Noul an şcolar a fost salvat de clopoţel

marți, 14 septembrie 2021, 18:50
2 MIN

* Ieri a început noul an şcolar, motiv pentru care astăzi venim cu informaţii proaspete şi la obiect, de la faţa locului: sute de doamne învăţătoare şi diriginte au primit flori de la elevi; câteva s-au dezechilibrat şi au căzut pe o parte, sub povara buchetelor, iar unele au fost ciupite de nas în timp ce miroseau florile, printre care se ascundeau şi gâze. Din fericire, au existat cazuri de părinţi care, cunoscând îndeaproape situaţia, şi-au trimis copiii la festivităţi nu cu buchete de flori, ci cu bucheţele de ceapă, praz, pătrunjel şi leuştean, "măcar să aibă doamna profesoară de un borş adevărat!".

* Nişte elevi ai şcolii din Consumatori au sustras încă de sâmbătă clopoţelul, sperând că, astfel, nu vor mai începe orele; ieri dimineaţă, domnul primar l-a plătit pe ciobanul comunal Ceciliu Tilincă să sune el, din talanga luată de la gâtul berbecului. Ceciliu a prestat vreme de câteva minute, apoi a intrat în bufet cu banii primiţi, care n-au făcut altceva decât să-i deschidă apetitul; după două ore şi-a schimbat talanga pe ţuică, aşa că în această dimineaţă n-a mai sunat nimeni de începerea orelor.

* Directorul şcolii din Mahmuri a chemat prin august nişte meşteri care să renoveze clădirea, apoi i-a lăsat în legea lor, să facă treaba cum ştiu ei mai bine. Duminică a venit să recepţioneze lucrarea ("lucrătura", după cum spunea şeful de echipă) şi a fost oarecum surprins: acoperişul dispăruse, întocmai ca unul dintre pereţi (meşterii au spus că l-au dat jos fiind putred şi că aşa va fi mai mult aer), iar singurul geam rămas era crăpat. Ieri, la serbare, el a anunţat că, în cazul de faţă, ar fi vorba despre programul "Şcoala altfel".

* Deoarece ne aşteaptă o iarnă cu facturi umflate la gaze şi curent electric, e nevoie să devenim cu toţii mai puţin risipitori şi, pe cât se poate, să recuperăm, refolosim şi revalorificăm orice. Cam aşa ceva a spus la microfon, cu prilejul deschiderii festive, şi directorul Liceului Economic "Dănilă Prepeleac", insistând mult asupra faptului că un viitor economist trebuie să fie, întâi de toate, şi econom. Începând de azi, elevii vor învăţa lucruri care să le folosească la şcoală şi acasă: să-şi spele şi să-şi usuce pe sârmă batistele de hârtie, să utilizeze scobitorile la ambele capete, să valorifice la maximum cocenii de porumb, să nu arunce peturile goale (care se pot reumple uşor cu bere la dozator) sau, dacă tot nu s-au prea făcut prunele anul ăsta, să folosească pufoaicele rămase din toamna trecută. Vom reveni.

Comentarii