O amplă delegaţie, de 30 de experţi europeni, vizitează astăzi Politehnica şi mâine Palatul

luni, 18 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 O amplă delegaţie, de 30 de experţi europeni, vizitează astăzi Politehnica şi mâine Palatul

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) găzduieşte azi, de la ora 16, o delegaţie europeană de peste 30 de persoane din statele membre ale UE.

Aceştia vor participa la o discuţie despre poveştile de succes de la Iaşi din domeniul tehnologiei, despre felul în care interacţionează mediul universitar cu cel de afaceri, în special industria de IT, dar şi start-up-urile din domeniu, cu diferitele componente ale comunităţii locale.

Evenimentul va avea loc în Sala de Conferinţe din Corpul T, clădirea Rectoratului TUIASI, fiind urmată apoi de vizita a cinci dintre cele mai moderne laboratoare din facultăţile instituţiei de învăţământ superior.

„Am acceptat cu bucurie invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi de a deveni parteneri în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment important în oraşul nostru. De altfel, având în vedere tematica evenimentului şi profilul de expertiză al participanţilor, cred că alegerea universităţii noastre este justificată“, a declarat rectorul instituţiei, prof.dr. ing. Dan Caşcaval.

Întâlnirea prefaţează conferinţa de mâine, de la Palatul Culturii, când experţii români şi cei străini se vor reuni pentru a dezbate aspecte cu privire la obiectivele şi interesele europene în implementarea conceptului de e-guvernare la nivelul UE în cadrul conferinţei „Moving towards digital communities“.

La acest eveniment, TUIASI este singura universitate care va susţine o prezentare într-unul dintre paneluri ce se vor desfăşura la întâlnirea de la Palatul Culturii.

Comentarii