Numărul morților a ajuns la 5 în cazul incendiului de la Ferma Dacilor: un copil și patru adulți. Minorul mort este fiul patronilor

marți, 26 decembrie 2023, 12:57
2 MIN
 Numărul morților a ajuns la 5 în cazul incendiului de la Ferma Dacilor: un copil și patru adulți. Minorul mort este fiul patronilor

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, unde erau cazați mai mulți turiști. Cinci persoane, printre care și un copil, au fost găsite decdate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6 în Tohani, sat aflat la aproximativ 90 de kilometri de București. În incinta clădirii se aflau 26 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Până în acest moment, cinci dintre acestea au fost găsite decedate (un copil și patru adulți), a transmis ISU Prahova.

Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6:30, iar la fața locului au fost trimise forțe impresionante: 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea a ars generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea Ferma Dacilor nu are autorizație de securitate la incendiu.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta. Surse judiciare au precizat că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Desfășurarea evenimentelor de la Tohani:

 

Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului, precizează sursele indicate.

UPDATE 12:08 A cincea victimă carbonizată a fost găsită de pompieri. Trei persoane rămân dispărute.

UPDATE 11:50 A fost extrasă a patra victimă carbonizată -un adult. Până acum se înregistrează patru decese și patru persoane dispărute.

UPDATE 11:45 Minorul decedat este fiul patronului. Informația a fost confirmată de bunica băiatului pentru Antena 3.

Femeia a declarat că fiica ei, care este și patroana pensiunii, a simțit miros de fum. A reușit să se salveze pe ea, un copil și soțul. Al doilea copil a murit.

UPDATE 10:40 În pensiune erau cazate 26 persoane, precizează ISU.

– 18 persoane s-au autoevacuat, din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
– 3 victime au fost extrase decedate;
– 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Mai mult, pe Stirile PRO TV

Comentarii