Noi dezvăluiri despre afacerea de 27 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 3. Reţeaua Negoiţă, Docuz, Ciolacu

vineri, 08 decembrie 2023, 10:12
3 MIN
 Noi dezvăluiri despre afacerea de 27 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 3. Reţeaua Negoiţă, Docuz, Ciolacu

Firma Gab Pavolux SRL, prin intermediul căreia un fotomodel din Dubai, patron în acte, este pe cale să câştige un contract de 27 de milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3, a fost fondată de unchiul Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Marcel Ciolacu. În plus, într-un comentariu pe o reţea de socializare, Sorina Stan Docuz i s-a adresat soţiei fotomodelului cu ”iubita mea”, iar două surse G4Media.ro susţin că cele două ar fi în relaţii apropiate, chiar de rudenie. La câteva ore de la momentul în care reporterul G4Media.ro a realizat capturi cu un dialog pe Instagram dintre cele două femei, Sorina şi-a schimbat numele contului şi şi-a scos poza de la profil.

Aceste informaţii noi sunt indicii solide că familia Docuz se află în realitate în spatele firmei care este pe punctul să câştige licitaţia de 27 de milioane de la sectorul 3, condus de Robert Negoiţă, fostul soţ al Sorinei Docuz.

Informaţia pe scurt: În acest nou episod, G4Media.ro a descoperit că o întreagă reţea de oameni care provin din comuna Racoviţeni, judeţul Buzău, are directă legătură cu familia Docuz iar firmele controlate sau înfiinţate de aceste personaje primesc contracte la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiţă, fostul soţ al Sorinei. Numele implicate şi firmele din cadrul reţele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esenţial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3.

În urmă cu o săptămână, G4Media.ro dezvăluia faptul că, pe filiera Bucureşti-Buzău, a fost creată o reţea de interese care intenţionează să obţină fonduri publice în special de la Primăria Sector 3 prin intermediul unor firme private.

Prima firmă se numeşte Gab Pavolux, a fost fondată în 2013 de un anume Gabi Iulian Slămnoiu din comuna Racoviţeni (judeţul Buzău), asociat, în altă societate, cu Cristina Arghir, sora Sorinei Stan Docuz. Sorina Docuz este protejata şi apropiata preşedintelui PSD, premier în funcţie, Marcel Ciolacu.

Sorina Stan Docuz este la rândul ei din comuna Racoviţeni, judeţul Buzău.

În octombrie 2022, Gab Pavolux a fost preluată de Andrei Andrei, un fotomodel care locuieşte de mai mulţi ani în Dubai alături de soţia sa, Flory Nicolaescu, de loc din Buzău.

În ianuarie 2023, Gab Pavolux a închiriat de la o unitate de învăţământ din Sectorul 3 o fostă cantină, devenită restaurant de lux după o investiţie de circa 2 milioane de euro a Primăriei de sector. În iunie 2023, aceeaşi Gab Pavolux s-a înscris la o licitaţie de 133 de milioane de lei (circa 27,2 milioane de euro) organizată de aceeaşi primărie pentru servicii de catering – hrană pentru elevii aflaţi în regim de after-school.

O plângere a uneia dintre societăţile participante, care a acuzat faptul că au fost favorizate ofertele Gab Pavolux şi a celei de pe locul 2 a fost admisă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor care a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor.

Multiple indicii din acest articol publicat pe data de 30 noiembrie conduceau spre persoane aflate în sfera de influenţă a Sorinei Stan Docuz, familiei acesteia şi nu numai. Astfel, terţ susţinător al ofertei Gab Pavolux de la licitaţia de la Primăria Sectorului 3 este Bedamiro Holding Parcari Construct, societate din Buzău deţinută de Mihai Rotaru, un om de afaceri care a fost finanţator al PSD la scurt timp după alegerea ca preşedinte al acestei formaţiuni a lui Marcel Ciolacu, în 2020.

A doua firmă care face parte din grupul de la Buzău se numeşte Look Outdoor şi este beneficiara unor contracte din partea PSD, banii provenind din bugetul de stat dedicat serviciilor de propagandă ale partidelor politice.

La momentul publicării articolului, Sorina Stan Docuz a declarat că nu a auzit de Gab Pavolux, în timp ce Ciolacu a descris investigaţia G4Media.ro drept ”o mizerie.”

Vezi mai multe detalii pe G4MEDIA

Comentarii