Nu se confirmă faptul că pacienta care a murit de COVID era infectată cu tulpina Omicron

marți, 18 ianuarie 2022, 22:10
1 MIN
 Nu se confirmă faptul că pacienta care a murit de COVID era infectată cu tulpina Omicron

O ieșeancă internată la Spitalul de Boli Infecțioase infectată cu COVID a murit. În vârstă de 75 de ani, persoana avea multiple comorbidități.

UPDATE

Conducerea DSP Iași susține că, în acest moment, nu există nicio persoană decedată care să fie fost confirmată cu infecție cu tulpina Omicron.

“Noi am verificat dacă, dintre persoanele decedate, se regăsește vreo persoană dintre cele 21 care au fost confirmate cu infecția cu Omicron și am constat că nu există niciun deces din acel grup. Vreau să precizez faptul că determinarea tulpinei Omicron nu se face pentru toți pacienții identificați cu infecția cu SARS COV 2 pentru că nu are nicio relevanță din punct de vedere al atitudinii medicale. Se face pe un eșantion selectat pe criterii microbiologice pentru a determina dacă diseminarea infecției este comunitară sau nu”, a declarat dr. Vasile Cepoi.

TEXT INIȚIAL

”Pacienta, in varsta de 75 ani, cu suspiciune inalta de infectie cu varianta Omicron, era nevaccinata si avea multiple comorbiditati: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareza in remisie, atrofie cerebrala. In ciuda eforturilor si a tratamentului de inalt profesionalism, decesul a survenit in data de 17.01”, a declarat dr Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Cazul ar fi primul deces de Omicron din tara, daca se confirma suspiciunea. Pacienta era internata de acum 10 zile, fiind după cateva zile de la internare transferata la ATI, unde a si decedat.

Comentarii