Noul plen al CJ Iași se reuneşte mâine. Iată formatul! Ar putea fi prezent şi premierul

joi, 22 octombrie 2020, 01:59
2 MIN
 Noul plen al CJ Iași se reuneşte mâine. Iată formatul! Ar putea fi prezent şi premierul

Încă nu a fost stabilit locul şedinţei de constituire, ca să poată fi respectată limita minimă de distanţare fizică.

Mâine sunt toate şansele să se constituie noul Consiliu Judeţean. Informaţia ne-a fost confirmată ieri de preşedintele ales al CJ, Costel Alexe, care a precizat că vineri este aşteptat şi premierul Ludovic Orban la Iaşi. Cel mai târziu în această dimineaţă, prefectul Marian Grigoraş va semna ordinul de convocare a plenului CJ. Rămâne de stabilit unde se vor întruni aleşii, având în vedere limita maximă de 50 de persoane impusă pentru un spaţiu închis de reglementările emise pe fondul pandemiei de Covid-19. Mai trebuie menţionat că ultima contestaţie depusă după validarea consilierilor pe 15 octombrie la Tribunalul Iaşi a fost respinsă marţi de Curtea de Apel.

Din efectivul nou de consilieri vor lipsi din prima zi mai mulţi aleşi, iar peste două luni va pleca un alt val – cei care vor câştiga mandate parlamentare. Acum însă din grupul de consilieri PNL se va retrage Costel Alexe, care va ocupa funcţia de preşedinte al CJ. Rămân pe poziţie 18 consilieri: Romeo Vatră, Liviu Bulgaru (care candidează peste două luni la parlamentare), Andrei Apreotesei, Sorin Năcuţă (şi el candidat de pe o poziţie eligibilă la parlamentarele din decembrie), Georgeana Olaru, Eugen Ciobăniţă, Sorin Trandafirescu, Sorin Afloarei, Daniel Şandru, Constantin Şerban, Maria Cabalău, Petru Avram, Marius Minea (candidat la alegerile parlamentare), Marius Dangă, Sorin Flutur, Magdalena Lupu, Constantin Fotea şi Petru Pricope.

De la USR-PLUS şi de la PMP au renunţat la mandate deputaţii Marius Bodea, respectiv Petru Movilă, care vor candida de altfel pentru noi mandate parlamentare la alegerile din 6 decembrie. Consilierii alianţei sunt: Ştefan Tanasă, Adrian Slabu, Marius Ciobanu, Etienne Ignat, Daniel Dîscă şi Răzvan Socolov. Cei trei aleşi ai PMP, care vor asigura majoritatea PNL, au fost, toţi, consilieri şi în mandatul care se încheie mâine: Adrian Acostoaiei, Marian Uscatu şi Radu Ursanu.

În ce priveşte PSD, aici, retrage­rile vor fi mai numeroase: Vasilică Toma, Vasile Cîtea, Vasile Axinte şi Silviu Macovei, toţi parlamentari care aspiră în decembrie la reînnoirea mandatelor. Pe cele nouă mandate îi vom regăsi astfel pe Maricel Popa (cel puţin până în decembrie, când speră să devină senator), Cristian Stanciu, Mircea Manolache, Marian Şerbescu (care va avea de ales între mandat şi jobul de director executiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pe care s-a întors după încheierea mandatului de prefect), Romeo Olteanu, Costică Pîntea, Constantin Cătur, Petronela Cîtea şi Dorel Lebădă.

Comentarii