Nominalizare prestigioasă pentru Spitalul „Parhon”. Excelență în îngrijirea pacienților

vineri, 09 iulie 2021, 01:56
2 MIN
 Nominalizare prestigioasă pentru Spitalul „Parhon”. Excelență în îngrijirea pacienților

Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" a fost nominalizat la premiile pentru excelenţă în îngrijirea pacientului, "Excellence in Patient Care Awards", acordate de Royal College of Physicians din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, asociaţie profesională renumită a medicilor britanici. 

Astfel, este singura unitate medicală din România nominalizată la categoria "International Award", pentru activitatea neîntreruptă de transplant şi dializă în România în timpul pandemiei de COVID-19, fiind reprezentată pe lista scurtă de către prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului. Alături de unitatea medicală din Iaşi a fost nominalizată realizarea unei platforme de gastroenterologie online la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland, o tabără de medicină şi educaţie – Meroe din Suda, realizată de doi medici de la Cambridge University Hospital, cât şi un studiu despre prevalenţa şi factorii determinanţi ai diabetului zaharat la înaltă altitudine, un studiu realizat în zona montană a Nepalului de un grup semnificativ de medici.

"Prezenţa unităţii noastre medicale într-un clasament atât de exclusivist arată determinarea întregii echipe medicale, care nu a dat înapoi pe întreaga perioadă a pandemiei. Astfel, Spitalul «Dr. C.I. Parhon» a fost singurul centru din România care a desfăşurat activitate de transplant renal neîntreruptă pe perioada pandemiei şi, indiferent de situaţia epidemiologică, pacienţii care au avut nevoie de dializă au putut primi cea mai bună îngrijire din partea personalului medical", a declarat prof. univ. dr. Adrian Covic. Premiul "International Award" a fost câştigat de către "Gastroenterology online", platforma dezvoltată de medicii de la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland.

Comentarii