de CLSU. Nu în ultimul rând, Primăria a oferit gratuitate în parcările publice pentru echipele din teren ale Spitalului de Boli Infecţioase. 

Comentarii