Noua expoziţie a pictorului Bogdan Bârleanu se vernisează duminică

vineri, 20 septembrie 2019, 06:00
1 MIN
 Noua expoziţie a pictorului Bogdan Bârleanu se vernisează duminică

Pictorul Bogdan Bârleanu a pregătit o nouă expoziţie ce va fi expusă timp de o săptămână – 22 – 29 septembrie, la Galeriile UAP din Iaşi, de pe strada Lăpuşneanu. Vernisajul va avea loc duminică, la ora 11.30, iar expoziţia cuprinde până în 30 de lucrări, urmând a fi montată încă de la începutul weekendului. 

Bogdan Bârleanu a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că tematica generală este a peisajelor statistice, flori, ape, „peisaje de deltă unde este dragostea mea”. „Lucrările sunt toate din 2019, nu expun doi ani la rând aceleaşi lucrări, sunt foarte colorate, rafinate, unele se joacă în nuanţe de alb, altele au o paletă mai mare de culori. Trebuie văzute, e greu să vorbeşti de propria ta pictură”, a spus Bogdan Bârleanu. Într-un articol publicat în „Ziarul de Iaşi”, scriitorul Grigore Ilisei, care este şi critic de artă, a vorbit despre expoziţia lui Bogdan Bârleanu, spunând că lucrările sale, cele mai multe marine sau lacustre, ies din tiparul consacrat deja de pictor.

„Acest neastâmpăr creator, caracteristic lui Bogdan Bârleanu, îl descoperim cu plăcere şi în ceea ce a pregătit artistul pentru spectacolul pictural de gala. Culoarea, cu tonuri explozive, fierbinţi, te incită să scobori spre taine, să-ţi închipui neînchipuitul. E o fericită transformare, una de substanţă, nu doar formală, care are menirea de a consolida reputaţia de colorist vocaţional şi pur sânge a lui Bogdan Bârleanu. Un peisagist redivivus. Unul care renaşte, reinventându-se”, a subliniat Grigore Ilisei. 

Comentarii