Nu mai puţin de 24 de firme vor să pună umărul la construirea unei şcoli la Valea Adâncă

luni, 01 aprilie 2024, 02:50
1 MIN
 Nu mai puţin de 24 de firme vor să pună umărul la construirea unei şcoli la Valea Adâncă

Trei asocieri de firme s-au înscris în procedura de licitaţie deschisă de Primăria Miroslava pentru construirea unei şcoli la Valea Adâncă. În total, 24 de firme şi companii vizează obţinerea contractului de proiectare şi execuţie a noii şcoli. Cele trei asocieri sunt conduse de Coşman Group (cu sediul în Rediu), INTO SRL (din comuna Ion Neculce) şi Katar Conneg (Negreşti-Vaslui).

Licitaţia începe de la o valoare estimată de 26,2 milioane de lei, bani pe care administraţia comunei Miroslava i-a obţinut prin PNRR. Dacă nu vor fi întârzieri pe parcursul realizării proiectului, viitoarea şcoală îşi va deschide porţile în anul şcolar 2026-2027.

Pe lângă clădirea şcolii, care are trei niveluri, contractul prevede şi o sală de sport pe două niveluri, cu o suprafaţă construită de 1.045 mp, respectiv o suprafaţă desfăşurată de 1.320 mp. Proiectul a putut fi lansat după ce primăria locală a obţinut prin donaţie, primăvara trecută, un teren în suprafaţă de aproape 7250 mp.

Şcoala va avea 21 de săli de clasă a câte 30 de elevi, patru laboratoare, o bibliotecă, o sală de prezentări, grupuri sanitare, depozite, cancelarie, birouri administraţie şi conducere, spaţii tehnice, dar şi un ascensor.

Complexul va fi o „şcoală verde”, costurile de exploatare pentru energie şi apă fiind mai reduse cu 20 la sută până la 40 la sută.

Nu în ultimul rând, terenul multifuncţional din curtea şcolii va fi amenajat în funcţie de modul în care vor fi amplasate primele două obiective. Dup atribuirea contractului, lucrările vor dura un an şi jumătate. 

Comentarii